reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

olushia - fajne te koszyczki :) JA też mam daleko do Ikei - 150 km...

A ja dziś kupiłam ostatnie kosmetyki, smoczek, szczotkę do włosów itd. Został mi tylko biustonosz i ten nieszczęsny szlafrok...

reklama
malgonia - ja przy Kubie bluz prawie w ogóle nie używałam (on z końca lutego). Tu myślę, że na spacer pod kombinezon można będzie nałożyć sweterek lub bluzę. Kup najwyżej jedną a później jak coś to dokupisz.

Do wózka używałam grubego koca (pościel do mnie nie przemawia i nigdy nie miałam). Teraz mam śpiwór do wózka, wiec go będę używać lub koca.

Takie koszyczki i mnie kuszą, widziałam na allegro, około 35 zł i byc moze kupię, niestety do ikei mam bardzo daleko.Kupiłam sobie ten przewijak na nózkach z klupsia, bardzo stabilny i duży, przy okazji też trochę cieżkawy bo widac że nie byle jaki ale ma kółka dwa więc to ułatwia sprawę jakby co, no i przydałyby mi się te pojemniki, chociaż nie wiem czy nie bardziej na łózeczko.
A ten największy pojemnik to na co? Na chusteczki?

Emolium, oilatum, mediderm to chyba ogólnie to samo, czy róznia sie czymś oprócz ceny?

Ogólnie tak: emusja do kąpieli a po kapieli tez czyms smarujecie? Ja oliwki na pewno nie kupię, poplamiła mi ubranka po starszym i zła jestem na nią, A kremik do buzi to może po prostu bambino?
A do pupy to miałam bephanten kupić..

A ten przybornik na łózko materiałowy taki to sie sprawdza?

Ostatnia edycja:
konwalijka - jak oilatum czy emolium to już po kąpieli nic nie trzeba. no chyba że skóra będzie miała skłonności do AZS. To wtedy jakiś krem z tej samej firmy. JA krem do twarzy to tylko na spacery z nivea "na każdą pogodę". Też myślałam o tym przyborniku na łóżeczko, ale wydaje mi się że one nie są tak funkcjonalne - no bo co tam włożyć oprócz pieluch? Nic drobnego nie wrzucisz,bo będziesz grzebać jak w torebce żeby znaleźć jakąś maść czy coś - takie moje zdanie.

Takie koszyczki i mnie kuszą, widziałam na allegro, około 35 zł i byc moze kupię, niestety do ikei mam bardzo daleko.Kupiłam sobie ten przewijak na nózkach z klupsia, bardzo stabilny i duży, przy okazji też trochę cieżkawy bo widac że nie byle jaki ale ma kółka dwa więc to ułatwia sprawę jakby co, no i przydałyby mi się te pojemniki, chociaż nie wiem czy nie bardziej na łózeczko.
A ten największy pojemnik to na co? Na chusteczki?

ten najwiekszy jest zamykany to można np na brudne chusteczki.

z J&J tez jst taki 3w1 można go wlac do wody i tym myc ti pozniej nie trzeba juzz niczym smarować ciałka dzidziusia i ja chyba taki kupie bo nie zawiera tych parabenow albo zastanawiam sie nad tymi kkosmetykam z chicco.

malgonia - sweterki, bluzy- przegrzebię wory po Julce, ale specjalnie dokupywać nie będę. Wystarczy jak ubierzesz pajace i bodziaki plus kombinezon. I tak się ewentualnie jeszcze przykrywa kocem jak zimno. Ja pościeli nie kupię tylko może jakiś cieplejszy koc - na początek i tak nie będziemy szaleć ze spacerami. Śpiworka też nie zamierzam kupować, tylko radzić sobie właśnie z kocem i przykryciem.

Ja tez na początku bluz i sweterków nie będę używała, dla mnie to niewygodne przy takim maleństwie, najwygodniej body pod spód a na górę pajac, bluzy i inne takie to jak dzidziuś już trochę większy, przy karmeniu tez wygodniej jak dziecko ubrane w coś co sie nie przekręca i fałduje.

Do wózka tak ja Wy kombinezonik plus gruby kocyk, do tego mam tą osłonę na gondole i jeszcze taki oryginalny śpiworem który był w komplecie z wózkiem, myslę że to zupełnie wystarczy, dziwnie by mi było kłaśc w pościel dziecko w czapce i kombinezonie :-D

KAMILKA właśnie i ja mam takie odczucia dziwnosci, jak myślę o pościeli do wózka. Chociaż kiedyś tak się robiło i pościele jakie były... W koronki, falbanki ;-)

Ja mam kilka bluz takich większych 3-6msc po starszej. Ona była z lata, więc na wieczorny spacer taka bluza była rewelacyjna. Teraz faktycznie pod kombinezon bez sensu... Ale tak sobie myślę, że jak będzie jakieś chłodniejsze pomieszczenie, to zdejme kombinezon, a założę bluzę.
No nie wiem! Wszystko wyjdzie w praniu.

reklama
to pokaże Wam moją małą wypraweczkę:-)
DSCF1947.jpgDSCF1948.jpgDSCF1950.jpgDSCF1951.jpgDSCF1952.jpg

Załączniki

• DSCF1947.jpg
    DSCF1947.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 99
  • DSCF1948.jpg
    DSCF1948.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 91
  • DSCF1950.jpg