reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Dziewczyny, ja wiem że takie karuzele to od 2-3 m-ca. Matę i bujaczek/leżaczek mam też, tylko właśnie zastanawiam się nad tą karuzelą z muzyką i projektorem na łóżeczko czy się przyda taki bajer. Córka kolegi jak miała ok 4-5 miesięcy to się fajnie bawiła taką karuzelą - ona miała pluszowe misie i się kręciła (chyba bez projektora).

magda z uk - właśnie też pomyślałam, że taki projektor może dawać fajne światełko w nocy.

reklama
Ja mam zolwika ktory daje gwiazdki i przy zasypianiu do tej pory wlaczamy. Po 30 min sie wylacza. A jak chce w nocy zajrzec to wlaczam wlasnie jego :) a ze baby bedzie z nami w pokoju na poczatku to jakas lampeczke nocna i melodyjki napewno.

No, a ja wklejam w końcu zdj. kombinezonu, który zakupiłam na allegro za grosze.
Zobacz załącznik 638595

Bardzo ładny! Chyba nawet widziałam taki na allegro, bo od jakiegos czasu sie rozgladam. I właśnie sie zastanawiałam czy lepiej taki mieciutki czy z takiego śliskiego materiału kupić. Miałam nawet jeden upatrzony i też poszedł za grosze, 26 zł chyba bez przesyłki, ale przegapiłam bo akurat miałam kilka gorszych dni w związku z tą moja szyjką i odpusciłam. W kazdym razie doszłam d wniosku, ze materiał chyba nie ma duzego znaczenia ale tez bym chciała bez odpinanych bucików.
A teraz pytanie najważniejsze. Jaki rozmiar zakupiłaś? :)

konwalijka - ja kupiłam rozm. 56. Mam nadzieję, ze posłuży ok. 2 m-ce. Kubuś był bardzo drobniutki i "topił" się prawie we wszystkim. Miałam taki kombinezon/śpiworek chyba r. 62., i jak wychodziliśmy ze szpitala to nawet mu rączek do rękawów nie wkładałam bo nie było po co, bo kombinezon był za duży. Więc teraz kupiłam mniejszy, a tamten będzie na później.

Konwalijka wszystko zależy jakie duże dziecie się urodzi, bliżej rozwiązania będziesz znała rokowania, moi chłopcy byli duzi i 62 nosili dosłownie kilka dni, w 56 wogole nie weszli. Szpitalne ciuszki były im za małe i musiał mój mąż dowieźć nasze oboje mieli po 61 cm. Koszulki jeszcze uszly ale bodow nie dało się zapiac a nogawki były za krótkie. Dlatego lepiej poczekać bo bliżej porodu lekarz powie czy dziecko będzie duże.

Hej
Pozwole się stracić. Jeśli jakąś mama jest zainteresowana kombinezonem to zapraszam na org. Posiadam na sprzedaż dwa z baballuno 0-3 miesiąca i 3-6.

reklama
Dziewczyny, a ja dziś jak wracałam przed 18 do domu to zajechałam do Lidla i były już wystawione rzeczy na jutro. Więc zakupiłam body (r. 50/56 i 62/68) oraz te spodenki za 14.99 (do body w tych samych rozmiarach). Te body 50/56 wcale nie są takie małe. Mam nadzieję, że mój synek nie urodzi się duży i trochę ponosi te najmniejsze rozmiary :) Ciesze się, bo nie będę musiała rano lecieć i się przepychać z babami.
Te sztruksy też fajne, ale u nas najmniejsze były r.68 i mąż stwierdził, że nie będziemy brać ich, bo nie wiemy co nam potrzeba na późniejsze miesiące. Nie patrzyłam na pościel, bo mąż stwierdził, że kupimy całość w komplecie z ochraniaczem.

edit: właśnie zamówiłam na allegro 3pack pajacyków używanych ale w świetnym stanie :) rozm. 58/62. Mąż powiedział, że to na razie koniec zakupów dla malucha, bo się za bardzo rozkręcam. A przecież mam całą pakę ciuszków po Kubie...

Ostatnia edycja:
Do góry