reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

No ja wlansie kupilam z Nuby i jeden z tomme tippe:) zobaczymy ktory jej spsuje:)
popstrykam zdjecia ubrankom moim to sie wam pochwale bo juz mam tego mase ale nie wiem keidy bede u tesciow w piatek albo sobote( tam wszystko zwoze)

reklama
Ile mniej więcej planujecie lub już kupiłyście śpioszków, kaftanikow, pajacykow i na jakie rozmiary. Ja dzis trochę poprałam i zauwazyłam że wcale tak duzo nie mam, poki lezalo w torbach to wydawało mi sie tego duzo, a teraz zmieniłam zdanie:happy2:

ja też mam wrażenie, że wszystkiego mam za mało, powiedzcie jak to jest np. w ciągu dnia ile ciuszków , zestawów trzeba mieć biorąc pod uwage ekstremalne sytuacje ??? no i w ogóle żeby nie prać co drugi dzień ?

Ja też miałam te książki i uważam, że są bardzo fajne.

Pierwszy rok w życiu dziecka - SEPTEM wg mnie super książka

Ostatnia edycja:
Odnosnie smoczkow to czytalam gdzies, ze dla dzieci karmionych piersia najlepsze sa takie w ksztalcie lezki, a nie ortodontyczne, zeby dziecko moglo ssac go tak jak piers matki, ale nie wiem ile jest w tym prawdy. Przy synku uzywalam smoczkow nuka i byl zadowolony.

co do wozka to podoba mi się jeszcze BOLDER Implast.

za tę cenę jakość kiepska... przy metrze marymont masz Kasiu pasaż handlowy... jak wejdziesz na górę to znajdziesz tam sklepik z wózkami... mają wszystkie implasty w fajnych cenach ale za tę cenę wolałabym x-landera xa bo jest lepszej jakości...

espiro gtx... fajny wózek, trochę ciężki, dobrej jakości, porównywalny do x-landera

A JA KUPIŁAM WÓZECZEK....

edit.... TATUŚ KUPIŁ :)

na pierwsze pół roku dla małej idealny :-D

roan marita w takim kolorku

Załączniki

• roan-marita-wielofunkcyj_1275.jpg
    roan-marita-wielofunkcyj_1275.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 58
Ostatnia edycja:
Catedra jesteś babo niesamowita :-) 10 róznych typów, każdy pewniak i na koncu Roan którego nie brałaś pod uwage :-) ale się uśmiałam :-)))))

Co do smoków :-) ja mam kolekcję - dokładnie 18 sztuk. Każdy czymś sie rózni: w innym kształcie, z innego materiału, innego producenta. Zuza przez pierwsze 3 miesiace preferowała cyc albo mój palec wskazujący :-) a my gromadziliśmy naszą smocza kolekcję z nadzieją, że coś jej podpasuje. I podpasował... ten, kupiony jako pierwszy :-D (Tommee Tippie)

Ja chyba zdecyduję sie na smoczki Tommee Tippee..
Zastanawiałam się jeszcze nad nakładkami na piersi..w szkole rodzenia połozna radziła żeby zaopatrzyć się w komplet..problemy z laktacją najczęściej pojawiaja się w nocy i wtedy już widzę mojego M jak pędzi w poszukiwaniu apteki całodobowej i szuka..w kazdym razie zamierzam kupić aventu..a wy? macie taki zamiar? i jakiej firmy polecacie?

no i niesiona "owczym pędem" pognałam dzis do Biedronki i nabyłam promocyjną Lovelę :tak: dziekuje za info :-D

poza tym jestem happy, bo problem z kotem rozwiązalismy za pomocą drzwi z moskitierą..chyba kms podsunęła mi jakis czas temu ten pomysł za co chylę czoła i dziekuję :-D w ten sposób kot nie wejdzie do pokoju..a drzwi będą poniekąd otwarte-zamknięte..w każdym razie własnie ja przysłali i jestem pod wrażeniem koncepcji konstrukcji tego cudu..serio ktoś to porządnie przemyślał..

Abeja:-D

bo na serio.... wózki 3 funkcyjne są fajne.... ale poszłam do sklepu z Izą... te roany zawsze mi się niezwykle podobały ale ja nawet nigdy nie podeszłam do niego bo przez tę gondolę wydawał mi się meeeeega ciężki....

i przyznaję się bez bicia... jak się nim przejechałam to było niczym oderzenie w twarz...

był najlżejszy ze wszystkich wózków jakie oglądałam... kupiliśmy używany na allegro za 500 zł... potem kupię wypasioną spacerówkę za drugie 500...

czyli za wózki damy 1000 zł:tak: a pokaż mi wózek wielofunkcyjny, który będzie tak super lekki jako gondola, będzie miał dużą i mega wygodną gondolę, a potem będzie super spacerówką....

a tak za te same pieniądze mam wypasioną gondolę a potem wypasioną spacerówkę:-)

i nie mam dylematów pt. mam za małą godolę, a wózek ma za małe koła...

a sam Roan:cool2: no cóż... duży wizualnie, ogromna gondola, podnoszony zagłówek w gondoli, wspaniała jakość materiałów, duże pompowane koła, straaaasznie lekki (doznałam szoku:szok:), no i te piękne kolory:-D po prostu pierwsza klasa:-D

i najważniejsze!!! jest super wygodny dla dziecka... przejechałam po wertepach najpierw x-landerem a potem roanem... widać co kupiłam :)

reklama
Do góry