reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Kurczę, ja wciąż nie widzę idealnego rozwiązania dla nas :/ Wg małża, taki kosz / kołyska na 6 mcy to strata pieniędzy i jakaś część mnie się z tym zgadza. Kombinuję, czy nie da się łóżeczka przystawić do naszego łóżka - chcemy kupić takie z całym zdejmowanym bokiem. Wyszłaby taka dostawka. Jopal wkleiła kiedyś zdjęcie takiego łóżeczka-dostawki. Tylko kwestia, czy da się dobrać odpowiednią wysokość... Zawsze jakieś ale ;)

reklama
Taka dostawka też fajna bo można regulować Ale też to jest tylko na jakiś czas. szukaj okazji ja większość rzeczy znajduje w necie za darmo (tak jak kosz z kolyska) albo za czekoladę (2x laktator Medela mini Electric) albo za bezcen (wózek 3w1- Ebay niemiecki za 20€-to akurat siostra znalzla). Więc warto posiedzieć i poszukać nawet pół dnia, albo szukać na olx, Facebook, allegro, Ebay, aliexpress itp :)

Dziewczyny a nie uwazacie ze taki kosz to na raptem 3 mies? Dziecko co ma 6 mies juz czesto siedzi a juz wczesniej sie podnosi na raczkach przewraca itp bala bym sie zostawic w takim koszu tak samo jak i w gondoli.

Czarna - kolyska u mnie będzie do momentu bezpiecznego - czyli właśnie zanim zacznie siadać. A kosz i tak będzie stał na podlodze więc wątpię by coś się stało :) ale rozumiem obawy.
Bo ja jeszcze do kosza mimo to chce wsadzix monitor oddechu - idiotyczne Ale będę się czuła pewniej mimo że Aleks bedzie spał obok..

Ja tez kolderki bede uzywac. A co do butelek to mialam niekapki z tommee tippee i jak dla mnie porazka! Butelke tez mialam duzo przetestowalam.
no i zakupilam wanienke :D i pizamke sobie na okres karmienia :)

Screen Shot 2014-10-09 at 7.52.17 PM.png

Screen Shot 2014-10-09 at 8.35.42 PM.jpg

Załączniki

• Screen Shot 2014-10-09 at 7.52.17 PM.png
    Screen Shot 2014-10-09 at 7.52.17 PM.png
    45,9 KB · Wyświetleń: 54
  • Screen Shot 2014-10-09 at 8.35.42 PM.jpg
    Screen Shot 2014-10-09 at 8.35.42 PM.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Czarna ceny używanych koszy najczęściej oscyluja w granicach 100 zł wiec ten wydatek nie jest taki duży:')) co innego ceny nowego:'( ale wg mnie nówka się nie opłaca

Zanag te łóżeczka co ja wstawialam mają regulowana wysokość tego podkręcania no i są mniejsze niż tradycyjne łóżeczka, no i lepiej uzywke kupić, tym bardziej, że to drewno wyszorujesz szarym mydłem i jak znalazł.

reklama
Hej jopal, wiem wiem :) Ale ja kombinuję, jak uniknąć dodatkowych kosztów. Te łóżeczka regulowane kosztują prawie tyle co zwykłe, używki słabo chodzą :/ No nie dam 200 zl na 2-3 mce. Już prędzej widzę opcję z turystycznym, wstawię potem do salonu jako kojec.
Będę jeszcze szukać na allegro i olx, może trafię na jakąś super okazję...

Do góry