reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

ja też tak robiłam przy Kubie jak annte z tym przemywaniem pupki. Ciepłą woda w miseczce i duże płatki kosmetyczne. Chusteczki też są zimne i nieprzyjemne dla pupci...

reklama
Evi a wiesz czy w Twoim szpitalu w ogóle można zakładać takie majteczki?? bo w moim nie można,tylko na goły tyłek trzeba chodzić by się tam szybko goiło i wietrzyło :-D W tamtej ciąży kupiłam i bez sensu bo nie było wolno. Tak więc przed zakupem zorientuj się czy w ogóle można.

Dziewczynki miłe, wywiedziałam się, że w wybranym szpitalu muszę mieć własną koszulę do porodu...
Skoro to będzie "jednorazówka", chcę iść po kosztach i zamówić coś praktycznego (niekoniecznie ładnego).

Jakie rozpięcie będzie bardziej praktyczne: 1 rząd guzików na środku klatki piersiowej czy 2 rzędy skośne, umożliwiające pojedyncze wyjmowanie piersi?
Chodzi mi o sam poród (do karmienia wybrałam model bezguziczkowy, ze wstawką z materiału zasłaniającą dekolt).
Będę wdzięczna za podpowiedź Mam, które już rodziły ;)

gosia 91 i ja się dołące do anette i esternei ja tez używałam wody w miseczce i albo dużych płatków albo dużych wacików, ale ja to mam bzika na punkcie chemii... chusteczki też można kupić 100%organic nasączone tylko wodą ale kosztują odpowiednio: ORGANICZNE CHUSTECZKI NAWILŻANE BEAMING BABY (4678826192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a z takich tańszych to te wyglądają ok choć nie czytałam składu: Tami, Cotton, UltraSensitive, chusteczki dla dzieci, bez substancji zapachowych, 100% bawełny, 54 szt. - Rossmann - Rossnet.pl

produktów J&J nie polecam co drugi noworodek i niemowlak ma uczulenie

zanag - ja też do porodu ubrałam t-shirta męża, akurat tyłek zasłonił :p tylko nie wiem jak później po porodzie z przystawieniem ciało do ciała i pierwszym karmieniem (bo ja w efekcie końcowym cc miałam). Ja ogólnie miałam do karmienia koszulę z dwoma rzędami guziczków i one się później odpinały i wiecznie jakieś "dziury" miałam.

zanag ja bym wybrała 2 opcję z 2 rzedami guzików jednak człowiek po porodzie jest obolały a jak dzieciątko jest glodne to te 2 godz na poporodowej będzie pewnie cos tam jadło wiec będzie bardziej praktycznie.

dziewczyny ile macie sztuk pajaców i śpiochów? ja mam 10 szt śpiochów i 6 pajaców - wystarczy? już nie pamiętam ile ich potrzeba... Kaftaników mam tylko 4 szt., ale ja wole body więc kaftaniki mam do szpitala.
Coś mi się wydaje, że będę na bieżąco dokupować.

reklama
Do góry