kaskax25
mama wspaniałej trójki
Karincia opowiem ci z mojego doswiadczenia. Urodzilam pierwsze dziecko w 3 dobie dostalam straszny nawal, 8 lat temu laktatory nie byly ze tak powiem az tak modne, przyjechala do mnie niedouczona polozna, kiepsko sciagnela pokarm, dostalam zapalenie piersi i zrezygnowalam z karmienia, poniewaz bol byl tak silny ze nie dalam rady. Gdy bylam w ciazy w Matim uslyszalam o recznym avencie kolezanka miala i proponowala odkupienie, mowila ze to napewno pomoze w walce z nawalami i ciezkimi poczatkami karmienia. Nie wierzylam do konca ale postanowilam sprobowac. Wzielam laktator ze soba do szpitala. Zaczal sie nawal w 3ej dobie, maly possal chwile a mnie piersi pekaly w szwach, reczne sciaganie nie przynosilo skutku. Wtedy wyciagnelam laktator i boze te ulge czuje do dzis. Sciagnelam pokarm bez bolu, problemu i blogoslawilam dzien w ktorym zdecydowalam sie na zakup. Nie wiem co bym zrobila gdybym go nie miala a trzeba by bylo np. w nocy odciagnac pokarm, do rana zastoj pewnie przeksztalcilby sie w zapalenie.;
W moim przypadku laktator uratowal karmienie. Przydawal sie w roznych sytuacjach, gdy brakowalo pokarmu sciaganie pobudzalo piesi to zwiekszonego wydzielania pokarmu. Jak maly mial 2 miesiace trafilam z nim do szpitala z zapaleniem oskrzeli, maly odmowil ssania ze wzgledu na katar, laktator ponownie mnie uratowal, biegalam do lazienki i sciagalam mleczko.
Nie nawiam do zakupu kazda z was musi to sama rozwazyc bo napewno nie kazdej z was sie on przyda, ale ja wole miec na zas poniewaz wiem co mnie czeka i mi bedzie niezbedny.
W moim przypadku laktator uratowal karmienie. Przydawal sie w roznych sytuacjach, gdy brakowalo pokarmu sciaganie pobudzalo piesi to zwiekszonego wydzielania pokarmu. Jak maly mial 2 miesiace trafilam z nim do szpitala z zapaleniem oskrzeli, maly odmowil ssania ze wzgledu na katar, laktator ponownie mnie uratowal, biegalam do lazienki i sciagalam mleczko.
Nie nawiam do zakupu kazda z was musi to sama rozwazyc bo napewno nie kazdej z was sie on przyda, ale ja wole miec na zas poniewaz wiem co mnie czeka i mi bedzie niezbedny.