reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

No u nas choroba zrobiła swoje Mateuszek podczas zapalenia jamy ustnej smoczka nie mógł brac do buzki bo bolało, ale nauczył sie zasypiac bez, wiec zabrałam schowałam i na koniec utopiłam w szambie;-)
Miłosz bez smoka za to ssie paluszki i z tym bedzie gorzej niz ze smokiem bo paluszków nie wyrzuce

reklama
Kasia ;-) ale paluszki mozna smarować czyms gorzkim...nie pamietam czy to dla niemowlakow sie nada ale jest jakis preparat zeby dziecko nie obgryzalo paznokci...moze to poskutkuje...

moj maz ssał kciuka do 6 rż :-( jego siorka tysz :-(

Ja jestem dzieckiem ssącym palec i powiem wam że porażka. Palca zabierze się wszędzie i nie wyrzuci także pożegnanie jest długie i męczące dla obu stron. Już wolę tego smoka jakimś sposobem wyrzucić niż potem męczyć się jak moi rodzice.
Gabi smoczki kocha.

ja też na razie nie myslę o zabraniu smoczka bo to dobry uspokajacz - daję do zaśniecia i choć nie lubię widoku dziecka ze smokiem to jeszcze go wykorzystuję czasem w jakichś stresowych sytuacjach, na chwile jak bardzo się ślini-to mu tak nie leci albo jak brudne paluchy do buzi pcha...i staram się dość szybko wyjąć...i cieszę sie że chce smoka bo Karol nie chciał i do dziś do zasnięcia kciuk- i tu żadne sposoby nie skutkują można między bajki włożyc wszelkie gorzkie płyny, bandaże, tłumaczenia....nawet jak przez 6 tygodni miał rekę w gipsie to co zrobił od razu po zdjęciu gipsu? dopowiedzcie sobie same:)
na pewno nie zabiorę smoczka przed odstawieniem od piersi bo jakiegoś pocieszyciela bedzie potrzebował

a Adas kciuka nie ssie
smoczka nie chce i to probowalam go przekonac do chyba wszytkich rodzajow w ramach odstawiania od piersi
no i cyckujemy dalej bo inaczej nie usnie

Ja od tygodnia ograniczam Tomkowi dostęp do smoka;
w ciągu dnia praktycznie w ogóle nie ma go w zasięgu wzroku, więc i o nim nie pamięta. Efektem czego jest wzmożone paplanie hihi :)
Smok wraca do łask np. w piaskownicy, żeby Tomasz piasku nie pożerał :-), no i czaaaasami na noc, choć i to juz bardzo żadko :-)
co so ssania kciuka, to miałam cykora, że Tomek pójdzie w ślady tatusia, bo ten do 7 r.ż. z paszczy go nie wyciągał "/ , i też ani pieprz, ani inne obrzydlistwa na niego nie działały :/ tak, że z dwojga złego, chyba lepiej smoka oduczać, niżli osobistego kciukasa...

ja póki co mam kremik rossmanowski faktor 50 ale tak na plaze to nie wiem czy czegos lepszego nie kupie...
A dziewczyny pamietacie, kiedys były takie siatki na wózki do zakupów...tak jak na tym zjeciu KETTLER Herlag laska parasolka wózek spacerowy (1014214869) - motoAllegro czy teraz tez cos takiego mozna kupic? normalnie az mi sie stare czasy przypomniały jak moja mama woziła mojego braciszka w wózku hehehe

Bo jak kupie wózek - parasolke, to pewnie tam bedzie mały kosz na zakupy i takie cos by mi sie przydało, bo ja mam zawsze tak załadowany ten mój wozek ze jak wielbłąd ide:-D

reklama
Do góry