reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Karincia nie do golej gondolki tylko wylozyc dno kocykiem albo np. rozlozonym rozkiem. Dziecko wtedy przykryjesz albo kocykiem drugim albo pieluszka w zaleznosci od pogody. Ja tez zadnej poscieli do wozka nie kupuje:tak:

reklama
Ja właśnie zrobiłam listę rzeczy, które jeszcze potrzebuję do "zamknięcia" wyprawki i jak nic jeszcze z 550 zł pójdzie.... studnia bez dna :baffled: a to juz takie pierdułki w stylu cążki do paznokci, pieluszki tetrowe i takie tam....

A te pielucho-ceratki tez kupuję - napewno się przydadzą do przewijania w plenerze albo np. na wizycie u lekarza - bo taka zwykła pieluszka to się z przewijaków ześlizguje a ta będzie miała opór w postaci ceratki

ehhh... ja juz chyba wszystko mam.... musze tylko lozeczko, wanienke i laktator od rodzicow przywiezc, zgnebic malza zeby przemeblowal pokoj to sobie sama skrece lozeczko i gitara ;-)

nie wiem tylko kiedy ubierac posciel - chyba przed samym wyjazdem do szpitala ;-)

A pokażcie jakie macie śpiworki albo jakie chcecie mieć bo ja myslałam że trzeba pościel kupić ale skoro mówicie że śpiworek będzie lepszy... :-)
A jeśli kocyk, to tak do pustej gondoli dziecko włożyc i przykryć tylko kocykiem??
Czy może jeszcze jakąś małą podusię? Czy jak?? :confused:

6600822842.jpg

To śpiworek jaki kupiłam do wózka. Wewnątrz wyścielony milutkim polarkiem. Dobry na zimę. Do tego mam również mega płaską podusię w komplecie z kołderką i to będe miała zanim śpiworek się przyda. Na dno gondolki położe kocyk.
https://www.babyboom.pl/forum/[url=...ageshack.us/img221/6971/6600822842.jpg][/url]

Kobietki a wanienke macie ze stelarzem??? Czy jednak nie potrzebuje stelarza, bo nie wiem, czy dokupic...:baffled:

Ja planuje na stole kąpać małą...

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:

O rozstępach jest osobny w całości poświęcony temat. Sama za kompletowanie wyprawki wezmę się dopiero w lipcu, kiedy pójde już na L4. Ale już przeraża mnie ogrom potrzebnych rzeczy...

Moja gondola ma wyjmowany materac tylko jest czarny i z szorstkiego materiału,więc musze poszukac coś w co obłożę ten materac.Tylko nie takie pstrokate ja wolę cos jednokolorowego ,myślałam ,że może z froty takie coś co się przewijak obwija
POKROWIEC NA PRZEWIJAK GUMKĄ Art-Nika (655120935) - Aukcje internetowe Allegro
o coś takiego

Ja też mam wyjmowany materacyk dlatego albo kocyk rozłożę, albo podpatrzę Twój pomysł.

nie wiem tylko kiedy ubierac posciel - chyba przed samym wyjazdem do szpitala ;-)

Tez o tym myślałam. Jak wypiore i założe na początku lipca to zdąży się pościel zakurzyć. Więc myśle, że optymalnym czasem będzie dwa tygodnie przed planowanym terminem.

ja mojemu tylko wspomnialam a on mnie zapedzil do sklepu:-D
to ona turkusowa....:-D:-D:-D
a z kuli tych wiatkow kupilam:-D
jest prekladana i bedzie mi wygodniej:-D

Załączniki

• Moje foty-0068.jpg
    Moje foty-0068.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 38
  • Moje foty-0069.jpg
    Moje foty-0069.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 33
no ja mam praktycznie wszystko:-D
a jak dzidziusiowi nie zdaze czegos kupic to moj bedzie latal po sklepach:-D
takze do szpitala pelna gotowosc:-D

ja chce jeszcze na ramiaczkach...bo moze byc goraco to sie prazyc nie bede:-D
i z karmieniem nie ma klopotu:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ale masz fajnie.:-)
Ja się coś zebrać nie mogę, żeby torbę spakować. Wszystko leży poprasowane, poukładane w szafie i w szufladach;-)
A ten czas leci...
A dla dzidziusia brakuje mi różnych rzecz, ale zrobiłam listę i napisałam gdzie co kupić, więc w razie czego to mąż kupi:-)

Do góry