reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

reklama
Medela mini electric jest dużo mniejszy od Aventu, ale jest głośniejszy, wszystkie laktatory elektryczne są głośniejsze w porównaniu z tymi ręcznymi. Ja jeszcze nie mam porównania w użyciu bo za pierwszym razem używałam Avent Isis a teraz kupiłam Medela mini electric ale przyznam, że trochę mi szkoda, że medela nie ma tej silikonowej nakładki.

Właśnie przebrałam ubranka po Krystianie, 9 reklamówek ubrań tak do 5 miesięcy (do rozmiaru duże 68 małe 74). Nie chce mi się ciągle po ubranka jeździć ale więcej nie zabieram, bo nie wiem czy te do szafki pomieszczę a 2 reklamówki tych małych odrzuciłam, że już raczej nie założę tym razem.

to może też tą Medelę zakupię, bo w sumie to mój faworyt

cały czas się zastanawiam czy nie mam za mało ciuszków, głównie o takie domowe mi chodzi , bo wyjściowych mam aż za dużo;-)
ale body z krótkim mam tylko 1 szt. tak na teraz , resztę bodziaków z krótkim mam w rozmiarze tak na około 68-już takie większe.......nie wiem czy kupić jeszcze kilka sztuk mniejszych czy nie ?
body z długim rękawem na teraz - 5 szt.
kaftaników mam 4 szt.
śpiochów-pajaców 4 szt-newborn i 4 szt. 62 mysle, że wystarczy ?
śpiochy zapinane na ramionach - 5 sztuk
- w Biedronce były fajne bodziaki z krótkim 3 szt. za 10 zł, ale już poszły w świat, nie zdążyłam:-(

to może też tą Medelę zakupię, bo w sumie to mój faworyt

cały czas się zastanawiam czy nie mam za mało ciuszków, głównie o takie domowe mi chodzi , bo wyjściowych mam aż za dużo;-)
ale body z krótkim mam tylko 1 szt. tak na teraz , resztę bodziaków z krótkim mam w rozmiarze tak na około 68-już takie większe.......nie wiem czy kupić jeszcze kilka sztuk mniejszych czy nie ?
body z długim rękawem na teraz - 5 szt.
kaftaników mam 4 szt.
śpiochów-pajaców 4 szt-newborn i 4 szt. 62 mysle, że wystarczy ?
śpiochy zapinane na ramionach - 5 sztuk
- w Biedronce były fajne bodziaki z krótkim 3 szt. za 10 zł, ale już poszły w świat, nie zdążyłam:-(

ja mam trochę więcej, ale może przesadziłam:) musze dokładnie policzyć i dam Ci znać:)

Dentico piękne ciuszki, niedlugo pobijesz Catedrę w zkupach.

Ostatnia edycja:
Ja mam wlasnie laktator reczny Avent Isis (caly taki zestaw z torba termiczna,pojemnikami,butelkami itd).Jest to podobno zestaw dla kobiet,ktore chca szybko wrocic do pracy.Opinie ma dobre ale sama nie uzywalam to narazie sie nie wypowiadam;-):-)

właśnie, wybór laktatora to podobnie jak z wyborem wózka, chyba każda z nas musi metodą prób i błędów dojść do tego , no i dopasować do własnej laktacji........ przy kolejnym Bejbiarzu będziemy już obcykane:tak: a i tak może być różnie

Ja avent isis miałam po pierwszym porodzie, ale nie sprawdził się - tzn.nie podołał problemom z laktacją po cc i szybko poszedł do ludzi. Podejrzewam że przy normalnej laktacji by się sprawdził... chociaż jak używałam elektrycznego to był dużo szybciej no i obyło się bez bicepsa:-D

ogólnie powiem Wam, że ja osobiście nie przepadam za aventem wogóle. Ani butelki, ani smoczki.. jedynce co się u nas tej formy dobrze sprawdziło to kubki niekapki.

ja między Medelą właśnie, a Tommy T. się wacham, bo butelki z Tommy T. bardzo mi przypadły do gustu, zobaczymy jak w praktyce, a na sam pobyt w szpitalu będę miała ręczny Aventa pożyczony, do sprawdzenia więc wszytko sie okaże za miesiąc, jestem bardziej za Medelą ale nie bardzo widzę możliwość podłączenia go w pracy do kontaktu w toalecie.......chyba , że on jest też ręczny dwa w jednym

Ostatnia edycja:
reklama
ja między Medelą właśnie, a Tommy T. się wacham, bo butelki z Tommy T. bardzo mi przypadły do gustu, zobaczymy jak w praktyce, a na sam pobyt w szpitalu będę miała ręczny Aventa pożyczony, do sprawdzenia więc wszytko sie okaże za miesiąc, jestem bardziej za Medelą ale nie bardzo widzę możliwość podłączenia go w pracy do kontaktu w toalecie.......chyba , że on jest też ręczny dwa w jednym

Mini electric to laktator bateryjno sieciowy czyli - albo zasilany z sieci albo bateryjkami. Przyznam, że na laktatory NUK, TT i inne nawet nie patrzyłam - większość poradni laktacyjnych poleca właśnie medelę jako najlepszy laktator, a że w szpitalu w poprzedniej ciąży mleko mi uratował (co prawda nie mini electric tylko taki zupełnie duży, szpitalny) więc jak o mnie chodzi to wybór był raczej prosty ;-)

Do góry