reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Wiec wnioskuje,ze jezeli elektroniczny to tylko dobrej firmy a to znaczy -bardzo drogi.Pytam,bo zaniedlugo wybieram sie na zakupy,musze dokupic wlasnie pare ''pierdulek''w sumie to nawet nie wiem czy bedzie mi laktator potrzebny,ale chyba lepiej go miec,albo? A potwornie drogi to znaczy jak bardzo?? 200-300 zl? czy wiecej? I chcialabym jeszcze wiedziec czy te elektroniczne naprawde sa dobre? dzialaja tak jak powinny? nie psuja sie?nie jest to jakis pic na wode? nie lepiej pomeczyc sie reka niz kupic cos drogiego co nie zda egzaminu??

Ostatnia edycja:
reklama
Elektroniczny avent kosztuje w granicach 350zl, dla mnie to duzy wydatek, reczny avent kolo 130zl.

no wlasnie laktator musze jeszcze kupic, nie wiem wlasnie czy elektroniczny czy reczny lepszy by byl dla mnie,
siostra moja mi radzi reczny, w sumie specjalizacje robi na poloznictwie z karmienia ale dziecka swojego nie ma wiec co ona moze wiedziec ;-)

a tak wogole to jestem baardzo zadowolona z moich zakupow internetowych: wozek mi kobieta przywiozla: okazal sie super,lekki i latwo sie sklada

a dzis bylismy odebrac kosz do spania ktory wygralam za smieszne pieniadze na e-bayu, materacyk i posciel w cenie, i jescze mi dorzucila ubranka na zime slodkie za darmo:-)
i przyszla mi tez poczta duuza paczka z ubrankmi dla niemowlecia, wszystko w super stanie, nawet 2 pary lapek niedrapek w zestawie, juz nic nie musze kupowac na razie dla dzidzi:-)

ja kupiłam ręczny laktator aventu za 128zł i myślę, że będę z niego zadowolona
smoczki kupiłam 2-lateks i silikon od 0-6 miesięcy z nuka
butelki też mam z aventu razem ze smoczkami

Ostatnia edycja:
Ja rozwazam kupno laktatora elektonicznego z Medeli (wedlug mojej poloznej jest lepszy niz Avent).
Smoczek silikonowy NUK dostalam w szkole rodzenia i dokupilam lateksowy w razie co.

Na długi weekend przyjechali do mnie rodzice. Nie mam czasu Was regularnie czytać, więc jak dzisiaj znalazłam chwilke nadrabiam zaległości co wcale nie jest łatwe, bo nie próżnowałyście ;-)

pytanie do doświaczonych mam po cesarkach: czy po cesarce tych odchodów połogowych też jest tak dużo?

Na szkole rodzenia położna mówiła, że po cesarce jesteśmy lepiej "wyczyszczone" przez co połóg może trwać krócej, a krwawienie jest skąpsze.

Mój jest wielki ,niezgrabny ,gapowaty i ogólnie ciapa,więc zanim gdzieś się zdąrzy wcisnąć już dostanie opr ... i mam spokój .A do tego ma zakaz wstepu do sypialni i dużego pokoju chyba ,że idzie na balkon albo kładzie się w jadalni;-)

Ja mam pieska i również ucze go, aby nie wchodził do pokoju, w którym będzie spał dzidziuś.

:szok:A jak ze smoczkami ? takimi uspakajającymi...

które polecacie...oprócz wyboru co do firmy to jeszcze sa różne kształty i właściwości:rofl2:

wiem, ze wiele mam sie boi smoczków i woli ich nie używać, no ale chyba tak do 3 m-ca to chyba jest potrzebny...później juz podobno dzidzia jak pozna swoj kciuk to jego woli do ssania, no a nawyk ssania chyba bardzo ważny w rozwoju dziecka, bo uspokaja i pozwala na kontrolowanie własnego ciała i emocji...

Co do smoczków do butelek to podobno na początek dobre są z jakimiś specjalnymi zaworami, które regulują wypływ mleka z butelki i dziecko musi silniej ssać aby otrzymac pokarm(podobnie jak z piersi-żeby jej nie odrzuciło...).
Nazywa się to chyba ze spowolnionym przepływem.

No i takie smoczki do butelek powinny byc podobne do sutka matki

jakie polecacie i kupujecie?:-p

Moja mama kupiła bratu smoczek tak na wszelki wypadek, a jak byłby potrzebny dokupiłaby inne, ale brat od pierwszych dni życia pluł smoczkiem, więc nie wiedział co to...

laski! ratujcie!!!

ja chyba jestem jakas niedorobiona w tej ciazy... nigdy nie mialam problemow z zakupem biustonosza ale teraz ten do karmienia... jest jeszcze czas ale sknerus wypatrzyl tanie biustonosze do karmienia i chce zamowic... problem w tym ze trzeba dobrac rozmiar... zaczelam sie mierzyc i juz prawie zamowilam ale dzis jeszcze nie ubrana do konca znow sie zmierzylam... w biustonoszu mam w biuscie o 6 cm mniej niz bez.... no i cala rozmiarowka mi sie rozwalila - jak mam sie zmierzyc w biustonoszu czy bez?????

HELP!!!

Ja mierze się bez biustonosza, ale ponieważ rozmiarówki każdej firmy nieco się różnią kupuje biustonosz po przymierzeniu. Wczoraj zakupiłam taki najprostrzy do karmienia. Seksownie w nim nie wyglądam, ale nie o to w niech przecież chodzi ;-)

Hej,nie jestem pewna czy to odpowiedni dzial...mam pytanie o laktator.Lepszy reczny czy elektryczny???

Ja rozwazam kupno laktatora elektonicznego z Medeli (wedlug mojej poloznej jest lepszy niz Avent).
Smoczek silikonowy NUK dostalam w szkole rodzenia i dokupilam lateksowy w razie co.

Również myśle o zakupie elektrycznego. Jednak licze, że uda mi się kupić coś w promocji... Jednak wiele osób radzi mi, żebym poczekała z zakupem jakiegokolwiek, bo nie wiadomo czy będzie mi wogóle potrzebny. Ale czy przy małej będe miała czas na szukanie laktatora??

reklama
Również myśle o zakupie elektrycznego. Jednak licze, że uda mi się kupić coś w promocji... Jednak wiele osób radzi mi, żebym poczekała z zakupem jakiegokolwiek, bo nie wiadomo czy będzie mi wogóle potrzebny. Ale czy przy małej będe miała czas na szukanie laktatora??
Mi też właśnie wszyscy radzą żebym poczekała :tak:
Ale z drugiej strony czytałam że pokarm ma się zawsze, tylko nie można za szybko się poddać jak na początku nie będzie leciało :happy:
A laktatorem jeszcze można dodatkowo masować i pobudzać pierś :-)
Dziewczyny czy to prawda??

Do góry