reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

ja też tak robiłam przy Kubie jak annte z tym przemywaniem pupki. Ciepłą woda w miseczce i duże płatki kosmetyczne. Chusteczki też są zimne i nieprzyjemne dla pupci...

reklama
Evi a wiesz czy w Twoim szpitalu w ogóle można zakładać takie majteczki?? bo w moim nie można,tylko na goły tyłek trzeba chodzić by się tam szybko goiło i wietrzyło :-D W tamtej ciąży kupiłam i bez sensu bo nie było wolno. Tak więc przed zakupem zorientuj się czy w ogóle można.

Dziewczynki miłe, wywiedziałam się, że w wybranym szpitalu muszę mieć własną koszulę do porodu...
Skoro to będzie "jednorazówka", chcę iść po kosztach i zamówić coś praktycznego (niekoniecznie ładnego).

Jakie rozpięcie będzie bardziej praktyczne: 1 rząd guzików na środku klatki piersiowej czy 2 rzędy skośne, umożliwiające pojedyncze wyjmowanie piersi?
Chodzi mi o sam poród (do karmienia wybrałam model bezguziczkowy, ze wstawką z materiału zasłaniającą dekolt).
Będę wdzięczna za podpowiedź Mam, które już rodziły ;)

gosia 91 i ja się dołące do anette i esternei ja tez używałam wody w miseczce i albo dużych płatków albo dużych wacików, ale ja to mam bzika na punkcie chemii... chusteczki też można kupić 100%organic nasączone tylko wodą ale kosztują odpowiednio: ORGANICZNE CHUSTECZKI NAWILŻANE BEAMING BABY (4678826192) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a z takich tańszych to te wyglądają ok choć nie czytałam składu: Tami, Cotton, UltraSensitive, chusteczki dla dzieci, bez substancji zapachowych, 100% bawełny, 54 szt. - Rossmann - Rossnet.pl

produktów J&J nie polecam co drugi noworodek i niemowlak ma uczulenie

zanag - ja też do porodu ubrałam t-shirta męża, akurat tyłek zasłonił :p tylko nie wiem jak później po porodzie z przystawieniem ciało do ciała i pierwszym karmieniem (bo ja w efekcie końcowym cc miałam). Ja ogólnie miałam do karmienia koszulę z dwoma rzędami guziczków i one się później odpinały i wiecznie jakieś "dziury" miałam.

zanag ja bym wybrała 2 opcję z 2 rzedami guzików jednak człowiek po porodzie jest obolały a jak dzieciątko jest glodne to te 2 godz na poporodowej będzie pewnie cos tam jadło wiec będzie bardziej praktycznie.

dziewczyny ile macie sztuk pajaców i śpiochów? ja mam 10 szt śpiochów i 6 pajaców - wystarczy? już nie pamiętam ile ich potrzeba... Kaftaników mam tylko 4 szt., ale ja wole body więc kaftaniki mam do szpitala.
Coś mi się wydaje, że będę na bieżąco dokupować.

reklama
Do góry