reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

A ja zaszalałam dziś w tesco :-). Bez moich facetów.
Ale kurcze znowu nic nie było na tego mojego starszego kawalera :-(.

Nie wiem co jest nie tak z tym tesco koło nas, wszystkie pracowniczki mają synów w wieku Krystiana albo nie wiem co.
Dla Ignasia były całe półki przecenionych ciuchów, aż się uginały i nie wiedziałam co chwytać. Zaopatrzyłam go w drugi kombinezon jakby wyrósł z tego co ma przed końcem zimy (jak nie wyrośnie to sprzedam jesienią ten co kupiłam :-)), kurteczkę wiosenną, komplecik spodnie i bluzka, 3 bluzki z długim rękawkiem (identyczne tylko wzięłam 3-6, 6-9 i 9-12 miesięcy), pełno bodziaków i 2 śpiworki do spania na 6-12 miesięcy :-).

A poszłam na starsze dzieciaki i dla dziewczynki 2 stoiska przecenionych ciuchów a dla chłopców 6-7 lat była jedna bluzeczka (pomarańczowo biała w paski, mój takiej już nie założy) i jedna czerwona bluza, a reszta już nowa kolekcja.
Tak jest w każdą promocję w tesco odkąd mój młody skończył 3 latka :-(.

kms my między świętami byliśmy w Jankach, porażka, tam wogóle nie ma przecen. Smyk, 5-10-15 dali małe rabaty do 30% maksymalnie, a w h&m trafiliśmy na końcówkę promocji. Udało mi się kupić spodnie za 60zł a dla Krystiana za 30zł ale już nie było wogóle bluzek dla chłopców na 122 :-(- tylko nowa kolekcja, mniejsze bluzeczki jeszcze były wtedy w przecenie ale już końcówka.
A te spodnie Krystiana to totalna lipa, jak nie z h&m, sztruksy granatowe, założyłam mu raz w gości i wytarł cały sztruks na kolanach do zera i już wyglądają jak szmaty.

Ostatnia edycja:
reklama
Moja mama uwielbia łazić po wyprzedażach. Wczoraj dla maluchów kupiła po dwie koszulki polo po 8 zł i po parze bojówek za 24 w reservdzie.
Jagoda, w moim tesco jest na odwrót. Nic nie mogę dla mojej córki znaleźć (coby nie było oczoje..ne) na wyprzedażach. Dla siebie zresztą też nie. Za to dla F i chłopców w wieku Twojego Krystiana jest sporo.

gemelo ja jeżdżę do Piastowa a Ty gdzie, może się wymienimy ;-).

A na wiek Krystiana to widziałam sporo rzeczy, tylko on w rzeczy na 4-5 lat z tesco już nie wejdzie, muszę mu na 122 kupować, czyli na 6-7 lat.
Rozmiar 116 z większości sklepów to tak na styk w tej chwili jest.

Wogóle jazda, bo dziś byliśmy w gościach i okazało się, że Krystian przerósł swoją 2 lata starszą kuzynkę o jakieś 1,5 cm.

Ostatnia edycja:
Jagoda, wielkolud Ci rośnie. Może zapisz go na koszykówkę ;-). Ja jeżdżę do tesco na KENie. Czasem jeszcze bywam na Górczewskiej jak babci robię zakupy. Teraz się w środę wybieram, to zobaczę czy jest coś na Krystiana i dam Ci znać w razie czego.
Mam problem z Małą, bo jest chuda i ma długaśne nogi. Zawsze jej muszę dwa rozmiary wyżej kupować spodnie i muszą one mieć gumki bo z tyłka jej zjeżdżają. Właśnie mi wyrosła wszerz ze spodni. Drugi raz w życiu... Pierwszy raz miała takie różowe krótkie bojówki z cherokee kupione w wieku 3 lat. Wyrosła "wszerz" po 3 sezonach ;-) Teraz po raz drugi zrobiła taki numer. Byłam w ciężkim szoku ;-)

Edit: zakładałam, że Krystian waha się w przedziale 116-128 ;-)

gemelo mój do 2,5 roku był taki cieniutki, 97 centyl wzrostu, 25 wagi, zawsze ze wszystkiego wyrastał wzdłuż, miał takie spodenki proste dżinsowe co je dostał na 1 urodziny i chodził w nich latem do 3 lat. Najpierw jako takie za kostkę, potem jako przed kolanko a na koniec jako krótkie - hihihi. Dopiero w to lato mu na pupę nie weszły.
Ale teraz zrobił się taki konkretny 90 centyl wzrostu i tak na środeczku między 50a 75 centylem wagi :-). Wygląda solidnie, nie grubo ale tak konkretnie. I wreszcie ubrania na nim jak na wieszaku nie wiszą :-). A nogi akurat on ma krótsze niż tułów, zawsze najpierw z bluzek a potem ze spodni wyrasta.

A Ignacy ma odwrotną budowę - ma dłuższe nogi i najpierw śpiochy idą w odstawkę.
A i Ignacy jest krótszy, położyłam go na centymetrze krawieckim i jak wyprostował nogi to piętka dotknęła tak mniej więcej 65-66cm, co daje około 75 centyl.
Krystian przez pierwsze 2 lata nie schodził z 97 centyla wzrostu, od 2 urodzin tak się waha między 90 a 97.

Z koszykówką nie będzie problemu jak będzie chciał grać, w końcu mamy pierwszoligowy zespół w mieście :-).

Ostatnia edycja:
JA nie pamiętam w jakich centylach się Mała mieściła. Musiałabym w książeczce sprawdzić, ale ona zawsze była chuda i długa. Urodziła się z wagą 3155 i 55cm. Bardzo szybko rosła. Zbyt szybko nawet bo aż ją kości bolały. Kiedyś aż wylądowałyśmy na dyżurze na Litewskiej bo bolała ją cała klatka piersiowa tak, że ryczała z bólu (miała 5-6 lat wtedy). Teraz ma około 144 cm wzrostu i waży 25 kg.
Alex idzie w jej ślady. Za to Max po rodzicach idzie wszerz ;-) chociaż jest dłuższy od Alexa o centymetr to cięższy o kilogram. Ubranka na 3-6 są na styk dla obu :dry: Właśnie 3 worki 60 litrowe ciuchów poszły w odstawkę. Przeludniło mi się trochę w szafce ;-)
Co do koszykówki to ślij do NBA. Będzie mógł utrzymywać rodziców z kontraktu na 5 mln $ rocznie ;-)

To moje wczorajsze cuda koszulki za 14.99 a spodeny za 24.99 w 5-10-15 i komplecik ze snoopiego od ciociui dostał też grosze na Carefurze.

Załączniki

• P1020442.jpg
    P1020442.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 62
  • P1020440.jpg
    P1020440.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Cały czas zastanawiam się jaki kupić fotelik do karmienia:confused:
musi mieć regulację:wysokości , oparcia, tacy , podnóżka i oczywiście fajna cena:-p

Do góry