reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

jesli tej gondoli nie da rady zamontowac w samochodzie to juz nie bede sie bawic w zadne male foteliki, tylko kupie taki sam jak Pimpi ma Britax Evolva 1-2-3 ,to jest od 6 miesiecy do konca, bo sie rozciaga i spokoj. tam sa dwie pozycje : pollezaca oraz siedzaca i po prostu wloze tam taka wkladke dla niemowlat od urodzenia i tyle.

reklama
dominniczko, Natalka miesci sie bez problemu,a teraz zimą wozek jest wyłożony takim cieplutki wkladem,ktory jednak mase mijsca zajmiuje,a dodatkowo przykrywam ja w mega mrozy dwoma kocami takimi z polaru z Ikea w normalnym dorosłym ,ze tak powiem,rozmiarze. Także miejsce jest ale na pewno w mclarenie jest go jeszcze więcej to na 100% bo porównywałam. Aaa i musze ci powiedziec,że czysto teortycznie wszystkie wózki typu parasolka czyli mclaren także śa do 15kg wagi dziecka. Tak nam mówili we wszystkich sklepach z wózkami,taki unijny przepisik....głupota,bo oczywiscie te wózki wytrzymują wiecej bo do ok 25kg,ale w razie jak wózek posujesz a dziecko waży wiecej to reklamacji nikt nie uzna niestety...paranoje ,nie?

Domi, ale tak jak piszesz,najlepiej pojedź i przymierz sobie Zosie i ty sobie popróbuj jak ci sie wózek podbija. W świecie dziecka są oba,wiec mozesz tam pomierzyc a kupic gdzies indziej,choc tak jak pisałam,oni mają tam teraz baaardzo dobre ceny na wózki o ile ta promo ciągle trwa...My u nich nawet fotelik teraz kupilismy,bo po prostu mieli najtaniej,nawet na allegro nie znaleźliśmy tak dobrej oferty...Sprawdx sobie koniecznie:) POWODZONKA

Ostatnia edycja:
Domi ja kupiłam Oliwii taki Wózki dziecięce EURO-CART | Lira 4 lekki, po złożeniu mały i super się prowadzi. Najważniejsze, ze Oliwka ma dużo miejsca dla siebie nie jest ściśnięta tak jak niektóre dzieci w spacerówkach. Teraz jeździła jeszcze ze śpiworkiem i miała luz :-).
Szczerze powiem nawet nie wiem do ilu jest kilo. Oliwka wysoka, ale waży 11 i jakoś się nie zapytałam do ilu jest kilo.

Wlasnie mi sie przypomnialo, ze bede jeszcze musiala kupic wanienke, bo stara wyrzucilam. Stojak zostawilam ale wanienke trzeba bylo na smietnik, bo pod pupka miala takie jakby siedzonko gabkowo-piankowe a pod tym siedzonkiem jakis obslizgly zylc czarny sie zebral, pewnie woda z szamponem i ziolowe plukanki. Bardzo to obrzydliwe bylo a umyc sie nie dalo, bo by trzeba cala ta pianke oderwac, wiec wywalilam zgnilizne.

dziewczyny - a czy ja mogę kąpać w tej samej wanience oba dzieciaki jak już junior do nas dołączy? szczerze się zastanawiam, bo Ninkę jeszcze w wanience pluskamy i raczej się to nie zmieni, no a malucha wiadomo:confused:

andariel pewnie, ze tak, czemu nie. Pimpi od lata kapie sie w naszej prawdziwej wannie i nic mu nie jest. Bardzo czesto wlazi razem z tatusiem, bo stoi i tak dlugo puka do drzwi i ryczy az go mauz nie wciagnie :-D. Przez chwile zdziwilo mnie, ze Ninka sie jeszcze miesci do tej wanienki ale przypomnialo mi sie, ze tylko angielskie wanienki sa mikroskopijnych rozmiarow, bo ta ktora mamy w Sopocie u babci chyba z dwa razy jest wieksza.

hehe na pewno - wala mi się po szafie ten olop jeden:)

Anadriel moja kluska tez się kąpie w dużej od wakacji i ma duuużo miejsca. Wiesz kupiłam taką matę antypoślizgową na całą wannę i się ani nie przewraca ani nie siedzi na tym ocifionym, zimnym metalu:)

reklama
mi właśnie chodzi o to, że chciałabym kąpać dzieciaki w małej wanience, nie naszej dużej - bo Nince w niej wygodnie i bezpiecznie, i jakoś wody jednak mniej idzie na takie pluski (u nas kapiel i tak nie może zbyt długo trwać, ze względu na skórę małej); i się zastanawiałam czy będę potem mogła np. wykąpać Ninkę, a zaraz potem (oczywiście w nowej, świeżej wodzie) Adasia:) ale juz wiem, że tak:)

edit. hah - mam Cię never - to Ty mnie na: anadriel przechrzciłaś:-p;-)

Do góry