reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

Tak sobie się myję dlatego kąpaliśmy naprzemiennie w wanience.
Anka no moi rodzice na ursynowie..
Ja to jeżdzę do auchana do h&m, reserved, 5-10-15
W Pyrach na Puławskiej jest ten wielki Canpol babies, tam jest wszystko od ubranek po mebelki - mają ubranka wójcika napewno ale dokładnie nie wiem co jeszcze bo tam jeździłam po akcesoria.
Na metrze ursynów jest sklep Tosia.pl
W galerii metro bis (metro stokłosy) jest tak pod ziemią sklep dla dzieci i tam jest kuuuupa ubranek ale tych bardziej ekskluziw - dla mnie za drogo.
W galerii mokotów jest sporo sklepów dla dzieciów.
No i tesco na kabatach tam też są fajne ubranka.
Ja to jeszcze jeżdze do CH reduta i blue city bo mam pod nosem i tam jest tez wsio łącznie ze smykiem.

Ostatnia edycja:
reklama
A my dziś wygrzebaliśmy z kartonu wózek - wygląda na nieużywany, wiszą na nim jeszcze metki. Wniosek mamy taki - emmaljunga to bardzo komfortowy wózek dla dziecka. Wprost rewelka! Ale... to taki stacjonrny wózek, raczej nie nadaje się na wyprawy samochodem. U nas do lasu i gruntówki to rewelacja, ale na podróże przyjdzie nam kupić inny.
Ja po przeglądzie ciuszków uważam, że najlepsze to w naszym kartonie są mothercare i next.

Mu mamy duo combi. Kupiliśmy uzywany ale jeszcze na gwarancji (właściciele reklamowali, że mieli dwa wózki i z tego praktycznie nie korzystali - rzeczywiście tzw. nówka nierdzewka). Wózek ogladał mój A. z kolegą inż.mechanikiem - obaj stwierdzili, że jest fantastyczny i że to taka lizmuzyna wśród wózków. Ale jak przystało na limuzyny, główna jego zaleta to duży komfort dla pasażera i problemy dla kierowcy :-) Wypoawiadał się nasz kolega szef serwisu jedenjz marek samochodów na płn Polskę, stąd to porównanie. Mamy więc mieszane uczucia, bo faktycznie Lidka będzie głównie tu na miejscu, ale zima chcemy już gdzieś pojechać na wakacje. Wózek zająłby nam cały bagażnik. W naszym lesie jednak spisze nie niesamowicie dobrze.
W naszym wypadku zakup używanego wózka był strzałem w dziesiątkę, bo wózek praktycznie jest nowy. Ciesze się, bo kupiliśmy go na początku stycznia w ciemno i przez mój szpital nie mielismy długo odwagi otworzyć, więc trochę się bałam tego zakupu kota w worku. Ale jest bardzo ok.
http://www.wozki-emmaljunga.pl/pl/p/Smart-Duo-Combi-fotelik-Maxi-Cosi-Cabriofix/108
Prawdopodobnie taki bardzie do transportu wózek dostaniemy od znajomych, więc nas wydatek nie czeka. Natomiast wczoraj dostaliśmy łóżeczko - bardzo ładne, ale musze oddać naszemu stolarzowi, aby przemalował na kolor mebli.

Ostatnia edycja:
Misia ładny ten wózek
i zgadzam sie z Tobą że jednak next lub mothercare
tak jak pisałam już prędzej inna jakość i kolorystyka do mnie bardziej przemawia

Fajne heszcze są DISNEY, cichlid, oshkosh (sukienka poniżej) i obaibi (sukienka różowa). Wczoraj macałam ten cały nasz karton i wyrobiłam sobie już pogląd na przyszłość. No i ja zdecydowanie preferuję allegro - często połowa ceny sklepowej.

3069171991

reklama
Do góry