reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

reklama
Pinio jak się urodził Kuba, to byliśmy przekonani, że drugi też będzie syn- mój T. mówił nawet, że samych "samców" w gaciach posiada. Jak zaciążyłam to 100% byliśmy przekonani, że będzie 2 chłopak, nawet do usg podchodziliśmy z przymrużeniem oka, że siurak jeszcze urośnie. Jakoś przekonało nas usg połówkowe, ale nadal mamy wizję porodu a ty wielgaśny siurak :-D:-D

Aniu--------czyli recepta jest taka: strzelać w chłopaka to wyjdzie dziewczynka:-D

Bejbiszon-------zupełnie jak u nas:-Da jak w piątek na usg kolejny raz lekarz potwierdził, że siusiak dzidziusiowi nie urósł to chyba zaczynam wierzyć:-D:-D:-D

Pinio jak się urodził Kuba, to byliśmy przekonani, że drugi też będzie syn- mój T. mówił nawet, że samych "samców" w gaciach posiada. Jak zaciążyłam to 100% byliśmy przekonani, że będzie 2 chłopak, nawet do usg podchodziliśmy z przymrużeniem oka, że siurak jeszcze urośnie. Jakoś przekonało nas usg połówkowe, ale nadal mamy wizję porodu a ty wielgaśny siurak :-D:-D
bejbiszon u mnie podobnie to znaczy w rodzinie męża sami chłopcy to u mnie są dziewczynki
i mąż był pewny że będzie chłopak
a tu taka niespodzianka
anka-skakanka cudne te rzeczy
chociaż mi sie ostatnio podobają dla chłopców bardziej pewnie dlatego ze się przyzwyczaiłam kupować dla synka

Mój A. wydaje zabawki, które kolekcjonował ( z dziedziny robotyki) :-) Zapytał Gośkę, czy chce dostać latającą ważkę, a ona że woli kasę, którą taka ważka kosztuje, to sobie bluzkę fajną kupi... Załamał się. :-) Zrozumiał, że jego córka też raczej wybierze bluzkę niż dinozaura na pilota. Nikt nie podzieli jego zachwytów nad robotami wowwee :-) Zobaczcie, dlaczego nasi panowie tak bardzo chcą mieć synków:

http://www.wowwee.com/en

Ostatnia edycja:
Misia masz rację, mój mąż powtarzał, że chce mieć córkę, bo boi się, że dla chłopca mógłby być surowy... Ale jak okazało się, że to chłopiec cieszył się jak głupi.... Ostatnio w smyku powiedział: hmm będę kupował dla zabawki pod pretekstem dla syna, a sam się bawił ;-)

dziewczyny a te ubranka firmy C&A mozna w sklepie stacjonarnym tez kupic, jaka jest ich jakosc.??bo na tej stornie te rampersiki dla dziewczynek cudne,,i tanie....ja zawsze omijałam ten sklep, bo wydaje mi sie ze materiały maja marne...jak jest wasza opinia???

Ann- ja też zawsze C&A omijam. Chociaż miałam kilka ciuszków dla córki, nic się z nimi nie działo.
Jeśli chodzi o śpiochy - po selekcji, którą robiłam dziś tych używanych, stwierdziliśmy oboje z tatą, że ważne, żeby były z bawełny. Te z welurku bardzo często to poliester i od zwnątrz niby miłe, a od strony ciałka nie. Osobiście nie chciałabym tego nosić. Lepiej obejrzeć metki. Są też "welurki" bawełniane i one są milutkie. Odrzuciłam też zapięcia na tyle ciałka - komu w ogóle przyszło do głowy, żeby takie coś szyć.

Ann ja tez nie kupowałam nigdy C&A
Misia nie wiem kto był na tyle inteligentny żeby takie zaprojektowac ubranka dla maluszka

Misia mój mąż tez bawi się zabawkami syna-ostatnio na topie jest sterowany helikopter:-D
mamusie córeczek będziemy gotować w mini garnkach albo pchać potem małe wózeczki

reklama
:-) Moja koleżanka ma dwóch synków i mówi, że dla niej to traumatyczne przeżycie puszczać dwie godziny samochodziki z parkingu :-) Więc nie dziwię się naszym panom, że boją się zabawy w my little pony :-) Moja córka od dawna bawi się sama, ale pamiętam jak godzinami moje kucyki odwiedzały córki kucyki.
Tata mojej córki był kiedys szczęśliwy, bo u eściowej zobaczył, że córka bawi się jego resorówkami. Nie dostrzegł tylko jak wyglądała ta zabawa: mama samochód, tata samochód i dziecko samochód jadą w odwiedziny do babci samochodu...

Do góry