reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

izabela... jeszcze nie prałam, jak przyjadę z Wiednia, to w przyszłym tygodniu zabieram się za pranie.
Pamiętam, żeby napisać jak to wygląda po praniu :tak:

reklama
Mam dziś dzień dostaw :-D Przyszła pościel i fotelik :-D:-D
Z fotelika jestem baaaardzo zadowolona :-D Udało mi się znaleźć na allegro faceta, który sprzedawał po swoich bliźniakach 2 foteliki - zapytałam czy sprzeda nam jeden i się udało! Wygląda rewelacyjnie - chyba za dużo nim nie jeździli no i daliśmy za niego tylko 300zł :-D:tak::-D więc jak na prawie nowe maxi cosi super cena :tak:
Pościel tez wygląda ok - paseczki sa w żywych kolorach ale narazie powstrzymam się z oceną do czasu prania :tak:

A tak wygląda fotelik (facet ciągle sprzedaje ten drugi ale on jest dla dziewczynki - jeśli, któraś z Was się zastanawia nad kupnem używanego - to polecam bo naprawdę w ogóle nie zniszczony - nawet od spodu ma niewiele rysek :tak: Rewelacyjne foteliki Maxi Cosi CabrioFix TOP LINE (653914175) - Aukcje internetowe Allegro) Wklejam zdjęcie z netu bo M robi nowy katalog i aparat ciągle w firmie...

Mam dziś dzień dostaw :-D Przyszła pościel i fotelik :-D:-D
Z fotelika jestem baaaardzo zadowolona :-D Udało mi się znaleźć na allegro faceta, który sprzedawał po swoich bliźniakach 2 foteliki - zapytałam czy sprzeda nam jeden i się udało! Wygląda rewelacyjnie - chyba za dużo nim nie jeździli no i daliśmy za niego tylko 300zł :-D:tak::-D więc jak na prawie nowe maxi cosi super cena :tak:
Pościel tez wygląda ok - paseczki sa w żywych kolorach ale narazie powstrzymam się z oceną do czasu prania :tak:

A tak wygląda fotelik (facet ciągle sprzedaje ten drugi ale on jest dla dziewczynki - jeśli, któraś z Was się zastanawia nad kupnem używanego - to polecam bo naprawdę w ogóle nie zniszczony - nawet od spodu ma niewiele rysek :tak: Rewelacyjne foteliki Maxi Cosi CabrioFix TOP LINE (653914175) - Aukcje internetowe Allegro) Wklejam zdjęcie z netu bo M robi nowy katalog i aparat ciągle w firmie...
Ten dla dziewczynki mi się podoba bardzo tylko ja już zamówiłam razem z całym kompletem wuzek i tam jest fotelik (bez rewelacji -czarny);-)

:szok:A jak ze smoczkami ? takimi uspakajającymi...

które polecacie...oprócz wyboru co do firmy to jeszcze sa różne kształty i właściwości:rofl2:

wiem, ze wiele mam sie boi smoczków i woli ich nie używać, no ale chyba tak do 3 m-ca to chyba jest potrzebny...później juz podobno dzidzia jak pozna swoj kciuk to jego woli do ssania, no a nawyk ssania chyba bardzo ważny w rozwoju dziecka, bo uspokaja i pozwala na kontrolowanie własnego ciała i emocji...

Co do smoczków do butelek to podobno na początek dobre są z jakimiś specjalnymi zaworami, które regulują wypływ mleka z butelki i dziecko musi silniej ssać aby otrzymac pokarm(podobnie jak z piersi-żeby jej nie odrzuciło...).
Nazywa się to chyba ze spowolnionym przepływem.

No i takie smoczki do butelek powinny byc podobne do sutka matki

jakie polecacie i kupujecie?:-p

ja mam z firmy tommitoppi butelkowe smoczki sa na ksztalt sutka ale o zwolnionym przeplywie nic nie wiem:eek: mam nadzieje ze maluszek bedzie z piersi jesc wiec przez jakis czas moze nawet tych buteleczek nie uzyje:tak:

ja zostaje przy butelkach i smoczkach z Aventu ale nie kupilam jeszcze... mam male flaszeczki przy laktatorze i musze jedynie dokupic nowe smoczki...

smoczek uspokajajacy - podobno nie za dobrze jest dawac go od poczatku bo moze to przeszkadzac przy karmieniu piersia... dalam Jaskowi smoka jak mial ze 2-3 miesiace - kupilam tego w pinezke - silikonowe, lateksowe, splaszczone (Nuk) i okragle (Avent) _ jaskowi bardziej pasowaly lateksowe a ksztalt byl mu juz obojetny...
szybko sie odzwyczail od smoka - nadepnal na niego nozka, ja powiedzialam ze trzeba takiego brudasa wyrzucic do kosza - poszedl, wyrzucil, ja zawiazalam worek i wynioslam do kontenera od razu. Kilka dni przezywal ze nadeplnal na smoczek i panowie wielka smieciara mu go zabrali ale sensacji jakies nie bylo ;-)

Mój syn też niewiele smoka ciągnął i chyba jak miał rok to go wywalił u babci do pieca a drugiemy obcięłam nozyczkami lateks i przyjął to do wiadomości:-)

Smoczki do butelek avent choc dopoki bede karmic piersia nie beda raczej potrzebne:tak:
Co do uspokajaczy ja uzywam lateksowy canpol babies z kuleczka na koncu. Podalam juz w szpitalu poniewaz maly ciagle chcial ssac, wymiotowal pokarmem ale dalej ssal:eek::eek:Nam podawanie smoka akurat nic nie zaburzylo i maly tak samo chetnie ssal piers jak i smoka. Ale jesli mozna uniknac podawania tego wynalazku to raczej lepiej sprobowac sie obyc bo czasem potem ciezko odzwyczaic:tak::tak:Ale jest i tak ze niektore dzieci maja tak silny instynkt ssania ze tego po prostu potrzebuja.

reklama
laski! ratujcie!!!

ja chyba jestem jakas niedorobiona w tej ciazy... nigdy nie mialam problemow z zakupem biustonosza ale teraz ten do karmienia... jest jeszcze czas ale sknerus wypatrzyl tanie biustonosze do karmienia i chce zamowic... problem w tym ze trzeba dobrac rozmiar... zaczelam sie mierzyc i juz prawie zamowilam ale dzis jeszcze nie ubrana do konca znow sie zmierzylam... w biustonoszu mam w biuscie o 6 cm mniej niz bez.... no i cala rozmiarowka mi sie rozwalila - jak mam sie zmierzyc w biustonoszu czy bez?????

HELP!!!

Do góry