reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Materac mam z pianki, ale takiej sztywniejszej... Kuba tez spał na piance, służyła mu ponad 2 lata i mogłaby służyć nastepnemu, ale materac powinien być nowy...

Podgrzewacza nie mam i nie kupuję... robiąłm tak jak Wiola zawsze przygotowywałam świeże mleczko... miałam w garnku przygotowana przegotowaną wodę i tylko ją lekko podgrzewałam do odpowiedniej temperatury...

Co do mikrofali to nie wiem jak to jest z podgrzewaniem mleka matki... ale jeśłi chodzi o podgrzewanie zwykłych pokarmów, to kiedyś też byłąm uprzedzona, ale dowiedziałam się, ze mikrofala działa na zasadzie takiej, że własnie te mikro-fale powodują, że cząsteczki wody w pokarmie drgając, ocierają się o siebie i dzieki temu tarciu następuje zwiększenie temperatury pokarmu... więc chyba to nie moze być niebezpieczne... inna kwestia, że jedzenie z mikrofalówki jest bleee...

Shenkoka ja mam coś takiego

reklama
Dziewczyny..pytanie z serii: nie mam bladego pojecia::eek::sorry: czym wyściełacie wózek?? kocyk, pościel? inne cudo?
Niczym. Planuje włożyć Dzidziucha do gondoli w kombinezonie (najpierw cienkim jesiennym, potem grubym zimowym. W zapasie zabierać będę na spacer kocyk polarowy, gdyby Dzidziuch planował zmarznąć. Zastanawiałam się co prawda, czy by kocyka cieniutkiego pod spód nie dawać, ale to chyba, gdyby było zimno bardzo (żeby w pupę nie zmarzł). Nie mam zamiaru przegrzewać Szkraba.
Pościeli na pewno, kategorycznie do wózka pchać nie będę... To zupełnie nie w moim stylu.
Siostra używała zamiast kombinezonów śpiworka grubego na polarze. Solidne wrażenie sprawiało.

Kupiłam dziś ten wózek. Używany w kolorze turkusowym :-)
PRZEPIĘKNY MUTSY SLIDER TURKUSOWY PELEN ZESTAW (747990538) - Aukcje internetowe Allegro
Fotelik dokupię osobno bo chcę nowy, nieużywany (w sensie że nie chce kupić używanego na allegro bo to nie wiadomo po kim i nie wiadomo czy nie powypadkowy).

Świetny zakup i kolorek śliczny :-) co do fotelików to też jestem zdania, że nowy koniecznie a jak używka to w pewnego źródła. My znaleźliśmy tanie źródło maxi cosi ale to pod Wawą no ewentualnie w sklepach z allegro tez są tanie. :tak: My za swój cabrio fix kolekcja 2009 zapłaciliśmy 465pln. A w innych sklepach grubo o 100 pln-ów drożej :eek:

Co do spacerówki to mam takie zdanie jak Abejka :tak:. Poczekać do wiosny aż faktycznie nasze Szkraby będą gotowe do przejścia w nie i kupić fajną parasolkę ale koniecznie z możliwością rozłożenia na płasko a co by jeszcze wygodnie Maleństwo moglo spać.

:-)
Abejka fura jak się patrzy!!!!! fajny ten Mutsy.

ja dziś byłam w sklepach w poszukiwaniu czapeczki ciepłej na jesień zimę dla Małej.
Wróciłam wnerwiona bo w mieście totalne dno!. Ani w MotherCare, ani w H&M ani nawet w ZARZE nie ma nic na jesień/zimę a jak są to albo cukierkowy róż, albo na większe główki.:crazy:

mam jedną czapeczkę dla NIUNI taką na polarze cieplejszą, ale to jedna!!!!!!

:-)
Abejka fura jak się patrzy!!!!! fajny ten Mutsy.

ja dziś byłam w sklepach w poszukiwaniu czapeczki ciepłej na jesień zimę dla Małej.
Wróciłam wnerwiona bo w mieście totalne dno!. Ani w MotherCare, ani w H&M ani nawet w ZARZE nie ma nic na jesień/zimę a jak są to albo cukierkowy róż, albo na większe główki.:crazy:

mam jedną czapeczkę dla NIUNI taką na polarze cieplejszą, ale to jedna!!!!!!

ja kupiłam ostatnio fajna czape dla młodej w tesco za 13zeta. Podbita delikatnym polarkiem w na zewnątrz wełniana.. sliczna,. Jak znajde to zrobie zdjecie

a to nasza komoda z ubrankami od 0 do 6 m-ca reszta jest w torbie

jakiś czas temu pisałyście o albumach pamiątkowych ,tak wygląda nasz

a i coś do pływania tak jak pisałam wcześniej zaczynam od lutego:-)

dzisiejszy prezent (sukienka) dla wnuczki od mojej mamy

reklama
przegródki zrobiłam z resztek kartonu ;-) dzięki temu mam posegregowane body ,pajacyki, bluzeczki itp. (szkoda mi było kasy na kupno )

Do góry