reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Mój mały w 37tygodniu miał 51 cm i 2900 a myślałam, że będzie dłuższy, bo biologiczny ma 190cm! ja przy sobie a tu taki Kruszynek malutki się urodził ;D

Pionio ha ha a kto powiedział, że chłopiec nie może spać w różowej pościeli? :-D

Co do ceny to owszem, tania nie jest ale ja dla małego dostałam od byłej teściowej sama się przyznała że kupiła w promocji i nic by nie było w tym nadzwyczajnego, bo ja dużo rzeczy z promocji kupuję ale ta pościel była takiej jakości, że po jednym praniu się porozchodziła ;/ musiałam to szyć aż w końcu wpadłam w furię i kupiłam nowe poszewki. A kołderka też jakaś dziwna, nie wiem czy przez to ze ją prałam (mojemu dziecku się ulewało nawet do roczku więc nawet kołderka zarobiła) zrobiły się w niej jakieś kłębki i będę musiała kupić wszystko.
W sumie dla córci marzy mi się baldachim :-)

Ja już też myślałam, nad uszyciem samemu pościeli ale ja mam dwie lewe ręce do szycia :-D Np ochraniacz bym mogła stary obszyć nowym materiałem :-)

Kota natchnęłaś mnie ;D właśnie wysłałam mojemu linki z kołderkami i poduszkami, zeby coś wybrał i zamówił a zaraz biorę się za szukanie materiału :D nie dam powiedzmy 200 czy 300 zł za pościel a góra 100 i ta radość, że się coś samemu zrobiło dla Okruszka ;D

Kota dokładnie tego samego sprzedawcę wybrałam -świetne ma te materiały. Ja czekam jeszcze 3 dni i juuuu hhhuuuu zaczynam zakupowe szaleństwo i zaczynam szyć i dla Kuby cosik powymyślałam i dla Dzidka uszyję :-D

Dziewczyny, ja jestem na etapie wybierania wozka i ciezko jest!!! Ceny masakra! Znalazlam niemiecka firme lux4kids sprzedaja wozki na ebay i amazanoie. Czy slyszalalyscie moze o tej firmie? Troche sie boje przez internet kupowac, czytalam kilka opini i pozytywne byly.

Zazdroszcze utalentowanym mamom ja ma dwie lewe :p

Kota_ behemota nie mialam cukrzycy, wyniki bardzo dobre poprostu takie geny u nas wysokoludki hihi,

ja mam pościel feretti tez nie była tania, ale sprawdziłam z Oliwią to jakoś idealna, pewnie będzie też dla drugiego bobasa na zmianę,

my po bilansie wszystko ok, zaszczepilam córe od grypy i mamy z głowy, na 16tą jedzie na angielski wiec zmykam obiad robić,

cmoki

reklama
zapomniałam się pochwalić, że kupiłam z myślą o Okruchu album na zapiski o pierwszych uśmiechach, obrotach, kroczkach itd, taki sam mamy dla Kubusia i uwielbiam go uzupełniać :)

moj-pierwszy-album-b-iext6130297.jpg

Do góry