reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ale masz fajnie.:-)
Ja się coś zebrać nie mogę, żeby torbę spakować. Wszystko leży poprasowane, poukładane w szafie i w szufladach;-)
A ten czas leci...
A dla dzidziusia brakuje mi różnych rzecz, ale zrobiłam listę i napisałam gdzie co kupić, więc w razie czego to mąż kupi:-)
mi brakuje woze, kosmetyki, pieluchy i butelki.... przewijak:shocked2:
tez jeszcze tego jest,,, ale powli sie zbiera do kupy;-)

reklama
dziewczyny, wczoraj spakowałam torbę do szpitala, jeszcze parę rzeczy muszę do niej dołożyć i stwierdzam, że już mi miejsca brakuje! czy Wy bierzecie 1 torbę i tam się Wam wszystko mieści??
dodam, że pakowałam naprawdę niezbędne rzeczy z listy szpitala, w którym chcę rodzić, i to nie brałam np. całego opakowania pampersów, tylko pojedyncze sztuki itp.
na pewno będę miała osobną małą torbę-kosmetyczkę na podstawowe kosmetyki dla siebie, tak żeby potem nie grzebać w torbie tylko mieć pod ręką i tylko dobierać np. podkład poporodowy czy gatki jednorazowe przy pójściu do wc, no ale i tak nie zmieści mi się wszystko pozostałe w tą główną...
jak to wygląda u Was?

a pościel chyba założymy jak już wrócimy z maleństwem ze szpitala, to dużo czasu nie zajmie, a będzie przynajmniej świeżutka;

cześć dziewczyny ja tez wróciłam ze sklepu , obiad już na piecu mąż dalej walczy z pokojem wiec mam chwile torbę do szpitala już w połowie spakowałam muszę jeszcze dokupić wkładki , podkłady , bieliznę jakąś jednorazowa i rożek dla dzidzi , a cha i mam pytanie czy wy bierzecie do szpitala sztućce talerzyk i szklankę bo ja wcześniej nie brałam nic z tych rzeczy ale rodziłam na izbie nie w szpitalu a koleżanki radzą żeby wziąć sama nie wiem

dziewczyny, wczoraj spakowałam torbę do szpitala, jeszcze parę rzeczy muszę do niej dołożyć i stwierdzam, że już mi miejsca brakuje! czy Wy bierzecie 1 torbę i tam się Wam wszystko mieści??
dodam, że pakowałam naprawdę niezbędne rzeczy z listy szpitala, w którym chcę rodzić, i to nie brałam np. całego opakowania pampersów, tylko pojedyncze sztuki itp.
na pewno będę miała osobną małą torbę-kosmetyczkę na podstawowe kosmetyki dla siebie, tak żeby potem nie grzebać w torbie tylko mieć pod ręką i tylko dobierać np. podkład poporodowy czy gatki jednorazowe przy pójściu do wc, no ale i tak nie zmieści mi się wszystko pozostałe w tą główną...
jak to wygląda u Was?

a pościel chyba założymy jak już wrócimy z maleństwem ze szpitala, to dużo czasu nie zajmie, a będzie przynajmniej świeżutka;
Ja też się właśnie zastanawiałam czy nie spakować wszystkiego do walizki podróżnej. Bo do takiej "zwykłej" torby też się wszystko nie pomieści.
Jak leżałam w szpitalu pare m-cy temu to mąż codziennie coś mi dowoził, a przecież miałam rzeczy tylko podstawowoe rzeczy dla siebie.

Jeszcze nie mam listy, ale wstępnie planuję walizę na kólkach. Wyląduje pod łóżkiem, a i targać będzie łatwiej.

O matko! Właśnie przeżyłam szok.
Ja nawet się nie zabrałam za wyprawkę, a niektóre już popakowane!
Chyba się muszę zabrać za zakupy, bo dziecko się urodzi, i dopiero będzie niespodzianka...

Taszka ja biore sztucce i kubek bo u nas po prostu tego nie daja trzeba miec swoje. Oprocz tego papier toaletowy nawet bo jak bedzie tak jak zawsze to moze zabraknac:angry::angry:Nie wiem gdzie ja to wszystko zapakuje z pewnoscia jedna torba nie wystarczy:baffled:

Taszka, ja myślałam,żeby spakowac tylko sztućce. Talerzyki jak coś to w szpitalu mają.
A i biorę jeszcze ręczniki papierowe, bo gdzieś czytałam, że nimi najlepiej krocze osuszać.

Ostatnia edycja:
źle się wysłowiłam - spakowałam właśnie walizkę na kółkach, tyle że tą mniejszą od kompletu (wymiary 50x40), i właśnie do niej już mi się nie mieszczą rzeczy... a Wy bierzecie takie te duże walizki? podacie wymiary......?:confused:

agusia - toż to moje pierwsze i tyle obaw i lęków, że ho ho! i jak pomyślę, że w sumie za 6 tygodni ciąża będzie już uznana za donoszoną, to wolę być już teraz przygotowana:)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas sztućce i kubek trzeba mieć swoje, talerze dają. Papier też wolę swój, pzrzynajmniej biały i miękki.

Do góry