reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Kurczę - ja nie mam żadnych firmowych bucików. Mania chodzi w tym, co jest dostępne w naszych sklepach...
A po domu lata w tych lidlowskich skarpetach z antypoślizgami albo takich z rossmanna, co mają skórę zamiast podeszwy:)

reklama
My sobie jeszcze jak byłam w ciąży obiecaliśmy, że młoda będzie od początku nosić dobre buty. Dobre to dla mnie nie znaczy drogie tylko takie które mają "zdrową stopę" albo spełniają jej wymagania, no i nie powiem bo czasem jak sprawdzam czy się dobrze zginają to z 1 firmy jeden model jest ok a drugi się zgina w połowie.
I tak np. ostatnio kupiliśmy Zośce kozaczki z Korneckiego i się ok zginają, a jak kiedyś dorwałam sandałki to klapa.
Choć mój to się napalił na buty z Ecco na zime dla młodej i kombinezon z Wójcika ale nie wiem kto na to zarobi...sam kombinezon(kurtka+_spodnie) 260 zł, buty pewnie też ze 200 zł...a ja będę w letniej kurtce chodzić:-D

Neverend to jak u nas;)
Mam jeszcze takie z lumpka z bieżnikiem jak przy oponie samochodowej. Jednak z powodu fobii mojego dziecka na punkcie odkurzacza zakładam jej letnie buciki, bo te skarpety musiałabym co chwilę prać.
A jak któraś z was dostanie buciki zimowe dla dziecka z wysokim podbiciem to proszę napiszcie. My szukamy ale mamy ograniczone pole popisu.

Efe na Allegro mozna nowe za połowe ceny dostac, ale wtedy ryzyk ze bez przymierzana. Za chiny zadne Miłoszowi nie pasowały Az dostał jesienne Bartki no idealnie wchodza na te wysokie podbicie

reklama
Powiem wam że my też mamy problem z szeroką stopą i cięzko tanie buty kupić, ale nie chcę na butach oszczędzać. Kupujemy w drogiej firmie, moje z tej firmy są nieraz tańsze, ale mamy pewność ze nóżka jest super zmierzona i buty dobrze dobrane. A robią buty na rózną szerokość stopy, Czego w Polsce nie spotkałam. Teraz nosimy 3,5G, choć ostatnio po przymiarce wyszło że prawa stópka ma 4 F. I z jakiegoś powodu mała trochę koślawo ta nóżkę stawia, pani sprawdziła i powiedziała że jest na tyle miejsca do rośnięcia w bucie że nie jest to powodem wykrzywiania nóżki, a jak bedzie mieć wyższe to za darmo nam wymieni, czujecie, chodzone od miesiąca buty, wymieni nam za darmo. Jednak opłaca się kupować w takim sklepie. A z nózką musimy się wykrać do lekarza.

Do góry