reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

ja używałam emolium i oilatum- zarówno dla Kuby jak i dla siebie. Była też zwykła oliwka i kosmetyki biały jeleń.

Co do pampków to mój synol też huggisy przesikiwał więc używaliśmy pampers ( po wcześniejszym przetestowaniu innych firm)

reklama
Ja jak Maks był już większy (około roczku) i oduczałam go używania pampersów to kupowałam Dada z biedronki! świetne są ;D

Anka coś chyba było ;) ja chyba skuszę się na Johnsonsa ewentualnie Nivea

Ja jak Maks był już większy (około roczku) i oduczałam go używania pampersów to kupowałam Dada z biedronki! świetne są ;D

Anka coś chyba było ;) ja chyba skuszę się na Johnsonsa ewentualnie Nivea
Pysia słyszałam, że J&J uczula dzieci (mój ojciec do tej pory mi wypomina, że mam wrażliwą d*** bo on nocami stał w kolejce do Pewexu za zasypką, a mnie ona "uculiła";-))

Każdy kosmetyk może uczulić ;)
Ja mam dobre doświadczenie z J&J bo jak Maks miał skazę czy uczulenie to smarowałam go mleczkiem J&J i mu wszystko idealnie zeszło, nawet lekarka była w szoku jak to zrobiłam bez leków bo on był cały wysypany i szorstki, do tego pięknie pachnie ;D

Dziewczyny a rozmawiałyśmy już o kosmetykach dla dzieci, bo nie pamiętam... :zawstydzona/y:?

Moja koleżanka pracuje w aptece i rozdawała mamom maluszków próbki musteli i oilatum. Duża grupa mam kupiła później już normalne opakowania musteli. A Wy co polecacie?
ania my używaliśmy emolium ale kupiłam tylko 2 butelki i Jasiulek nie miał uczulenia więc później nivea:-D i do dzisiaj nivea:-D

My mieliśmy oilatum. J&J uczulał - i taka była opinia u nas położnych na porodówce, że wiele dzieci ma na to uczulenie.

ja na poczatku używałam Oilatum Soft przy Kubie, później zamiennie Hipp i Pat&Rub, teraz mamy fajny płyn do kąpieli Sanoflore porzeczkowy, super pachnie :) teraz pewnie na początku też Oilatum (w szpitalu tego używali i widziałam, że małemu pasuje, więc nie chciałam od razu zmieniać kosmetyku), a później raczej Hipp, ja lubię łagodne składy w kosmetykach, im mniej chemii tym lepiej, Nivea i J&J są dla mni na czarnej liście za ogrom konserwantów i nawet za alkohol w składach. Dla dziecka to wg mnie nie do przyjęcia.

Kota - pocieszyłaś mnie, bo ja właśnie serię hipp kupiłam.
Podzielę się moim ost. zakupem (koleżanka, kt. jest już babcią ostrzegała, że trudno będzie się nam schylać jak kiedyś :-)
3116937165
3116937165_1

a ja jeszcze nie mam nic z kosmetyków ale kupię emolium albo oilatum:tak:jeszcze jest też taki emolient: balneum i też podobno niezły:tak:ja sobie kremem emolium czasem skórę sama smaruję:-D:-D

reklama
Do góry