reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Karincia opowiem ci z mojego doswiadczenia. Urodzilam pierwsze dziecko w 3 dobie dostalam straszny nawal, 8 lat temu laktatory nie byly ze tak powiem az tak modne, przyjechala do mnie niedouczona polozna, kiepsko sciagnela pokarm, dostalam zapalenie piersi i zrezygnowalam z karmienia, poniewaz bol byl tak silny ze nie dalam rady. Gdy bylam w ciazy w Matim uslyszalam o recznym avencie kolezanka miala i proponowala odkupienie, mowila ze to napewno pomoze w walce z nawalami i ciezkimi poczatkami karmienia. Nie wierzylam do konca ale postanowilam sprobowac. Wzielam laktator ze soba do szpitala. Zaczal sie nawal w 3ej dobie, maly possal chwile a mnie piersi pekaly w szwach, reczne sciaganie nie przynosilo skutku. Wtedy wyciagnelam laktator i boze te ulge czuje do dzis. Sciagnelam pokarm bez bolu, problemu i blogoslawilam dzien w ktorym zdecydowalam sie na zakup. Nie wiem co bym zrobila gdybym go nie miala a trzeba by bylo np. w nocy odciagnac pokarm, do rana zastoj pewnie przeksztalcilby sie w zapalenie.;
W moim przypadku laktator uratowal karmienie. Przydawal sie w roznych sytuacjach, gdy brakowalo pokarmu sciaganie pobudzalo piesi to zwiekszonego wydzielania pokarmu. Jak maly mial 2 miesiace trafilam z nim do szpitala z zapaleniem oskrzeli, maly odmowil ssania ze wzgledu na katar, laktator ponownie mnie uratowal, biegalam do lazienki i sciagalam mleczko.
Nie nawiam do zakupu kazda z was musi to sama rozwazyc bo napewno nie kazdej z was sie on przyda, ale ja wole miec na zas poniewaz wiem co mnie czeka i mi bedzie niezbedny.

reklama
Ja tak jak Kasia chce byc przygotowana na takie ekscesy i chce kupic laktator przed pojsciem do szpitala a poza tym wiem ze bede musiala od poczatku pazdziernika chodzic na zajecia na uczelnie i bede musiala zostawiac sciagniety pokarm w domu.
Ale polozna dala mi dobra rade, z ktorej ktoras z Was moze skorzysta? Powiedziala zeby nie kupowac poki co do szpitala bo w tym, w ktorym bede rodzila sa dostepne silniki medeli. Sa one mocniejsze niz elektroniczny laktator. Jesli pojawia sie problem z nawalem itp. trzeba wyslac meza do sklepu po zestaw osobisty czy jakos tak (jest to chyba sama koncowka) i mozna korzystac z ich silnika. A rownie dobrze laktator moze okazac sie niepotrzebny. Dowiedzcie sie jak to jest w Waszych szpitalach.

kaskax25 wiem że nie namawiasz ale czytając co piszesz ja się bardzo przekonuję :tak:
Kupię ten laktator :-)
Jak mi sie nie przyda to odsprzedam innej mamie ;-)

wydaje mi sie ze laktator sie zawsze przyda... na poczatku pomaga w karmieniu a potem zawsze latwiej odciagnac mleczko i miec wychodne ;-)

elektryczne laktatory Medeli sa w porownywalnych cenach co reczne Aventy... trzeba tylko dobrze poszukac ;-)

Ja dziś wyciągnęłam męża do Auchan chociaz u nas ciągle pada... chciałam zobaczyć po ile pampersy 1, ale nie było. Były tylko huggisy i bella. Dziewczyny jakie to były pieluszki z wycięciem na pępek bo nie mogę znaleźć?

reklama
..ale czy aby tak samo dobre są?? :tak:

Avent dobry ;-) uzywalam i jestem bardzo zadowolona ;-) elektrycznej Medeli nie uzywalam ale na BB ma bardzo dobre opinie... w marcu sie tym interesowalam i wtedy nowa elektryczna Medela kosztowala 220 zl.

nie wiem kiedy wroce do pracy i czy bede jeszcze wtedy karmic piersia. no i zaciszne miejsce z gniazdkiem musialabym znalezc... jak znajde to kupie Medele zeby codziennie nie biegac z laktatorem do pracy i z powrotem...

Do góry