reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Ja już mam ogromne ilości rzeczy, bo kupowałam systematycznie i kuzynka po córkach dała jeszcze pełne torby, a córka misie rozebrała i swoje lalki (obkupowałyśmy je kiedyś w lumpikach i były super ubrane), ale nie wiem, co mam, bo leżę w łożku, a moja mama wszystko po szafach upycha... Najładniejsze ciuszki są ... po misiach :-)
Misia więc Ty praktycznie wyprawkę masz skompletowaną:):)
bo wiadomo jeszcze łózeczko, wózek , jakąś pościel ale to się zawsze kupi

reklama
Lopop i zamiast ogarniać dom przejrzałam co mam dla Małego :-D Kupiłam już sporo rzeczy, liczę, że siostra po swoim kawalerze coś dla mnie znajdzie. Jeśli trzymać się listy - kupować wszystkiego po 6, to prawie wszystko mam, brakuje mi 2 pajacyków i 2-3 par śpiochów/półśpiochów. Ale ja wszystko kupuję na rozm. 62/68... Na noworodka mam tylko jeden komplet - śpiochy+ body. Myślę, że bliżej porodu będę kupowała albo mniejsze, albo większe w zalezności od jego rozmiarów :-D

A poza tym jeszcze łóżeczko, wózek, butelki itp... nawet komody póki co na rzeczy dziecka nie mam, ale może w przyszły weekend się to zmieni i wyślę męża do ikea :-D

Fajna pościel - zapisałam w ulubionych i wrócę jak będziemy mieć łożeczko. Zastanawiam się czy 100 x 60 czy 120 x 70 i chyba to większe kupimy.

anka - wszystkiego po 6 sztuk? Hmm... wydawało mi się, że po 3-4 będzie OK. Ja też kupuję większe (62 min), malutkich mam kilka sztuk.

coleta wszystkie listy wyprawkowe mówią o 6 szt.... Nie mam pojęcia, bo nie miałam nigdy noworodka :-D Z drugiej strony na logikę - wystarczy, że 2 razy dziennie przebierzemy, a przecież to wielce prawdopodobne to po 3 dniach nie ma w co dziecka ubrać... a wstawiać codziennie pranie z ubrankami z 1 dnia to nieekonomiczne... chyba ;-)

Ja kupiłam pościel 130na100, sądzę, że będzie wygodniejsza i bardziej przyszłościowa..

ja body tez kupię 6 sztuk bo jednak latem będziemy często przebierały bo sie będzie pocic nawet przy piciu mleczka

Lopop i zamiast ogarniać dom przejrzałam co mam dla Małego :-D Kupiłam już sporo rzeczy, liczę, że siostra po swoim kawalerze coś dla mnie znajdzie. Jeśli trzymać się listy - kupować wszystkiego po 6, to prawie wszystko mam, brakuje mi 2 pajacyków i 2-3 par śpiochów/półśpiochów. Ale ja wszystko kupuję na rozm. 62/68... Na noworodka mam tylko jeden komplet - śpiochy+ body. Myślę, że bliżej porodu będę kupowała albo mniejsze, albo większe w zalezności od jego rozmiarów :-D

A poza tym jeszcze łóżeczko, wózek, butelki itp... nawet komody póki co na rzeczy dziecka nie mam, ale może w przyszły weekend się to zmieni i wyślę męża do ikea :-D

ania a Ty miałaś odpoczywać a nie ogarniać dom.............nunununu:-p

reklama
ok, to i ja zwiększę ilość ciuszków - mam sens mieć o 2 -3 sztuki więcej aby nie kursować między dzieckiem a pralką

Do góry