reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Nie wiem jak krocze, ale po cesarce kazali mi ranę przecierać watą zamoczoną w zwykłej przegotowanej wodzie. Trochę się dziwiłam, ale powiem wam że ślicznie się goiło.
No faktycznie dziwne.
Samo to że w ogóle watą już dziwne :baffled:

A ja dzisiaj jeszcze zakupki:
- pieluchy flanelowe
- pieluchy tetrowe
- okrycie kąpielowe
- poduszka do karmienia
- podgrzewacz do butelek Avent
- biustonosz do karmienia
- płatki kosmetyczne
- patyczki higieniczne
- wkładki laktacyjne
:-):-):-):-):-):-):-)

reklama
A oto kilka fotek pokoiku... , o ktorym wam pisalam..
Uwazam, ze na zywo wyglada znacznie lepiej... Pochwale sie wam, ze sama malowalam obrazki... Tzn nie sama, bo z dzidzia w brzuszku ;-)

Załączniki

• 100_4185.jpg
    100_4185.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 52
  • 100_4186.jpg
    100_4186.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 54
  • 100_4188.jpg
    100_4188.jpg
    7,9 KB · Wyświetleń: 53
hehe... dziekujemy :-)
no pokoik juz prawie gotowy. Czekam tylko na posciel, ktora zamowilam na allegro... Dlugo, bo ponad dwa tygodnie zastanawialam sie nad kolorem, az w koncu wybor padl na niebiesko-biala... oto ona na foto...

Aha, a co myslicie o lampie grzewczej nad przewijak?? Ma ktoras z was taka???
Ja jestem wlasnie w trakcie poszukiwan odpowiedniej. Wczoraj kupilam sterylizator i podgrzewacz firmy avant, co sadzicie o tej firmie?? Mam zaczac zalowac zakupu czy wrecz przeciwnie????

Slucham waszych rad...:-)

Załączniki

• 134_tiul_mini2.jpg
    134_tiul_mini2.jpg
    22,1 KB · Wyświetleń: 53
Posciel piekna, gratuluje zakupu. Chyba wszystko co avent jest dobre bo to bardzo dobra marka, moja ulubiona zreszta:-)Nie masz czego zalowac:tak:
Co do tego podgrzewacza tzn. lampie to wybacz ale nie pomoge bo po raz pierwszy slysze ze w ogole cos takiego istnieje. Jakos moje dzieci sie bez tego obyly:confused::confused:

Ostatnia edycja:
ja ztego co czytalam to takie glebokie pekniecia podobne do naciec rzadko sie zdarzaja.ja wole bez nacinania. a wkleilam zdjecie poscieli na watku z wozeczkami itp:)

Zaraz lookne na twoja poscielke. Ja wozek w lipcu zamowie... quinny buzz 4 storm. Jest malutki, a to dla mnie najwazniejsze, poza tym wszystkie moje znajome maja i sa bardzo zadowolone :) zakladam, wiec, ze ja tez bede

Okay, wiec poscielke znalazlam. Fajna w takie sweet misiaki. Ten materacyk z lewkiem za funcika tez jest swietny. Ja tez myslam o czyms podobnym. Bylam w poniedzialek w TOYSRUS i widzialam taki z zyrawka hipciem slonikiem zeberka ech.... swietne teraz sa rzeczy dla babykow :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny, a ja mam pytanie całkiem z innej beczki.
Czy ochraniacz do łóżeczka można normalnie do pralki wrzucić i wyprać z pościelą? Bo nie ma żadnej instrukcji prania go.

Acha... jeszcze dywanikiem wam sie nie chwalilam... chcialam delikatny i nie taki kolorowy, jak to zwykle bywa w dywanikach dla dzieci... maz wybral kolor, bo byly 4 gamy kolorystyczne... w rozu, ktory odpadl na starcie, bo to CHLOPCZYK, dalej byl w bezu i zieleni, a maz wybral niebieski i pasuje idealnie... oto foto...

Załączniki

• 100_4189.jpg
    100_4189.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 35
reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie całkiem z innej beczki.
Czy ochraniacz do łóżeczka można normalnie do pralki wrzucić i wyprać z pościelą? Bo nie ma żadnej instrukcji prania go.

Nie mam pojecia, bo jeszcze nie widzialam tego co zamowilam.
..ale kolezanki piora. Ja tez bede. Wlacze poprostu na krotkie pranie.
Musisz sama zdecydowac, czy zaryzykujesz, czy jednak do pralni podrzucisz...

Do góry