reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

ana- wózek kupiłam w sklepie mamaija, ale mają też swoją stronę internetową. A właśnie w sklepie mieli taka promocję, że obowiązują ceny ze skelpu internetowego, więc kupiliśmy w sklepie.

Evidzi- to x-lander x-move 2014. Już podaje Ci link do sklepu, z którego go kupiłam (mają również sklep internetowy).
Tutaj spacerówka ze stelażem: X-lander X-Move **********
a tutaj osobno gondola: X-lander Gondola do wózka X-Move, XA, X-Run, X-Cite, X-Pulse, X-Fit **********
A tutaj jest filmik na YT, gdzie Pan prezentuje opcje i funkcjonalność wózka wózka: https://www.youtube.com/watch?v=tj2vdy2uORc
Evidzi- ja mam rożek w sówki, już wklejałam tu zdjęcie. Kosztował 59 zł, z jednej strony bawełna a z drugiej kocyś minky, cudowny materiał. I do tego pieluszki bambusowe w sówki. Ale chce więcej! :)
20140926_164433.jpg20140926_164208.jpg

Załączniki

• 20140926_164433.jpg
    20140926_164433.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 54
  • 20140926_164208.jpg
    20140926_164208.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za rady.
A stosujecie śpiworki zamiast kołderki?

Ja po poszukiwaniach i radach Mam skłaniam się ku lateksowemu materacowi.
Butelki - różne są polecane , najwięcej mam poleca dr Brown's i Tommee Tippie ( nie wiem czy dobrze napisałam)

A łózeczko ? Jakie kupujecie łóżeczko? Czy warto to większe dł 140cm?

ja nie stosuje, od początku przykrywałam kołderką.
a łóżezko 120 bo po co większe moja 3 latka się w nim miescila a mysle ze dluzej dziecko nie spi w lozeczku...

Przy pierwszym dziecku nie używałam a teraz kupiłam:-) jest na pewno bezpieczniejsze niż kolderka przynajmniej dziecko nie nakryje się na główkę

ja się też zakochałam w sówkach, wczoraj mąż w końcu obejrzał ze mną wzory pościeli na allegro, pomyslalam pokazę mu takie sowy na biało granatowym tle to się zakocha jak ja. A on ogląda po kolei, doszedł do tych wzorów z sowami i zanim cokolwiek zdążyłam powiedzieć, to on mnie szturcha i mówi "zobacz jakie paskudne":-D

JA nigdy nie używałam śpiworków, tylko kołdrę. Teraz też zamierzam kołdrę stosować.
Łóżeczko myślę że 120 wystarczy.

Mam pytanko - czy zamawiałyście jakąś koszulę do karmienia z neta? U mnie w mieście nic ciekawego nie ma, nie wiem na co się zdecydować, może coś polecicie?

I nie wiem czy dla malucha kupować osobną (drugą) fridę czy mogę używać tą co mam dla Kuby? mama mówi, że wystarczy jedna, ale ja mam obawy czy to tak higienicznie - oczywiście po każdym użyciu umycie i nawet jakaś sterylizacja by była.

anula - fajny rożek :)

oomamba - uuu....szkoda, że mężowi się nie spodobała wybrana przez ciebie pościel. Mój to jak mu np. obojętnie, to mówi że ok i że jak mi się podoba to mam kupić.

reklama
noworodek się tak nie rusza żeby mogl się sam nakryć :sorry2:ale może to tylko moje zdanie:-p
estranea mi maz kupił z Ami na rynku z ubraniami no ładna niby bawełna ale jakos jej nie lubie jej i drugą mam zwykła nie odpinana na piersiach no i jeszcze jedna jakas chce kupić.A co do fridy to nie pomoge Ci niestety.

Do góry