reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Mam dziś dzień dostaw :-D Przyszła pościel i fotelik :-D:-D
Z fotelika jestem baaaardzo zadowolona :-D Udało mi się znaleźć na allegro faceta, który sprzedawał po swoich bliźniakach 2 foteliki - zapytałam czy sprzeda nam jeden i się udało! Wygląda rewelacyjnie - chyba za dużo nim nie jeździli no i daliśmy za niego tylko 300zł :-D:tak::-D więc jak na prawie nowe maxi cosi super cena :tak:
Pościel tez wygląda ok - paseczki sa w żywych kolorach ale narazie powstrzymam się z oceną do czasu prania :tak:

A tak wygląda fotelik (facet ciągle sprzedaje ten drugi ale on jest dla dziewczynki - jeśli, któraś z Was się zastanawia nad kupnem używanego - to polecam bo naprawdę w ogóle nie zniszczony - nawet od spodu ma niewiele rysek :tak: Rewelacyjne foteliki Maxi Cosi CabrioFix TOP LINE (653914175) - Aukcje internetowe Allegro) Wklejam zdjęcie z netu bo M robi nowy katalog i aparat ciągle w firmie...

świetny ten fotelik i ten :-Dmęski i żeński:-D fajne niebanalne kolorki...

ja chyba chce kupić taki w zestawie z wózkiem

reklama
laski! ratujcie!!!

ja chyba jestem jakas niedorobiona w tej ciazy... nigdy nie mialam problemow z zakupem biustonosza ale teraz ten do karmienia... jest jeszcze czas ale sknerus wypatrzyl tanie biustonosze do karmienia i chce zamowic... problem w tym ze trzeba dobrac rozmiar... zaczelam sie mierzyc i juz prawie zamowilam ale dzis jeszcze nie ubrana do konca znow sie zmierzylam... w biustonoszu mam w biuscie o 6 cm mniej niz bez.... no i cala rozmiarowka mi sie rozwalila - jak mam sie zmierzyc w biustonoszu czy bez?????

HELP!!!

Najlepiej przymierzyć biustonosz :rofl2:, bo z tego co ostatnio kupuje z różnych firm, to każda ma ciut inną wymiarówkę, a do tego też dużo zależy od fasonu. Z jednego mam C, a z drugiego już musiałam kupić D.
Zobacz czy ewentualnie jakby było coś nie tak możesz wymienić rozmiar ;-).
Co do mierzenia to ja zawsze się mierze bez stanika.

Ja mam smoczki i butelczki z aventu.
Smoczki kupiłam, bo słyszałam, że niektóre dzieciaczki po prostu muszą je mieć.
A żeby później mojego nie wysyłać po smoka wolałam kupić za w czasu nawet jakby był później nie potrzebny. Za duży wybór smoczków, by faceta wysyłać samego:).

Moje dzieci niestety nigdy nie chcialy uspokajaczy z silikonu:tak::tak:Do picia obojetnie ale do ssania to najlepsza taka wyrzuta guma:eek::eek:

Aniu no wlasnie do picia dawalam z aventu silikon a do ssania nie chcieli z silikonu pluli obydwoje, bloga radosc dawal im dopiero lateks:-D

co do smoków to ostatnio był program w tv (chyba w "dzień dobry w tvn") i tam pani specjalistka mówiła, żeby nie przesadzać i nie robić "tragedii" wokół podawania smoczków; że każdy dzieciaczek jest inny, jeden woli lateks a inny silikon, jedne wcale nie potrzebują ssać nic prócz piersi, a inne mają taką potrzebę i tyle; i że można podawać, tylko "z głową", tzn. żeby np. pamiętać, że nie zostawia się dziecka ze smokiem w buzi jak już zaśnie itp. Czyli ogólny wydźwięk był taki, że odpowiednio dobrany do wieku maluszka i odpowiednio użytkowany smoczek nie stanowi problemu np. dla zgryzu itp. Przyznam, że trochę się uspokoiłam.
Ale wypowiadały się też mamy podające smoczki i tu już było różnie - niektóre miały ogromny problem z odstawieniem smoka, a sposoby typu: przycinanie gumy, niestety nie skutkowały.
Ja smoczek kupiłam (silikonowy w rozm. 0-6, Canpolu), tak na wszeklki wypadek, zamierzam go wziąć już do szpitala, ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli z niego korzystać.

reklama
Hej,nie jestem pewna czy to odpowiedni dzial...mam pytanie o laktator.Lepszy reczny czy elektryczny???
Moge odpowiedziec z wlasnego doswiadczenia. Mysle ze lepszy elektroniczny maja tylko jedna wade, cene. Ja sama uzywalam recznego aventa jest bardzo dobrym laktatorem ale reka sie szybko meczy. Elektroniczny avent jest potwornie drogi. Ale jesli mialabym wybierac miedzy zwyklym elektronikiem a recznym aventem to wybralabym reczny poniewaz nie kazdy laktator jest dobry a avent ma bardzo dobre opinie. Tylko jak mowie cena jest powalajaca i dlatego pomecze sie na recznym

Do góry