reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

u mnie Arek też najpierw spał w rozku.
Ale ogolnie ja od samego początku uzywałam kocyków, jeden grubszy, a czasem opatulalam dwoma cienszymi, zaleznie od temperatury w domu. KOcyki jakoś tak lepiej przylegają do małego ciałka, a kolderka mimo że była lekka to wydawała mi się za sztywna, zawsze gdzieś odstawała, wystarczyło że trochę się poruszył i już miał główkę pod tą kołdrą:)

reklama
Myślałam o pościeli dla córy, fakt mam po synku dwa komplety: niebieski i brzoskwiniowy no ale wiadomo... córa.
Ale w sumie racja, ze kocyk fajniej przylega a kołderka tylko ładnie wygląda. Jest zimna i sztywna. Dlatego też byc moze sobie daruje.
Podoba mi sie pomysł z tym.. no zapomniałam... pod głowę.. no wiecie.. więc byc moze kupie i jakis ładny kocyk z ochraniaczem :)
Dla synka miałam oprócz takiej kupnej kołderki i podusi płaskiej, komplet z pierza, tradycyjny od mamy.. ale jakos nie byłam i nie jestem przekonana...

Kupiłam ostatnio te body i sukieneczke. Dałam 35 zł za nowe. No i pomyslałam, że może nie warto szukac uzywanych. Ale w miedzy czasie zamówiłam używane dwie pary spodenek, pajaca i bluzeczkę na allegro. Przyszły takie piękne, jak nowe. Dałam 45zł za uzywane i uznałam, ze czasem jednak warto poszperac :-)

Ja właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad tym kocykiem. Mam w sumie po synku prawie nie używany, gruby, to by się nadał. W sumie mam ochraniacz i podusię, najwyżej później coś dokupię.
Konwalijka - ja w poprzedniej ciąży kupowałam i używane i nowe. Trzeba łapać okazje :)

Ja z ciekawosci obejrzałam stare fotki jak moja córeczka miała tydzień-dwa tygodnie (to był wrzesień) i spała bez podusi, tylko na pieluszce i pod kocykiem. Potem korzystałam też ze śpiworka.

Dziewczyny podziwiam was już tak sporo kompletujecie, kupujecie a my nic a nic nie mamy ;/ narazie kurde mąż zajęty budową domu i fachowcami którzy mają przyjść i mówi że na wyprawkę jeszcze czas.... eh... Jak poznamy płeć to chyba sama się wybiorę na wstępny shopping :))

Olushia, to tak jak u mnie. Mąż pochłonięty remontem (a raczej dopinaniem, lada moment zaczniemy) a ja buszuję po necie. Wczoraj zamowiłam 3 bodziaki 62 cm, długi rękaw. Z polecanego Crater's. Na zdjęciu śliczne, zobaczymy w realu ;)
A dziś lecę do lumpka :) Ciekawe, czy zostało coś jeszcze... w poniedziałek był spory wybór, choć rozmiarowo to głównie 68/72 cm

reklama
Olushia, jasne - tylko że dopiero z domu. Na fonie nie ogarnę :)
Wpisałam w allegro Carters 62, sprzedawca to rodzyneczki; cena 16,99
Ma też z tej firmy krótki rękaw na 56 cm.
Mam nadzieję, że opis wystarczy, jeśli nie to wrzucę link po 16

Do góry