reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

O tak, frida jest super. Używam do dziś.
A to pokój mojego Kuby - łóżeczka już nie ma, w tym miejscu stoi w podobnym kolorze normalne łóżeczko. Żaden szał, bez wymysłów. Pokoik jest mały, więc niedługo zabawki nie będą się mieściły.

WP_20140503_004.jpgWP_20140501_004.jpg

Załączniki

• WP_20140503_004.jpg
    WP_20140503_004.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 105
  • WP_20140501_004.jpg
    WP_20140501_004.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Ja tez fridy uzywam :)

A to mojen corci pokoj (troche balagan bo kolezanka byla u corki :) mysle ze trzeba bedzie domku sie pozbyc to wtedy beda we dwie mialy pokoik :-)

ImageUploadedByForum BabyBoom1405458956.385269.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405458967.231319.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1405458981.855693.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1405458956.385269.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405458956.385269.jpg
    38,9 KB · Wyświetleń: 96
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405458967.231319.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405458967.231319.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 93
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1405458981.855693.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1405458981.855693.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 90
Ostatnia edycja:
Ja tam szperałam. Teraz dostaje jakieś newslettery od nich, ale nigdy nie trafię czegoś w cenie, co by mi się podobało. Niestety w przypadku takiego maleństwa wychodzę z założenia, że najlepiej ubranka dostać od kogoś "z odzysku", albo kupić za grosze na cichach. W tych pierwszych miesiącach dzieci tak szybko rosną, że czasem ubranko zakłada się raz lub wcale. Oczywiście to moje prywatne odczucia. Kupowanie nowych, to coś czego nie można sobie odmówić, ale z umiarem.
Oczywiście jak ktoś nie ma nikogo w rodzinie, kto się podzieli, albo nie uznaje ubrań używanych, to nie ma innego wyjścia jak kupić nowe ;-)

CZARNA Pokój uroczy, od razu widać, że mieszka w nim dziewczynka! Widzę, że twoja córka, jak moja nie może narzekać na brak zabawek :-D Ja już myślę, czego pozbyć się z pokoju naszej księżnej!
Dwa lata temu robiliśmy jej remont. Kupiłam zestaw mebli (bardzo uniwersalny w kwestii wieku i płci) w Biedronce na wyprzedaży, łóżko z IKEI rozuwane, stolik i krzesełka dostała na gwiazdkę od chrzestnej. Zdjęcia wstawie Wam, jak posprzątam, bo wczorj też były koleżanki i bałagan dosłownie tam panuje.

Jeśli chodzi o naszą wyprwkę, to będzie polegała na zakupie rzeczy typu: nowe pieluchy tetrowe, smoczki do butelek (na wszelki wypadek), pieluchy i kosmetyki dla malucha.
Napewno muszę kupić przewijak na łóżeczko, bo na inny miejsca nie mamy. Julkę przewijaliśmy gdzie popadnie na podkładzie. Tylko, że wtedy nie miałam problemów z kręgosłupem. Teraz mam i nie wyobrażam sobie innego sposobu. No i zastanawiam się poważnie nad poduszką do karmienia. Z doświadczenia wiem, że garbię się przy karmieniu, a teraz będzie to bolało :baffled:
Wózek mamy, chociaż patrząc na obecne trendy mało nowoczesny i nie na topie :rofl2: Jestem mocno niezdecydowana w kwestii jego wymiany. Czasem jestem kompletnie zdecydowana na zakup nowego, a potem myślę, że na około 6msc nie opłaca się. Napewno nie kupujemy fotelika, bo mamy nosidełko od wózka z adapterem i prócz tego standardowy fotelik po Juli z opcją dla noworodka.
Generalnie zakupów mamy mało, ale prania będzie dużżżżżżżżżo!
No i muszę jeszcze odzyskać kilka rzeczy od mojej ciotki. Zastanawiam się czy jest w ogóle na to szansa, bo już jakiś czas temu miała info, że będe to chciała. Stwierdziła, że musi tego poszukać!!!! FUCK! Jak można nie wiedzieć gdzie jest podgrzewacz, baldachim od łóżeczka, laktator i kilka śpiworków?! Kurna! Zdenerwowałam się. :crazy:

