reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

a ja już zdurniałam... im dłużej oglądam te wózki i zastanawiam się czy łóżeczko drewniane czy turystyczne tym bardziej nie wiem co wybrać...

już mnie głowa boli od myślenia:-p głupia jestem i jak zawsze ma milion dylematów przy kupnie czegokolwiek:dry: nie mam dylematów jedynie przy zakupie szmatek na lumpach.... bo wydaję na to grosze więc nawet jak mi się odwidzi po godzinie to nie żałuję wydanych pieniędzy:happy2:

normalnie głupia jakaś jestem:-p

reklama
Hehe, skąd ja to znam:-D:-D:-D. Ostatnio kupowaliśmy coś dla niego z jego inicjatywy gdzieś w marcu chyba, potem ja mu upatrzyłam kurtkę i taką niby kaszkietówkę i kupiłam a jaki zadowolony:-D. Teraz mówi, że jemu nic nie potrzeba, ma wszystko. A ja to muszę dużo ubrań i bielizny mieć, bo we wszystkim miałam ciasno. Mówi, że na mnie mu nie szkoda:-). Myślę, że zdzidzią tyeż tak będzie. Od razu jednak zastrzegł, że jak będzie córka to i tak różowego jej nie kupi nic a nic, albo prawie nic:-), zresztą w tym go popieram. Ja nie lubię różowego. Mam dwie różowe bluzki dla siebie, ale to dostałam, fajnie wyglądają to chodzę.
ja mam dwie różowe piżamy ale je dostałam od mojej mamy mają słodziutkie obrazki więc ewentualnie je wytrzymam ale dzidziuni na różowo też nie ubierzemy...
sama lubie zielrń niebieski-kocham czerń i czerwień i od dzieciństwa zółty-do ciaży chodziłam tylko w czerni czasem dodatek czerwony a teraz skóry na brzusiu nie zapne:-(
i nosze takie śmieszne letnie luźne bluzeczki w pastelowych kolorach-nie rózu!ale czarne spódnice

Dziewczyny ale wczoraj dałam się nabrać:wściekła/y: Wracając z pracy wstąpiłąm do sklepu dla maluszków, troszkę poszperałam i znalazłam fajowy zielony kocyk polarowy, wyszywany w takie białe żyrafki :-) Oczywiście nie mogłam się opanować i kupiłam, ja go w domu otwieram a tu się okazało że ta żyrafka to była naszyta tylko jedna z przydu opakowania a reszta kocyka jest jednolitego koloru:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a ja tylko dla tych żyrafek go wziełam:-D:-D:-D Teraz już wszystko w sklepie będe otwierać:-D:-D:-D

a ja już zdurniałam... im dłużej oglądam te wózki i zastanawiam się czy łóżeczko drewniane czy turystyczne tym bardziej nie wiem co wybrać...

już mnie głowa boli od myślenia:-p głupia jestem i jak zawsze ma milion dylematów przy kupnie czegokolwiek:dry: nie mam dylematów jedynie przy zakupie szmatek na lumpach.... bo wydaję na to grosze więc nawet jak mi się odwidzi po godzinie to nie żałuję wydanych pieniędzy:happy2:

normalnie głupia jakaś jestem:-p

Nie tylko Ty masz takie jazdy. :-) My jeszcze nic oprócz paru ubranek nie mamy, i nie mamy pojęcia, na co się zdecydować. Pokoik cały musimy zrobić:odswieżyc ściany, kupić mebelki (tu obstawiam na BRW- niedrogie i starczą na kilka lat).Jeśli chodzi o wózek to ja uparłam się na taki klasyczny, cztery równe, pompowane koła-w grę wchodzi Bartatina Alu, no chyba, że ta tańsza Emmaljunga. Ale nie wiem, czy warto przepłacać, oglądałam oba na żywca i nie ma nic takiego bardzo różniącego je wartego tę różnicę w cenie ok. 800 pln, no chyba, że Marka :confused: Ale Jedo Bartatina ma bardzo dobre opinie-a nam zależy żeby przetrwać zimę w wygodnym, dużym (gondola 80 cm) i radzącym sobie na piaseczyńskich drogach wózku, a na wiosnę kasę zainwestować w dobrą spacerówkę, która służyć będzie zapewne do ok. 3 lat dziecka. Na ich stronie można samemu skomponować wózek: stelaż, gondola, i mają naprawdę duży wybór jeśli chodzi o kolorystykę).

