reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja z tym podgrzewaczem zaczekam... Bo nie wiem czy się przyda... A nie można go czymś zastąpić?? np podgrzać w garnku z wodą ??chyba też się da co?? czy to trzeba mieć koniecznie ten podgrzewacz..??

reklama
Ja z tym podgrzewaczem zaczekam... Bo nie wiem czy się przyda... A nie można go czymś zastąpić?? np podgrzać w garnku z wodą ??chyba też się da co?? czy to trzeba mieć koniecznie ten podgrzewacz..??
ja nie kupuje- zawsze mozna podgrzac w garnku z wodą- albo jak kto woli- w mikrofalówce

To nie na moj.ą kieszeń taki podrzewacz;-)

Dziewczyny, wiem, że temat był maglowany już z 5 razy, ale teraz spanikowałam przed jutrzejszymi zakupami i nie mam kompletnie pojęcia jaki materac do łóżeczka dla Niuńki kupić... Jakie wy macie?? Błagam wręcz o pomoc!!
Tylko, proszę, nie krzyczcie...:-)

ja robiłam piankę na zamówienie... sama śpie na kokosie i jak już wspominałam swojemu dziecku tego nie zrobię:confused2: ja mam kokosowo sprężynowy i kręgosłup mnie na tym boli po nocy bo tak jest twardy... małej kupiłam piankę na zamówienie.... gruba (12 cm) i twardsza i z lepszej jakości pokrowcem....a ten kokos i gryka to się sprawdza do pierwszego osikania łóżeczka:sorry:

a ja mam takie pytanie...kupujecie już podgrzewacz?? bo jeśli nie będę mogła karmić to bedzie przydatny tak samo przy odciąganiu pokarmu...
zastanawiam się czy jest mi potrzebny na już?? czy kupic go w razie "katastrofy" laktacyjnej.

:no::no:
moja kuzynka super sobie radziła wkładając butelkę z mleczkiem do czajnika elektrycznego po ugotowaniu w nim wody :tak::tak: (tej wody było na wysokość mleka w butelce)
Tylko jeszcze raz zaznaczam - po ugotowaniu wody, bo jej siostra zachęcona poradami, włożyła butelkę do wody i włączyła czajnik, który potem pięknie się spalił :-D:-D:-D

Ja podgrzewacz kupiłam już jakiś czas temu , ponieważ trafiłam na fajną promocje canpol-lovi.:tak:
A materac mam kokos-gryka , ten nam poleciła pani w sklepie jako najlepszy .:-) Na materac dokupiłam nieprzepuszczalną nakładke i wydaje mi się dość wygodny .Tak mam w łóżeczku a w kołysce jest taka wkładka być może to lateks pokryta nieprzepuszczalnym materiałem , myślę że to wystarczy.:sorry:;-)

Co do materaca - jakis kupilam ale sama nie wiem jaki :-D

Co do podgrzewania w mikrofalówce - osobiście odradzam, szczególnie własne mleko.

No ja też mikrofalówki bym nie użyła - ogólnie tego ustrojstwa nie lubię, a dwa że mleko jest nierównomiernie podgrzane :eek: i dzidziuś może się poparzyć

co do podgrzewacza to myślę że nie ma co kupować na zaś...
jak będzie potrzeba podgrzać to zagotujesz wodę w garku i buteleczkę z mlekiem podgrzejesz:tak: a może okazać się zbędnym wydatkiem:tak: lepiej poczekać jeśli po porodzie będzie bankowe że karmić będziesz z butli to zakupisz sobie podgrzewacz a jeśli będziemy karmić piersią to na co nam kolejny klamot w domu??
Wiadomo że jak ktoś już ma to nie wyrzuci bo to się może przydać nawet potem do słoiczków czy innych rzeczy ale nie potrzeba teraz kupować- takie jest moje zdanie:tak:

reklama
Mi podgrzewacz nie był wogóle potrzebny, najpierw karmiłam tylko piersia a potem jak robiłam mleczko to nigdy nie podgrzewałam zawsze szykowałam świeże:tak:
Materac mam pianka-kokos, u Damianka się sprawdził to i teraz nie będę cudowac:-)

Do góry