reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja wczoraj kupiłam wszystko co było od dnia narodzin z Nivea Baby. Jest i również w tym krem na każdą pogodę. Właściwie to tylko żele i jakieś płyny i szampony do kąpania były od 1 miesiąca życia. Chciałam mieć wszystko jednej marki. Wcześniej kupiłam chusteczki nawilżające z pampersa, ale wczoraj w tej hurtowni nie było akurat więc wzięłam też z Nivea soft&care w plastikowym opakowaniu. Opakowanie się przyda, później będę je tylko we wkłady uzupełniała. No, i te chusteczki z Nivea prześlicznie pachną i chyba przy nich zostanę. Zobaczę jak wyjdzie w praktyce. Będę miała porównanie z chusteczkami z pampersa. Pewnie zrobie tak, że Nivea będą do codziennego użytku, a te pampersy wpakuję do torby od wózka by zawsze były na spacerze, czy gdzieś w trasie.

W ogóle to zorientowałam się właśnie, że jestem mega przygotowana na odparzenia:-D
Mam krem przeciw odparzeniom z nivea baby, tej samej firmy puder i sudocream :-p więc chyba jakiekolwiek problemy z odparzaniem mi nie będą straszne :-D Tylko teraz czego używać na codzień po każdej zmianie pampersa,a czego w razie odparzenia????

Ostatnia edycja:
reklama
a ja dzis poszłam do sklepu i zachaczyłam i kupiłam prześcieradło i ręcznik dla małego bo mi teego brakowało i pampersy dokupiłam hapy bo przypomnialo mio sie ze jedne zabieram do szpitala a drugie będą jak wrócę dzis kupilam nowy fotelik do samochodu na alegro bo tamten co kupiłam to kicha byla

Ja na fotelik muszę poczekać na pierwszy tydzień października... Dopiero się w hurtowniach pojawi.
Więc ni chu chu, rozpakowac się do tego czasu nie mogę:-D Jak już fotelik będzie to wtedy niech się dzieje co chce;-)

A jeszcze chciałam się zapytać, czy macie może taki leżaczek do kąpania? Moja mama miała taki przy bracie i sie super sprawdzał. Kupiłam taki wczoraj za 10 zł, pod kolor wanienki oczywiście;-)
O takie coś mi chodzi- tutaj jest link z pokrowcami do tego-
http://allegro.pl/item743661371_pokrowiec_na_lezak_kapielowy_dla_niemowlat.html

Ostatnia edycja:
Ja miałam taki ale plastikowy, użyłam ze 2 razy, wygodniej trzymać dzidzia na jednej ręce a drugą dzidziora myć. W tym Zuza teraz sadza swoje lalki u babci i dziadka

na Allegro nie ma nic... siedziałam wczoraj :-(

ja pod koniec sierpnia kupiłam takie czapusie za te dwie bez uszków dałam razem 11 zł a za tę różową z rękawiczkami 13:happy: zeszłoroczna "kolekcja" w wyprzedaży... promocja była super... na stronie nexta jest piękny komplecik taki włóczkowy biały... z tego co pamietam widziałam go w sklepie za 35 zł podajże.... będę w Wawie w październiku;-)

Ja sobie właśnie uświadomiłam, że jak nasze dzieciaczki się urodzą to chyba będą potrzebowały jakiegoś kremu na każdą pogodę, chroniącego przed wiatrem i mrozem. Czy Wy juz coś takiego nabyłyście?? Który możecie polecić???

ja kupiłam johnson ale ta zielona linia naturals... zakochałam się w tym zapachu:tak:

Załączniki

• 200909242185.jpg
    200909242185.jpg
    35,5 KB · Wyświetleń: 55

Dziewczyny..pytanie z serii: nie mam bladego pojecia::eek::sorry: czym wyściełacie wózek?? kocyk, pościel? inne cudo?

Ja na początek mam coś takiego jak Elisabeth, a na zimę kupiłam śpiworek. Uwaga na wózki z małymi gondolami. Zanim kupicie śpiworek, to sprawdźcie, czy się zmieści do gondoli.

słuchajcie, a co z PUDREM ? używać czy nie ? po zmianie pieluszki kremik i koniec ? bo od pudrowania zwłaszcza dziewczynek chyba się odchodzi ? ja w każdym razie jestem na nie, ale chce poznać Wasze opinie :confused2:

Ja gdzieś czytałam, że puder to przy tetrowych pieluchach, prawdę mówiąc nam przy pampersach się zupełnie nie sprawdzał, tylko się takie grutki tworzyły.
A siostra twierdziła, że najlepszy, ale jej dziecię jeszcze w tetrze chowane to może dlatego.

reklama
Do góry