reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

ana- wózek kupiłam w sklepie mamaija, ale mają też swoją stronę internetową. A właśnie w sklepie mieli taka promocję, że obowiązują ceny ze skelpu internetowego, więc kupiliśmy w sklepie.

Evidzi- to x-lander x-move 2014. Już podaje Ci link do sklepu, z którego go kupiłam (mają również sklep internetowy).
Tutaj spacerówka ze stelażem: X-lander X-Move **********
a tutaj osobno gondola: X-lander Gondola do wózka X-Move, XA, X-Run, X-Cite, X-Pulse, X-Fit **********
A tutaj jest filmik na YT, gdzie Pan prezentuje opcje i funkcjonalność wózka wózka: https://www.youtube.com/watch?v=tj2vdy2uORc
Evidzi- ja mam rożek w sówki, już wklejałam tu zdjęcie. Kosztował 59 zł, z jednej strony bawełna a z drugiej kocyś minky, cudowny materiał. I do tego pieluszki bambusowe w sówki. Ale chce więcej! :)
20140926_164433.jpg20140926_164208.jpg

Załączniki

• 20140926_164433.jpg
    20140926_164433.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 57
  • 20140926_164208.jpg
    20140926_164208.jpg
    35,7 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki za rady.
A stosujecie śpiworki zamiast kołderki?

Ja po poszukiwaniach i radach Mam skłaniam się ku lateksowemu materacowi.
Butelki - różne są polecane , najwięcej mam poleca dr Brown's i Tommee Tippie ( nie wiem czy dobrze napisałam)

A łózeczko ? Jakie kupujecie łóżeczko? Czy warto to większe dł 140cm?

ja nie stosuje, od początku przykrywałam kołderką.
a łóżezko 120 bo po co większe moja 3 latka się w nim miescila a mysle ze dluzej dziecko nie spi w lozeczku...

Przy pierwszym dziecku nie używałam a teraz kupiłam:-) jest na pewno bezpieczniejsze niż kolderka przynajmniej dziecko nie nakryje się na główkę

ja się też zakochałam w sówkach, wczoraj mąż w końcu obejrzał ze mną wzory pościeli na allegro, pomyslalam pokazę mu takie sowy na biało granatowym tle to się zakocha jak ja. A on ogląda po kolei, doszedł do tych wzorów z sowami i zanim cokolwiek zdążyłam powiedzieć, to on mnie szturcha i mówi "zobacz jakie paskudne":-D

JA nigdy nie używałam śpiworków, tylko kołdrę. Teraz też zamierzam kołdrę stosować.
Łóżeczko myślę że 120 wystarczy.

Mam pytanko - czy zamawiałyście jakąś koszulę do karmienia z neta? U mnie w mieście nic ciekawego nie ma, nie wiem na co się zdecydować, może coś polecicie?

I nie wiem czy dla malucha kupować osobną (drugą) fridę czy mogę używać tą co mam dla Kuby? mama mówi, że wystarczy jedna, ale ja mam obawy czy to tak higienicznie - oczywiście po każdym użyciu umycie i nawet jakaś sterylizacja by była.

anula - fajny rożek :)

oomamba - uuu....szkoda, że mężowi się nie spodobała wybrana przez ciebie pościel. Mój to jak mu np. obojętnie, to mówi że ok i że jak mi się podoba to mam kupić.

reklama
noworodek się tak nie rusza żeby mogl się sam nakryć :sorry2:ale może to tylko moje zdanie:-p
estranea mi maz kupił z Ami na rynku z ubraniami no ładna niby bawełna ale jakos jej nie lubie jej i drugą mam zwykła nie odpinana na piersiach no i jeszcze jedna jakas chce kupić.A co do fridy to nie pomoge Ci niestety.

Do góry