reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

lionessa - ja mam skrętne koła. Nie wyobrażam sobie "jeździć" wózkiem z nieskrętnymi kołami...choć nigdy takiego nie prowadziłam. Ale uważam że są one mniej poręczne. Tak jak pisała czarna - skrętne są łatwe do manewrowania, nie trzeba wózka podnosić, żeby skręcić/obrócić wózek. Jedź najlepiej do jakiegoś sklepu i po sklepie sobie pojeździj wózkami.

reklama
lionessa - wszystko zależy od tego jak często będziesz prała ubranka i jak często dzidziuś będzie je brudził. Ja przebierałam małego po kąpieli i miał to na sobie na noc + na dzień, chyba że wcześniej ubrudził. Myślę że jak będziesz miała 8-10 kompletów to wystarczy. Najwyżej dokupisz. No i tak jak dziewczyny wcześniej pisały, jak się urodzi duża dzidzia to długo w r.56 nie "pochodzi".

Spoko zamawiac ;-))

Przyszedl moj zdobyczny kombinezonik :D ciesze sie jak dziecko haha

ImageUploadedByForum BabyBoom1407255118.928871.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407255118.928871.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407255118.928871.jpg
    59,2 KB · Wyświetleń: 48
Dziewczyny, a jaką kołdrę i poduszkę kupujecie? Tzn. z jakiejś firmy, czy np. takie jakie są na allegro? Bo mój Kuba ma z firmy Tuffi i się już nie nadaje dla drugiego dziecka,bo się tak "spłaszczyła".

Ja koldre mam po corce ale nie bede jej na poczatku uzywac tylko kocyka grubszego. A podusi nie uzywalismy bardzo dlugo i teraz tez nie bede. Nie trzeba dla takiego maluszka. Jedynie co to kupic zamierzam taki "klin" pod przescieradelko

Estranea ja kołdrę i poduszkę kupiłam dla Arka taką zwykłą z allegro, poduszka już sie zniszczyła, wieć teraz też zamierzam kupić takiego "bezfirmowego" nalesnika. Kołdra dla mnie niepraktyczna, leżała tylko w lozeczku bo ładnie wyglądała wraz z całym kompletem poscieli:)
A właśnie te posciele dziecięce są takie słodkie, ale kołdry nie zamierzam uzywać, więc i poscieli nie bede kupować, a szkoda bo takie ładne:) tzn kupie tylko poszewkę na poduszkę i ochraniacz:)

czarna - ja na początku poduszki też nie używałam, nawet dość długo.
oomamba - to czym przykrywasz maleństwo? Mój Kuba przez pierwszy miesiąc w rożku spał a później przykrywałam go kołderką.

Oomamba ja wlasnie kupilam ochraniacz i do tego pasujacy kocyk :) bo przy corce tez kolderki z zestawu nie uzylam ani razu a teraz lezy w kacie gdzies musze sie pozbyc a szkoda wyrzucic :/
a ja bede przykrywac cieplym kocykiem takie z dwoch stron material bawelniany i w srodku ocieplinka jeszcze.

Ostatnia edycja:
reklama
Albo wynalazlam takie cos 50% bawelna 50% welna a te drugie 100% bawelna z ocieplinka z H&M jakby komus sie spodobalo :p takie jak te drugie przyjdzie mi jeszcze z zamowionym ochraniaczem w tym samym wzorze. Mysle ze to wystarczy

ImageUploadedByForum BabyBoom1407269850.552789.jpg
ImageUploadedByForum BabyBoom1407269838.768526.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1407269838.768526.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407269838.768526.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 49
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1407269850.552789.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1407269850.552789.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 49
Do góry