reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja mam sandałkie nie firmowe - ale za to bardzo słodziutkie i bardzo mi się podobają w połączeniu z sukieneczkami, na razie póki Alcia nie chodzi to się na jakies specjalne nie wykosztowuje...

Ale ale co do plażowania - to kupiłam dzis w H&M bluzeczke za 20 zł(wyprzedaż) z filtrem UV - w ogole nie wiedziałam ze takie cuda są:-p

to z materiału tego typu
CHRON SWOJE DZIECKO - KOSZULKA SPEEDO Z FILTREM UV (1025931187) - Aukcje internetowe Allegro

i majteczki do kąpieli tez sa fajne za 10zł z falbaneczką ale już resztki

reklama
KOchane a co powiecie o foteliku Coneco Zenith? Dziś widziałam i cena mi się bardzo podobała. Ale nie ma wyników testów na stronie i zgłupiałam. Help!

dziewczyny a dajcie mi cynka jaki kask rowerowy kupić? bo chce nabyc przez neta - nieprzymierzając...

Jaki rozmiar - da się jakiś żeby starczył na dłuzej - bo jak patrze to te regulowane sa chyba tylko dla starszych dzieci. A jaki rozmiar dla naszych. Ostatnio na badaniu rozmiar główki miała 47.

Bo jeździmy na rowerach z Alą - tzn. dopiero zaczynamy-Ala w foteliku i kask tez trza miec.
Ktoś jeszcze jeździ...wiem że Baśka bo foty widziałam i zapytowywałam:-) o fotelik właśnie...

KOchane a co powiecie o foteliku Coneco Zenith? Dziś widziałam i cena mi się bardzo podobała. Ale nie ma wyników testów na stronie i zgłupiałam. Help!
Efe nie znam tego modelu... ale powiem Ci szczerze że nie kupiłabym fotelika który nie ma testów albo ma złe oceny... wiem że ceny tych dobrych powalają ale cóż.. chodzi o zdrowie a nawet czasami życie naszych Bąbelków...takie jest moje zdanie :-)

Nie wiem czy piszę to w odpowiednim wątku...

Jak tam u Was ze smoczkami do uspokajania? Dzieci używają czy nie? I kiedy myślicie smoczek odstawić?

Ja wzbraniałam się przed smoczkiem długo, Hania usypiała przy piersi ale jak skończyłam karmienie to zaczęłam dawać smoczek. Efekt jest taki, ze Hania bez smoczka nie zaśnie. W ciągu dnia smoczka nie ciągnie, tylko do zasypiania i zaraz po zaśnięciu jej wyciągam z buzi. No i nie wiem - może powinnam ją od tego smoczka zacząć odzwyczajać? A może dać sobie spokój i nie przejmować się tym smoczkiem?

Sama nie wiem ale nie daje mi to spokoju...

reklama
Monia smoczka uzywa przy zasypianiu ale tylko w wozku i w nietypowy sposób... w ogóle jej sie urzadzenie nie kojarzy ze ssaniem wiec sie nim po prostu bawi - trzyma w rączce za łańcuszek....

Jasiek miał smoka tylko do spania i miał chyba niecałe 2 lata jak rzucil go na ziemie i nadepnął - ja zaraz wziełam smoka i mowie ze trzeba takiego nadepnietego smoka wyrzucic...Jasiek chciał to sam zrobic - poszedl i wywalił do kosza, ja szybciutko zawiązałam worek i wywaliłam do kontenera. Młody troche przyzywał i przed snem sam sobie tłumaczył "nadepnąłem na smoczek, wyrzuciłem do kosza a mama zaniosła do kontenera i teraz panowie przyjada wielkim autem i zabiora mojego smoczka"
nie było jakiejs histerii czy ssania kciuka... no i zgryz ma dobry :-)

Do góry