reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

No wreszcie coś stworzylam....
DLA MNIE:
szlafrok, koszule nocne ( 2- 3 szt) do karmienia, pidżama ( 1- 2 szt) do karmienia, majtki 5 par+ 5 par jednorazowych, biustonosz do karmienia ( 3 szt), poducha ( kojec- w kształcie litery C) do karmienia, nakładki na WC jednorazowe, wkładki laktacyjne, podpaski, kosmetyki ( na bieżąco), maść na brodawki, skarpetki ( 3 p), Paracetamol tabl., herbatka na laktację, krople do nosa.
DLA MALUSZKA:

wózek ( 4 w 1 : gondola+ spacerówka+ fotelik+ torba),parasolka do wózka, łóżeczko, materac do łóżeczka, karuzela do łóżeczka, kołdra i poduszka a/ alergiczna do łóżeczka, pościel 2 komplety, ochraniacz na szczebelki, baldachim, leżaczek, wanienka ze spustem wody i przewijakiem, kocyki ( 2 sztuki: lżejszy i cieplejszy- małe), pampersy i chusteczki, butelki:( 3 szt duże, 2 szt małe, smoczki - Chicco Step up ?), odciągacz do pokarmu, termometr do kąpieli ( ale chyba zrezygnuję), flanelka na ceratce- takie podkłady ( 5 szt), termos na butelki, smoczki spakajacze ( 2 szt), rożek, gruszka i frida do noska, szczotka do butelek, ochraniacz na materac p/ alergiczny pod prześcieradło, pościel do wózka + poduszeczka i kołderka?), łóżeczko turystyczne ( zakupimy później), fotel do pokoju, ochranicze na kółka od wózka ( www. teutonia.pl),szczotka do włosów, ręcznik z kapturkiem ( 2 szt), krem na odparzenia, płyn do kąpieli, oliwka, sól fizjologiczna, waciki, myjka, mydełko, tetra ( 30 szt), flanelka ( 5 szt), body ( 5 na krótki i 5 na długi), śpiochy ( 5 szt), kaftaniki ( 5 szt), pajacyki ( 6 szt), sweterek ( 1 szt), bluza rozpinana z polaru, czapki ( 1 cieplejsza, 3 lżejsze), skarpety ( 5 szt), niedrapki ( 2 szt), śpiworek do spania, pidżamka ( 2 szt).
Trochę rzeczy dostałam od koleżanki i nie będę szalała z zakupami ciuchowymi.....chyba, ze coś mi wpadnie w oko......;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja młodego kapałam na pączątku w tummy tub na przemian z wanienką, zależy jaki miał humor i czy bolał brzuś. Wiadro uwielbiał. Teraz się kapie z tatą pod przysznicem.
Właśnie dzis wiadro znalazłam na balkonie i mnie wzięło na wspominki :)

226738_198872616823787_6088662_n.jpg

Cat - patrzę i patrzę i nie przestaje mnie to urządzenie fascynować :-)
Śliczna sukienka - my kochamy markę monsoon. Moja Gośka wychowała się na ich sukienkach - żadne im nie dorównują.
Kinderek - mi często wpada coś w oko... Ale dziś dziś zrobiliśmy przegląd dziecięcego kartonika i wiem, że ubrania są już skompletowane. Następne zakupy zrobię, jak zaczną się wyprzedaże. Z uwagi na moje problemy z ciążą jkoś nastawiłam się, zę będzie wcześniaczek i postarałam się szybko zrobić zakupy.

Anka a z której części Wawy?

Misia mnie fascynowało od początku, oglądałam filmiki na youtubie a potem obserwowałam młodego.. mógł wyć z bólu jak opętany, jak go wsadziłam do wiadra cisza:szok::szok: . Naprawde chyba czuł się jak w brzuszku.

Świetne to wiadro:-), aż się zaczęłam nad nim poważnie zastanawiać. Nigdy wcześniej nie spotkałam się z czymś takim.

Cat, mi się bardziej podoba bobasek niż to wiadro:-D, nidgy na żywo go nie widziałam jedynie słyszałam o tym cudeńku.
Podobnie jak Pysia, nie miałam prewijaka a jedynie prowizorke, mama mi uszyła z gąbki i pokryła śliskim materiałem , bo robi materiały, a wanienke mam z podkładem. Ostatnio mocno zastanawiam się nad łóżeczkiem turystycznym, kojcem, bo przeważnie jestem na dole, wiadomo jakieś obiadki itp, a poza tym można na tarsa dać. Szukam takiego skromnego, a który posłuży do ponad roku, bo nie chce zagracać salonu, podobają mi się z graco ale są baaardzo drogie
OKAZJA - ŁÓŻECZKO z lampką, falbanką ŚLICZNE ! (3111351421) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
GRACO CARLISLE Kojec Lozeczko Przewijak ELEKTRONIK (3098188255) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Anka a z której części Wawy?

Misia mnie fascynowało od początku, oglądałam filmiki na youtubie a potem obserwowałam młodego.. mógł wyć z bólu jak opętany, jak go wsadziłam do wiadra cisza:szok::szok: . Naprawde chyba czuł się jak w brzuszku.

Cat najbliżej mi na Ursynów, ale całe centrum też mam obcykane ;-) Denerwuje mnie oglądanie wszystkiego na allegro, bez możliwości pomacania. A u mnie takie bazarowe - ani ładne, ani jakościowo dobre.

Do góry