reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Olushia nie spotkałam sie z takim ochraniaczem jeszcze jak w linku:) fajnie wygląda, ale mam wrazenie że te poduchy takie grube i sporo miejsca dziecku zabierają i mam wrazenie że utrudniaja przewiew powietrza bardziej niz standardowe ochraniacze.

Olushia, zuch dziewczyna :)
Wizyta w lumpku przyniosła średni efekt, kupiłam 1 bodziaka za... 2 zł :) Jednak nie można czekać na największe przeceny, niedoświadczonam to nie wiedziałam. Mam nauczkę.
Założyłam kartonik na rzeczy dla synka, jak się uzbiera więcej to kupię proszek i będzie pranko i prasowanko :)
Czy nowe ciuszki też trzeba wyprać? Czy wystarczy tylko wypłukać?

najlepiej wyprać i i wyprasować,,, :))
A te poduchy właśnie może grube ale tam każdą wiąże się osobno także można małe "wentylki" dzieciątku zrobić ;]

Czy nowe ciuszki też trzeba wyprać? Czy wystarczy tylko wypłukać?

Zanag, ja prałam nowe i używane z dodatkowym płukaniem. Używałam płynu Lovella.

Co do ochraniaczy to dla niemowlaka uważam za zbędny, bo taki maluch mało co się sam rusza, co innego dla 4 i więcej miesięcznego bo taki potrafi się już obijać o szczebelki. Moja N notorycznie wsadzała nogi pomiędzy i ochraniacz nie pomagał, musiałam kocem zabezpieczać.

Półśpiochy to super wynalazek, używałam bardzo długo.

Olushia - ja też pierwsze wrażenie miałam takie, że one sporo miejsca zabierają w łóżeczku, bo są grube. Fajnie wyglądają, ale czy będą praktyczne? nie wiem...pierwszy raz takie widzę.
I potwierdzam, na początku ochraniacz jest zbędny. Ja nawet odsłoniłam tą część od zewnętrznej strony, żeby widzieć dziecko. Przydał się dopiero jak Kuba miał grubo ponad pół roku. A później to kupiłam taki na całe łóżeczko (tylko niższy), bo synek się "przemieszczał" w łóżeczku.

zanag - ja też piorę nowe ciuszki z dodatkowym płukaniem (+prasuję potem), nawet teraz jak Kuba ma ponad 2 lata. Nie wiadomo kto to dotykał w sklepie...Również używam płynu Lovella.

reklama
Laski sprzedaje ciuchy po mojej corci, moze ktorejs wpadnie cos w oko dla swojej ksiezniczki, wstawie zdjecia, _DSC0608.jpg_DSC0590.jpg_DSC0607.jpg_DSC0605.jpg_DSC0601.jpg_DSC0600.jpg_DSC0599.jpg_DSC0595.jpg_DSC0597.jpg_DSC0592.jpg

Załączniki

• _DSC0608.jpg
    _DSC0608.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 45
  • _DSC0590.jpg
    _DSC0590.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 62
  • _DSC0607.jpg
    _DSC0607.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 54
  • _DSC0605.jpg
    _DSC0605.jpg