reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Firma Bartek ma różne modele i większość jednak na wysokie podbicie pasuje....i powiem wam ze ja z Karolem tez już tyle róznych butów przerobiłam że wolę kupić używane Bartki niz inne tanie nowe!!! zazwyczaj robiłam tak ze kupowałam mu jedne nowe a jedne używane tak na w razie czego ( a zimowych nigdy nie mielismy innych niż bartki) oczywiscie pisząc używane mam na mysli takie w bardzo dobrym stanie - no i takie zazwyczaj mozna znaleźć zwłaszcza zimowe które dzieci bardzo krótko noszą
i powiem wam że mi pani doktor rehabilitacji powiedziała jak pytałam czy Bartek może po Karolu buty nosić że jak w używanych nie widać śladów wykrzywienia, nie jest zdarta (krzywa) podeszwa to ona nie widzi problemu i by nie przesadzała...a konsultowaliśmy się z nią bo Bartek też niesymetrycznie krzywi nóżki - lewą bardziej koślawi do środka -ale powiedziała ze w tym wieku to fizjologia i na razie mamy obserwować i czekać i się powinno samo wyrównywać...mam nadzieję tak będzie
Rozmiar mamy 23, kapcie 22

reklama
baska ;-) ja moge kupic uzywane ale nie przez net bo na zdjęciu np nie widać jak wygląda wkładka w środku :-(
Monia ma buty po Jasiu, ma kozaczki po córce kolezanki ale jak mam buta w ręku to widzę czy mogę go Moni na nóżkę założyc... a tak na odległość to już żadnych butów nie chcę! ani nowych, ani uzywanych czy to geoxów, czy bartków czy zetpoli... buta trzeba zmierzyc i koniec :-)

No my kapcie 19 a buty 20 więc kozaki to najmniej 21 mam patrzeć?! Jak 20 za duże jeszcze:(
Jak któraś ma 20-21 zimowe bartki już niedobre dla swojego smyka to ja chętnie...

Ja bez przymierzenia nie kupie buta w zyciu .Ja z kolei jestem przeciewna kupic używanych no chyba ,że ktos z miesiac ponosił iwyrósł bo mój syn do tej pory ma problemy ze stopami bo lakarka tez prolbemu nie widziała z uzywanymi czy jakimis tańszymi ale wtedy takie czasy były durne.Do tej pory latam po lakarzach i młody nosi wkłdaki rozbione na zamówienie bo zw. nie wystarczą i różne cuda bo noge krzywi do srodka.Ala ja to ja:-)

Chagata ;-) a mój Jasiek chodził w nókach - tylko w Bartkach i Elefantenach i co??? tez ma problemy ze stopami...nie ma reguły choc ja mam czyste sumienie ze to nie przez moją oszczędność..

no i tak jak piszesz...but używany butowi używanemu nie równy... ale to trzeba zobaczyć, dotknąć, pomacać... a przez net tego się zrobić nie da...
na takie maluchy jak nasze to jeszcze luzik - mój Jasiek mało w kozakach chodził - głównie siedzial w wozku ;-) a jak gdzies jechalismy to do auta i z auta i w ogole kozuje ziemi nie tykały... ale już za rok używane będą naprawdę używane ;-)

No widzisz Rubi a ja mam wyrzuty ale nie dlatego ,że kisiłam kase tylko ,że babcie ,ciotki ,pediatra mówił ,że można nosic uzywane buty .a wiesz jak to na zadupiu nawet ccc nie było .To często gęsto jak sie dostało adidasy to człowiek nie patrzył jak sie zgina czy pięte trzyma i tak dalej.
Tzn. jesli chodzi o buty dla alki to ja np. w zyciu nie wydam 200 zł bo az takiego chopla nie mam .Kupuje geoxy u nas sa po 74 zł nieraz tańsze tylko to nie najowsza kolekcja .Raz kupiłam ecco ale my mamy karte z upustem 30 % i nie były drogie koło 100 zł sie kreciły wieć szukam dobrych marek w dobry cenach na szczęście mam jeden problem z głowy mieszkam w duzym miescie i są te sklepy .Nie musze jechac z 50 km żeby dziecku buty kupić.

Tzn .ja mam taką filozofie ,że na zime i tak kupie wyższe botki bo w kozakach nie za bardzo jej sie chodzi ,jak zima będzie to nie wiem czy ją puszcze bo to moze sie pośliznąc zeby wybić ,moze byc za zimno na chodzenie itd a botki też sa ocieplane .Za to jak bede jeździła do sklepu ,do rodziców .gdzies na kawe ,ze tylko z domu do auta i z auta do sklepu to botki będa super noga sie nie zapoci .To samo z kurtkami mam kombinezon ,grubasną kurtkę i kupiłam cieńszy płaszczyk .Będe ją w niego ubierac jak będe korzystała z auta ,zeby sie nie zapociła.Zresztą w zeszłym roku Alka jak do auta to miała taką kurtke polarową za tyłek i adidaski jej kupiłam mimo ,ze niec chodziła i mi sie nie przeziebiła a nie musiałąm jej rozbierac i zaraz ubierać.

Ostatnia edycja:
ale wasze dzieci maja stópki spore,moja ma kozaczki 19 firmy BOTI kids,mamy też Bartki 20 i Gufo 21,ale na razie w tych najmniejszych chodzi,a dzisiaj jeszcze jedne kozaczki dostanie,nie są nowe,dostałyśmy wszystkie od jednej pani ,która ma blixniaczki i ich chciała sie pozbyć i tym sposobem moja panna ma wiecej butów niż ja i nawet miejsca w półce nam juz brakło,a ta pani tylko co porzadek zrobi to jakies donosi,ostatnio dostałysmy nawet dwa lewe buciki i teraz czekamy na zamiane,beda jak znalazł na wiosne
także mam spokój z butkami dla małej bo mam pełną rozmiarówke od 19 do 22

Ostatnia edycja:
Jolka :-) cięzko powiedziec.... ja tam nawet nie widze jakiej to firmy... Moim zdaniem jak kupowac na allegro to Coccodrillo albo jakiejś innej porządnej firmy - ja Coccodrillo polecam :-) mam też fajny kombinezon z 5-10-15 jeszcze po Jaśku ;-)
zawsze można kupić używany ;-) takie maluchy jeszcze tak nie niszczą ciuchów wyjściowych ;-)

aha... jak od środka wszędzie jest polar to licz się z tym że niektóre sweterki bedzie cięzko założyc - po polarze sie nie ślizga :-(

reklama
Dzieki Rubi,znalazlam cos fajnego tej firmy cocordillo,linka nie podam,bo jeszcze mi go sprzed nosa ktoras sprzatnie :-D;-) mysle,ze te po 50 zeta to takie byle co:sorry:a ja zamierzam z mala na sanki pojsc w tym roku,wiec musze ja porzadnie ocieplic:-D

Do góry