Planujemy ponownie wybrać się do Grójca - i tym razem na pewno z pustymi rękoma nie wrócę :happy2: a teraz siedzę codziennie w necie, oglądam, przeglądam, porównuję ale i tak dopóki nie dotknę to i tak nici z zakupu.

A ja muszę się wam poskarżyć na tę p*** bujaną podstawkę pod koszyk z Mothercare i przestrzec aby żadna tego badziewia nie kupowała :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Wczoraj dokręciliśmy wszystkie śrubki, wkładamy do niej koszyk i co się okazuje!?!

ŻE MIMO ZAPEWNIEŃ W SKLEPIE I OPISU NA ICH STRONIE TA GŁUPIA PODSTAWKA WCALE NIE PASUJE DO ICH KOSZYKÓW WIKLINOWYCH< JEST TOTALNIE ZA DUŻA I KOSZYKA LATA W NIEJ W JEDNĄ I DRUGĄ STRONĘ I ZA NIC NIE WYOBRAŻAM SOBIE JAK KOMUŚ MOGŁO PRZYJŚĆ DO GŁOWY SPRZEDAWANIE TEGO PRODUKTU JAKO KOMPLETU!!!:wściekła/y::nerd::wściekła/y:

A jeszcze złości mnie że ten badziew kupiliśmy w Poznaniu, i teraz mamy lekki problem jak tę rzecz zareklamować przy odległości ponad 1000 km do tego sklepu.. zepsuło mi to humor zupełnie..

wow śliczne te rożki i cena przystępna muszę mojemu M pokazać bo ostatnio do mnie mówił że trzeba taki rożek kupić aż się zdziwiłam że wie co to jest !!! hehe ;) a wzory tych są boskie naprawdę wybór mega wypasss !!! dzięki Luiza napewno nie jednej z nas sie przyda ;))

u nas z zakupami sprawa wyglada następująco:

- część ciuszków dla małej już mam - głównie bodziaki i pajace
- łóżeczko mam takie upatrzone Drewex Łóżeczko Laura MOCCA op.bok + materac (676577626) - Aukcje internetowe Allegro
- wózek kupimy nowy WOZEK X-LANDER XQ +GONDOLA +FOTELIK SUPERPROMOCJA (682470370) - Aukcje internetowe Allegro lub Wózek MUTSY TRANSPORTER SPACERÓWKA+GONDOLA (682598335) - Aukcje internetowe Allegro
ewentualnie używany od znajomych MUTSY 4 RIDER SINGLESPOKE ACTIVE COFEE JAK NOWY (678808057) - Aukcje internetowe Allegro jezeli sie okaże że nie jest zbytnio zniszczony
- pożyczymy też od znajomych komodę z przewijakiem

więc pozostaje jeszcze cała góra drobnych rzeczy dla malutkiej i dla mnie do szpitala :baffled:

reklama
Rozmawiałam z m. dziś odebrał gondolę do spacerówki co ją wylicytowaliśmy, podobno jest super :-).
Super, czekamy na fotki ;-)
Dziewczyny ale wczoraj dałam się nabrać:wściekła/y: Wracając z pracy wstąpiłąm do sklepu dla maluszków, troszkę poszperałam i znalazłam fajowy zielony kocyk polarowy, wyszywany w takie białe żyrafki :-) Teraz już wszystko w sklepie będe otwierać:-D:-D:-D
Na pewno i tak jest śliczny;-)

A jeszcze złości mnie że ten badziew kupiliśmy w Poznaniu, i teraz mamy lekki problem jak tę rzecz zareklamować przy odległości ponad 1000 km do tego sklepu.. zepsuło mi to humor zupełnie..
O kurcze to rzeczywiście oszukują :szok:

Dzięki;-)
u nas z zakupami sprawa wyglada następująco:
Super

A mi dziś kurier przyniósł:
http://www.allegro.pl/item669137297_najgrubsze_pieluszki_pieluchy_flanelowe_nowe_wzory.html

http://www.allegro.pl/item669137081_100_bawelna_okrycia_80x80_myjka_nowe_wzory.html
M wybrał tygryska

Do góry