reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

no ja nie musialabym biegac z wanienka, bo do tej firmy, to jeden stelarz pasuje i wystarczy, zebym w sklepie powiedziala jaka mam wanienke, firmy "rotho" i oni juz wiedza jaki stelarz. Duzo kolezanek radzi, zebym dokupila sobie, dlatego wariuje i nie wiem co robic. To moja pierwsza dzidzia, wiec zero jakiegokolwiek doswiadczenia u mnie :baffled:

reklama
Aneczka poczytam ten watek jutro jak wroce z Polski :-) dzieki za rade;-)
Jejku juz nie moge tej gagi sluchac:baffled::wściekła/y:w kolko jedno i to samo na tej vivie:-(
A'propo muzyki.. w rossmanie kupilam kilka dni temu plyty z melodyjkami dla dzidzi :-) fajniutkie sa.. bardzo uspokajaja mnie, wiec Dawidka tez na pewno beda:-)mam przynajmniej taka nadzieje:sorry2:
ach! i lozeczko podrozne tez w rossmanie kupilam, ale bez kolek jest. Czy to zle, ze bez kolek???? A wy jakie macie???

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:

hehe.. a juz myslalam, ze z drugim brzdacem jest latwiej i bez paniki... widac, ze mylilam sie ;-)
A i napiszcie mi jakie kosmetyki potrzebuje. Na razie mam kremik do pupy, oliwke do cialka i olejek migdalowy do kapieli poza tym husteczki nawilzajace. Cos jeszcze potrzebuje?????? A i jak tam z waszymi brzuszkami???? Wytrzymala wam skora na brzuszkach??? Ja na poczatku sierpnia rodze i do tej pory nie mam rozstepow, ale znajoma mi powiedzialam, ze ona dostala je 2 tygodnie przed porodem, a druga, ze po porodzie, czy to mozliwe. Ja codziennie chyba z godzine smaruje brzuch olejkiem dla kobiet w ciazy, zeby skora byla elastyczna. Mozecie mi tez cos w tej kwestji poradzic????? rosze o pomoc i rady:happy2:
ja mam ozstepy po pierwszej corze:dry:
a teraz ani jdnego nowego:-D
watpie zeby wyszly... mi odrazu sie pojawily... na pupie i brzuchu:dry:
mi polozna mowila zeby nie przesadzac z kosmetykami bo to zalezy od skory dziecka. sa plyny do kapieli z oliwka i to wystarczy jedynie cos na pupe oslonowo:-D

albo na mokre cialko oliwke i wytrzec..:-D
jak jest za duzo to jest jeszcze gorzej dla maluszka... robia sie potowki...dziecko jest za tluste.
ona polecala OILATUM do kapieli i powiedziala ze jst najlepszy bo nic wiecej nie trzeba stosowac.... troszeczke oliwki na glowke zeby ciemieniucha sie nie zrobila:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Co do podusi w lózeczku i wózku, to w szkole rodzenia i ekspert Zawistowski mówili żeby nie stosowac poduszek! Ewentualnie do lózeczka poduszki kliny i to wszystko. Podusie nie są dobre dla kregoslupa...

Ja do gondoli mam prawie płaską podusie ,mąz się smiej ,że po co ją wsadzać jak i tak jest płaska jak naleśnik,ale w razie w jakby jej się ulało nie bede musiała wszystkiego prac tylko tą podusie:-)
Dzis zachaczyłam o sklepi dokupiłam jeszcze szlafrok sobie to szpitala już mam jedną rzecz zgłowy.A i od przyjaciółki dostałam w prezencie pas poporodowy Pani Teresa ,bo jej już się nie przyda

ja nie uzywalam podusi a zeby nie prac wszystkiego po ulaniu (a mlody ulewal jak diabli) to wykladalam materacyk pieluszka :-) - i w gondolce i w lozeczku :-)

reklama
Do góry