reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

3070634478

reklama
Misia, prześliczne!! Gdzie znalazłaś takie cudo? Ten zestaw u góry to kocyk i poducha?

Dziewczyny, mam od soboty spory dylemat. Część z Was też ma w planie zakupić wózek MaxiCosi Mura4. Widziałyście już model z 2013r? Trochę podłamał mnie fakt zastępowania modelu z 2012. Oto zmiany:
1) kółka piankowe (słabsza amortyzacja, bo próbowałam w sklepie jeden i drugi model)
2) wg mnie słabsza kolorystyka - z tych "bardziej dziewczęcych" tylko czerwony, reszta to czernie, szarości, brązy...
3) jedyny + - porządnie zabudowana spacerówka (niestety nie da się jej przymocować na stelaż z 2012 :/)
4) cena poszybowała w górę, może nie jakoś znacznie, ale wcześniej ten wózek i tak nie był tani

Co myślicie???

Druga kwestia to ten kosz mojżeszowy o którym pisałam na wątku głównym. Wybrałam się do mothercare, żeby obejrzeć go na własne oczy, dotknąć, postawić na stelażu. Masakra!!!! Cały kosz jest wiotki, stelaż niski i bardzo niestabilny. Może macie doświadczenie w tej kwestii.

Karola - kupowałam na allegro. Ten komplet u góry to kołderka z prześcieradłem i ochraniaczem. Podaję link do takiej samej pościeli, ale bez ochraniacza u tego sprzedającego:
UROCZA 3CZ!Z KOLDERKA DO LOZECZKA POSCIEL SOWA (3061218694) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kupiłam też kocyk w sówki, śliczne skarpetki, ładny pajacyk cartersa. Zaszalałam dziś.
Na mnie kosz Mojżesza wywarł mieszane uczucia. Podoba mi się, ale jakiś taki mało stabilny chyba jest. Ja myślę o
3050247868

Śliczne to "łóżeczko". Ja sobie postanowiłam że za 2 ,3 tygodnie zacznę już kupować rzeczy.

Ponawiam pytanie o wózek 3 w 1 z firmy Chicco, orientujecie się czy jest dobry?

Misia, pościel prześliczna. Taka dziewczęca, ale nie przesłodzona i do ten wzór:) Za dwa tygodnie, może będę wiedzieć czy to córeczka czy synuś nawala tak mamusię po brzuszku i wtedy może odważę się coś kupić. Pościel, z jakiegoś bliżej nieznanego mi powodu, jest wysoko na mojej liście zakupów priorytetowych;-)

Co do łóżeczka, to jest świetne, ale niestety nie rozwiązuję problemu. Potrzebuję czegoś co łatwo będzie można przenieść (z pokoju do pokoju, na balkon) i zawsze mieć przy sobie. Na górze będzie łóżeczko, a na dole przydałoby się właśnie coś mniej "stacjonarnego".

Prija, w kwestii Chicco niestety nie pomogę.

Co do wózków - ja nie mam dużej wiedzy. Zakochałam się w emmaljunga i w porywie szaleństwa A. kupił na allegro taki wózek jeszcze na gwarancji. W komplecie mamy fotelik maxcosi z adapterem. Dostaliśmy też foteli chicco od kuzynki, ale jeszcze go nie widziałam.

chicco moja kuzynka ma i jest bardzo zadowolona, z kosza nie jest używała tylko raz - to jest jej opinia
Misia przecudneeeeeeeeeeeeeeeee, :-):-):-):-):-):-):-):-):-) muszę mężowi pokazać też takie chcę

reklama
Do góry