reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Dzięki kochana.....Bałtycką to znam, bo tam jeżdżę, Klifa, Matarnię i Szadółki też.....a te mama i ja to gdzie powiedz najlepiej......a i w Gdańsku nie ma sklepu z ciążową odzieżą, dopiero w Klifie....??? Mój pewnie bedzie miał opory, by na Gdynię jechać.....:baffled:

kinderek sklep Mama i ja jest na Grunwaldziej, jedziesz od bałtyckiej w stronę hali oliwii , po minięciu media markt, stacji paliw skręcasz w prawo i wpadasz zaraz pod drzwi sklepu.

ale sklep happy mum jest też internetowym , więc możesz cos wybrać coś z ich strony.

Nam chustę rekomendowała pani rehabilitantka ze szkoły rodzenia w sobotę. Ja byłam przerażona tymi wiązaniami, ale A. się obwiązywał i stwierdził, że będzie chodził z chustą. Dla początkujących pani polecała chusty dwukolorowe (na pół), bo wtedy tak się nie miesza przy wiązaniu.My raczej kupimy dwukolorową.

kinderek sklep Mama i ja jest na Grunwaldziej, jedziesz od bałtyckiej w stronę hali oliwii , po minięciu media markt, stacji paliw skręcasz w prawo i wpadasz zaraz pod drzwi sklepu.

ale sklep happy mum jest też internetowym , więc możesz cos wybrać coś z ich strony.

Dzięki kochana.....przez neta to nie chce- ja mam zawsze problem, bo chude nogi, wąska doopa, a cycki jakbym komu zabrała.....a teraz to już w ogóle....muszę mierzyc niestety....a sklep na Grunwaldzkiej znajdziemy.....mam nadzieję.....:-D;-)

Ja też będę nosić Małą w chuście - pewnie kupię LennyLamb.
To co ważne aby się nie zamotać z wiązaniem to kupić odpowiednią długość (nie za długą).

Czy w temacie nakładek / osłonek na sutki możecie polecić jakieś, które u Was się sprawdziły? Czy wszystko jedno?

Coleta ja miałam z Aventa, ale moje były takie okragłe- teraz wszystkie jakiś prostkoątne i takie jakieś duże mi się wydają jak dla Murzynic normalnie:szok:.....jak natknę się gdzieś w necie to zapodam linka......;-)

poczekam co nam będą mówili o chustach w szkole rodzenia, tez bym chciała jej używać, wydaje sie to wygodnym rozwiązaniem...

dziewczyny, wiązanie chust jest mega proste, raz dwa dochodzi się do wprawy, a i jest wiele różnych wiązań, można dobrać takie, jaki nam i dzieku pasuje.

Bejbiszon, ja odradzam nosidła Tula, chusty są ok, ale kilka moich koleżanek ma ich nosidła i jest problem, żeby dziecko usiedziało w nim na żabkę, nóżki po kilku krokach zaczynają smętnie zwisać całkiem wyprostowane wzdłuż tułowia rodzica, dziwne to i niezbyt dobrze wygląda i pewnie niedobrze wypływa na bioderka.

reklama
A ja tula polecam z czystym sumieniem, miałam okazje użytkować i jestem w nim zakochana. Co innego chusta któa leży i się kurzy. Moje dziecko siedziało w nim pięknie, na żabkę właśnie. Tu mój mały miał 20 miesięcy. Teraz jeżeli zdecyduje się kupić to na 100 TULA.

155584_462126893831690_191107236_n.jpg

Do góry