reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

zanag - nie wiem, ale wszędzie gdzie czytam i położna też mi mówiła, że gazikami się przemywa. Więc się dostosuje. Może chodzi o to,że gaziki są jałowe, a płatki kosmet. to mają "farfocelki" i mogą "wejść" w oko ??? nie wiem...

reklama
Dziewczyny ja już prawie jestem gotowa, myślę, że do końca tygodnia spakuję torbę :-) Wczoraj prałam ostatnie rzeczy dla małej , no coż niedziela :shocked2: wiem wiem porządna gospodyni w niedzielę prania nie wywiesza ( tak mówi mój tata :-)) ) no ale cóż - to był ostatni ładny dzień i wszystko wyschło na słoneczku.
Zostały mi tylko kapcie do kupienia :-).
I pochwalę się jeszcze moim ostatnim zakupem :-) czekam tylko na paczkę od kuriera ( wynegocjowałam 150 zł z wysyłką ).
Zdjęcie0326[1].jpgZdjęcie0327[1].jpgZdjęcie0328[1].jpg

Załączniki

• ZdjÄ™cie0329[1].jpg
    Zdjęcie0329[1].jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 60
  • ZdjÄ™cie0326[1].jpg
    Zdjęcie0326[1].jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 69
  • ZdjÄ™cie0327[1].jpg
    Zdjęcie0327[1].jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 78
  • ZdjÄ™cie0328[1].jpg
    Zdjęcie0328[1].jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 59
Gaziki jałowe sa lepsze bo nie zostawiają niteczek. Ja będę używać płatki kosmetyczne duże do mycia pupy przy przebieraniu pieluszki.
Zamiast bepanthenu świetnie sprawdza się linomag.

Evi tez bede robic zakupy w aptece gemini :) ale jeszcze nie wiem ike czego oprocz soli fizjologicznej, ja kupuje w op 100 szt, na gemini wychodzi wtedy 5 ml za 0.23 zl. A moj Miko zuzywa dwie trzy w tygodniu a jak jest chory to i z 20 w tygodniu

reklama
Gosia, tak, na początku skóra jest bardzo delikatna i chłonie wszystko z czym ma styczność, a chusteczki wiadomo że nawilżane są jakby nie patrzeć chemią. Może ona nie wpływać negatywnie ale dla mnie to żadna różnica czy użyje chusteczke czy wacik. A jeśli mogę uniknąć chemii to chociaż w tym przypadku unikam. Koło przewijaka mam zawsze miseczke z ciepła woda i waciki, które maczam w wodzie i myje pupe. Wiadomo chusteczki też używam. U lekarza, w gościach itd. A jak dziecko jest starsze to przechodzę tylko na nie.

Do góry