reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

u mnie Arek też najpierw spał w rozku.
Ale ogolnie ja od samego początku uzywałam kocyków, jeden grubszy, a czasem opatulalam dwoma cienszymi, zaleznie od temperatury w domu. KOcyki jakoś tak lepiej przylegają do małego ciałka, a kolderka mimo że była lekka to wydawała mi się za sztywna, zawsze gdzieś odstawała, wystarczyło że trochę się poruszył i już miał główkę pod tą kołdrą:)

reklama
Myślałam o pościeli dla córy, fakt mam po synku dwa komplety: niebieski i brzoskwiniowy no ale wiadomo... córa.
Ale w sumie racja, ze kocyk fajniej przylega a kołderka tylko ładnie wygląda. Jest zimna i sztywna. Dlatego też byc moze sobie daruje.
Podoba mi sie pomysł z tym.. no zapomniałam... pod głowę.. no wiecie.. więc byc moze kupie i jakis ładny kocyk z ochraniaczem :)
Dla synka miałam oprócz takiej kupnej kołderki i podusi płaskiej, komplet z pierza, tradycyjny od mamy.. ale jakos nie byłam i nie jestem przekonana...

Kupiłam ostatnio te body i sukieneczke. Dałam 35 zł za nowe. No i pomyslałam, że może nie warto szukac uzywanych. Ale w miedzy czasie zamówiłam używane dwie pary spodenek, pajaca i bluzeczkę na allegro. Przyszły takie piękne, jak nowe. Dałam 45zł za uzywane i uznałam, ze czasem jednak warto poszperac :-)

Ja właśnie też zaczęłam się zastanawiać nad tym kocykiem. Mam w sumie po synku prawie nie używany, gruby, to by się nadał. W sumie mam ochraniacz i podusię, najwyżej później coś dokupię.
Konwalijka - ja w poprzedniej ciąży kupowałam i używane i nowe. Trzeba łapać okazje :)

Ja z ciekawosci obejrzałam stare fotki jak moja córeczka miała tydzień-dwa tygodnie (to był wrzesień) i spała bez podusi, tylko na pieluszce i pod kocykiem. Potem korzystałam też ze śpiworka.

Dziewczyny podziwiam was już tak sporo kompletujecie, kupujecie a my nic a nic nie mamy ;/ narazie kurde mąż zajęty budową domu i fachowcami którzy mają przyjść i mówi że na wyprawkę jeszcze czas.... eh... Jak poznamy płeć to chyba sama się wybiorę na wstępny shopping :))

Olushia, to tak jak u mnie. Mąż pochłonięty remontem (a raczej dopinaniem, lada moment zaczniemy) a ja buszuję po necie. Wczoraj zamowiłam 3 bodziaki 62 cm, długi rękaw. Z polecanego Crater's. Na zdjęciu śliczne, zobaczymy w realu ;)
A dziś lecę do lumpka :) Ciekawe, czy zostało coś jeszcze... w poniedziałek był spory wybór, choć rozmiarowo to głównie 68/72 cm

reklama
Olushia, jasne - tylko że dopiero z domu. Na fonie nie ogarnę :)
Wpisałam w allegro Carters 62, sprzedawca to rodzyneczki; cena 16,99
Ma też z tej firmy krótki rękaw na 56 cm.
Mam nadzieję, że opis wystarczy, jeśli nie to wrzucę link po 16

Do góry