Slonko o tak zabawek juz zabronilam komu kolwiek kupowac :) i tak po trochu tez wynosze heh ale corka twierdzi ze bedzie sie dzielic z siostrzyczka :) dokupie troche baby zabaweczek bo tych sie pozbylam dawno.
A z pozyczaniem niestety tak czesto bywa:/

Najgorsze, że wcale nie chciałam pożyczać, bo ona zawsze tak ma z każdą rzeczą. W końcu doszłam do wniosku, że to dla dziecka. Dobrze, że z wózkiem nie wyszło i nie wzięła ode mnie, bo byłoby to samo. I niby rodzina, nie obcy. Eh!!!

no to ja sie tera wypowiem:-D:-D

sterylizator- kupilam, uzylam ze 3 razy i stoi na strychu, moge sprzedac jak ktos chce kupic;-)

laktator jak najbardziej sie przydal, mam reczny i elektryczny

rozek mialam tylko w szpitalu, ale tera na zime sie przyda

popieram qraa co do rozpinanych wselkich ubran na poczatek,

malgonia materac mam pianka kokos, a kaftanikow nie zakladalam prawie wcale:confused:

estranea, gdzie kupilas ten regal z szufladami na zabawki?

reklama
Czarna a używałaś takiego "odsysacza" do nosa z graco? bo super jest, ja właśnie sciągałam go sobie ze Stanów, bo w pl nie dostępny był. I właśnie polecam gorąco, jesli ktos ma dostęp do niego.

A umnie:
sterylizator - nie miałam, Arek pił z butelki, ale nie odczułam jego braku. MIałam takie pudełko co sie wstawia do mikrofali, uzyłam kilka razy, ale ja to wogole nawet nie wyparzałam butelek, tylko jak był noworodkiem zrobiłam to kilka razy.
-przewijak nakładany na łozeczko - swietna pomoc, zwłaszcza po porodzie jak nie bardzo mozesz siedziec, uzywałam kilka miesięcy, potem to na podkładzie przewijałam gdzie popadnie na kanapie itd
- materac kupilam taki jeden z drozszych kokos-pianka-kokos, uważam że jest ok, ale też myśle że grubszy piankowy też jes ok, nie widzę róznicy.
-rożek- miałam 1, przydał się, o właśnie, przypomniałam sobie że muszę kupić bo poprzedni się zniszczył.
- ubrania - najlepiej rozpinane, chociaż ja miałam duzo kafataników i bluzeczek i też je używałam, takze u mnie sie nic nie zmarnowało.
butelka - odradzam na początek TOmmee Tippee, nawet najwolniejszy smoczek powodował u Arka krztuszenie się, tak z niego leciało.
-wózek - jesli 3w1-to jakiejs porządnej firmy, lepiej wydać więcej kasy ale niech posłuży. Ja mam 3w 1 Kunert koszt w granicach 1000, więc raczej mało i np fotelik nie nadaje się dla takiego dzidziusia do auta. Jakbym miała teraz kupować to kupiłabym osobno fotelik dobrej firmy, gondolę to nawet uzywaną, a w spacerówkę zainwestowałabym sporo.

pieluchy- sprawa indywidualna, ale jeśli ktoś zastanawia się czy kupić tańsze czy oryginalne Paampers, to ja od siebie powiem że dzidziusiowi i tak sie zmienia pieluszke nawet co 2-3godz, więc ja nie widzę sensu kupowania drogich super chłonnych pampersow, bo i tak one nigdy nie będą pełne. Używałam oryginałow na początku, potem przerzuciłam się na dadę, a potem na babydreama i przy tych teraz pozostanę, bo róznicy nie widziałam. Jak dziecko ma np 8mcy, to wtedy Pampers moze być bardziej komfortowy faktycznie, kiedy rzadziej sie zmienia pieluchę, albo na noc. No ale jak mówię, indywidualna sprawa, bo moze się zdarzyc na konkretne pieluchy bedzie reagować odparzeniami:p

Chciałabym zrobić zapas pieluch i chusteczek, już kupować po trochu, no ale właśnie boję się nakupię babydreama a ta królewska dupka zareaguje na nie podraznienem i co:)

Mama nadzieję ze komus choć trochę pomogłam:)

Do góry