reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

w opisie jest taka informacja: - Koło przednie z możliwością odłączenia napędu na pedałki, - to chyba oznacza, że sie nie kręcą wtedy, dobrze myślę? napaliłam się juz na ten rowerek, chyba poczekam na pensyję i kupię Nince;
a wózeczek dla lali dostanie jak się Adaś narodzi, wtedy każda z nas będzie pchała swój na spacerku:tak:

aaaaaa dziewczyny! bo ja to mam wątpliwość odnośnie fotelika 0-13kg! dla Niny mieliśmy pożyczony chicco, a teraz musimy kupić - no i padło na maxi-Cosi, bo raz, że teraz Ninka jeździ tym kolejnym i jest fajny, dwa, że ma wysokie noty w rankingach, trzy, że można go wpiąć na stelaż naszego wózka; tylko: są dwa modele, jakie bierzemy pod uwagę: Citi i CabrioFix; przy czym Citi jest starszy i jego bezpieczeństwo oceniono jedynie na 3, a CabrioFix jest nowszy i dostał 4, co jest już notą wystarczającą; tylko, że nie wiem jak interpretować te słowa ze strony:
"Foteliki Maxi-Cosi Cabriofix mogą być montowane 3 punktowym pasem bezpieczeństwa samochodu lub za pomocą platformy Isofix".
Czy to oznacza, że jak nie mamy auta z tym systemem isofix, to mogę go wpina zwykłymi pasami? dobrze to rozumiem?
może coś pomożecie..?

Ostatnia edycja:
reklama
aaa to jak się napęd wyłacza to oki doki- fajnie

; tylko, że nie wiem jak interpretować te słowa ze strony:
"Foteliki Maxi-Cosi Cabriofix mogą być montowane 3 punktowym pasem bezpieczeństwa samochodu lub za pomocą platformy Isofix".
Czy to oznacza, że jak nie mamy auta z tym systemem isofix, to mogę go wpina zwykłymi pasami? dobrze to rozumiem?
może coś pomożecie..?

no własnie, dziwnie to napisali...wiem ze ta platforma isofix to pozwala montować fotelik na środku tylniej kanapy, a jesli się tego nie ma to tylko po bokach mozna...

co do rowerku Natkowgo To mozna blokować naped na przednie ko,a,czyli pedaly sie nie kręcą,Natka trzyma tam stopki, mozna wyregulowac to siedzenie blizej?dalej kierownicy i to tez jest dobre bo Nati jest mała i w niektorych nie siegala nogami pedałów,można tez zablokować kierownice do jazdy na wprost,zeby sie nie krecila,ale to w sumie nie jest takei niezbedne.
Co do maxi cosi cabriofix my go mamy i tera dokupujemy drugi dla drugiego bliźniaka. My go montoaliśmy bez bazy,tylko pasami samochodowymi,także mozna i tak i tak. Baza troche droga....niby dodaje ta gwiazdkę jeszcze ale na tej zasadzie to czołgiem trzeba by jeździc zeby było tak mega bezpiecznie. No i fakt baza ułatwia nieco zycie bo nie trzeba za kazdym razem tego pasa zakłądać,tylko kilik i fotelik juz zamontowany...Ale za takie wygody płaci sie tyle co za drugi foltelik a potem nikt nie chce tego odkupowac za taką kase,bo to w koncu na rok tylko. O! tyle. Podsumowujac jak sie ma zbedny grosz kupic tez baze jak nie to bez bazy:)

mi się zawsze takie rowerki podobały, no ale Misia dostała najtańszy plastikowy od teściów. A jak go wypakowałam w częściach to śmierdział jak kupsko i nie było instrukcji, składaliśmy ze zdjęcia....

Andariel my mieliśmy cabrio fix tylko bez bazy i przypinaliśmy za pomocą pasów. Jest baza easifix do mocowania w samochodzie z systemem isofix oraz baza family fix też do samochodów z isofixem, przy niej można używać i fotelika 0-13 peable, cabrio fix i 9-18 pearl oraz jest też easybase dla aut bez isofix, która montuje się na stałe w samochodzie za pomocą pasów.
Ja przy 2 dziecku chciałabym mieć taką bazę, chocby tą easybase bo dużo wygodniej jest, no ale zobaczymy jak finanse. No i jak ktoś dużo nie jeździ to myśle, że sam fotelik wystarczy.
I ja bym brała cabriofix a nie citi no ale to i tak Wasz wybór.

Aha no i o ile mi wiadomo na środku tylnej kanapy(podobno najbezpieczniejsze miejsce) mozna montować fotelik pod warunkiem, że auto jest na tym miejscu wyposażone w 3 punktowy pas bezpieczeństwa, a nie 2-punktowy.

Rowerek ładny tez go oglądałam. Niestety A się nie podoba :/. Też są takie modele z podnózkami - za duże słowo dla dziecka, że nie musi trzymać nóżek na pedałach.

A to Oliwia zawsze trzymała na podnóżku (wakacje 2010). Teraz nie wiem szukam jak na razie rowerka ...
A co sądzicie o tym EASYGO BIKER ROWEREK BIEGOWY ROWER LAUFRAD HIT! (1506479258) - Aukcje internetowe Allegro już sama nie wiem czy za mała czy nie ... Chłopczyk był ostatnio z mamą u nas w banku i mama chwaliła sobie rower, ale chłopczyk miał skończone 2 latka. NO i nie wiem czy kopić to mojej Stokrotce czy nie...

Never moja krzesełkiem bawi się od roku tak samo jak i stolikiem z Fisher Jedno ma w domu, a drugie u Niani :-). Jestem bardzo zadowolona z zakupu.

reklama
ja chce taki biegowy na przyszłą wiosne, moja ma krótkie nóżki i myśle że w tym roku taki rowerek będzie na nią za duży
Mamy plastikową tanioche (prezent na roczek) z podnóżkiem i akurat podnóżek to jest jedyne co z tego rowerka sie sprawdza :/

Do góry