reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Dzięki kochana.....Bałtycką to znam, bo tam jeżdżę, Klifa, Matarnię i Szadółki też.....a te mama i ja to gdzie powiedz najlepiej......a i w Gdańsku nie ma sklepu z ciążową odzieżą, dopiero w Klifie....??? Mój pewnie bedzie miał opory, by na Gdynię jechać.....:baffled:

kinderek sklep Mama i ja jest na Grunwaldziej, jedziesz od bałtyckiej w stronę hali oliwii , po minięciu media markt, stacji paliw skręcasz w prawo i wpadasz zaraz pod drzwi sklepu.

ale sklep happy mum jest też internetowym , więc możesz cos wybrać coś z ich strony.

Nam chustę rekomendowała pani rehabilitantka ze szkoły rodzenia w sobotę. Ja byłam przerażona tymi wiązaniami, ale A. się obwiązywał i stwierdził, że będzie chodził z chustą. Dla początkujących pani polecała chusty dwukolorowe (na pół), bo wtedy tak się nie miesza przy wiązaniu.My raczej kupimy dwukolorową.

kinderek sklep Mama i ja jest na Grunwaldziej, jedziesz od bałtyckiej w stronę hali oliwii , po minięciu media markt, stacji paliw skręcasz w prawo i wpadasz zaraz pod drzwi sklepu.

ale sklep happy mum jest też internetowym , więc możesz cos wybrać coś z ich strony.

Dzięki kochana.....przez neta to nie chce- ja mam zawsze problem, bo chude nogi, wąska doopa, a cycki jakbym komu zabrała.....a teraz to już w ogóle....muszę mierzyc niestety....a sklep na Grunwaldzkiej znajdziemy.....mam nadzieję.....:-D;-)

Ja też będę nosić Małą w chuście - pewnie kupię LennyLamb.
To co ważne aby się nie zamotać z wiązaniem to kupić odpowiednią długość (nie za długą).

Czy w temacie nakładek / osłonek na sutki możecie polecić jakieś, które u Was się sprawdziły? Czy wszystko jedno?

Coleta ja miałam z Aventa, ale moje były takie okragłe- teraz wszystkie jakiś prostkoątne i takie jakieś duże mi się wydają jak dla Murzynic normalnie:szok:.....jak natknę się gdzieś w necie to zapodam linka......;-)

poczekam co nam będą mówili o chustach w szkole rodzenia, tez bym chciała jej używać, wydaje sie to wygodnym rozwiązaniem...

dziewczyny, wiązanie chust jest mega proste, raz dwa dochodzi się do wprawy, a i jest wiele różnych wiązań, można dobrać takie, jaki nam i dzieku pasuje.

Bejbiszon, ja odradzam nosidła Tula, chusty są ok, ale kilka moich koleżanek ma ich nosidła i jest problem, żeby dziecko usiedziało w nim na żabkę, nóżki po kilku krokach zaczynają smętnie zwisać całkiem wyprostowane wzdłuż tułowia rodzica, dziwne to i niezbyt dobrze wygląda i pewnie niedobrze wypływa na bioderka.

reklama
A ja tula polecam z czystym sumieniem, miałam okazje użytkować i jestem w nim zakochana. Co innego chusta któa leży i się kurzy. Moje dziecko siedziało w nim pięknie, na żabkę właśnie. Tu mój mały miał 20 miesięcy. Teraz jeżeli zdecyduje się kupić to na 100 TULA.

155584_462126893831690_191107236_n.jpg

Do góry