reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

a propos stroju-tez właśnie sie wybieramy nad morze i mam zamiar puścić Maję na plażę w kąpieluszkach, mam tez same gatki, ale chyba nie będę ich ubierać
a tak sam dół, to nie za mało, bo faktycznie w słońcu gorąco i dziecko może się nieźle spiec bez góry, dlatego ja myślę, że dobrze byłoby założyć też np body, chociażby na ramiączkach ;-)

reklama
lepsza bedzie bluzeczka na cienkich ramiączkach tez juz mamy po straszych sie ostało kilka i oprócz pampka bedzie tez bluzeczka,zeby sie nie spiekły dzieciaczki

Ja ostatnio zaszalałam i kupiłam Zosce kostium jednoczęściowy, ale myśle, ze na plaże to kostium młoda by ubierała tylko do wody (albo zdjęć:-) ) a tak to mamy takie bluzeczki na grubsze ramiączka i majteczki na pieluszkę( bo Piwonia ma racje, że w jednoczęsciowym bedzie trudniej dostać się do pieluchy)

My mamy dla Jasia kąpielówki z mothercare (kupione za złotówke :-) ) I przy ostrym słońcu bluzeczkę też obowiązkowo będę zakładać - ale nie na ramiączkach tylko z krótkim rękawem, bo on ma jasną karnację a ramionka b. łatwo spiec. Ale i tak będę co chwilę smarować kremem z filtrem (mamy 30) i mam cichą nadzieję że uda mi się go pod namiotem plażowym przez większość czasu utrzymać (mamy taki - Namiot plazowy parawan 200x130x90 Bestway 67278 (1085739555) - Aukcje internetowe Allegro - gorąco polecam)

A co do Juli to dwa lata temu jak byliśmy nad morzem to na plaży była w pampersie lets go (bo te kąpieluszki to tak tylko do wody się nadają a na dużej nie - przeciekają i dziecko się może odparzyć) no i bluzeczka do słońca, a teraz mała modnisia ma trzy stroje kąpielowe - więcej od matki która nie ma żadnego:zawstydzona/y:

ja tez walnęłam juz mojej strój - jednoczęściowy - juz nie moge sie doczekac jak w weekend pójdziemy na basen - bo coś mi się wydaje że słodziakowato bedzi ewyglądac, bo tak to ciągle w kąpieluszkach śmigała...

W ostatnim sezonie jak byliśmy na plaży to widziałam mamę co takiego niemowlaka miała w takim namiocie i co jakiś czas wchodziła do niego na karmienie i nikt jej nie widział a plaża akurat był pełna ludzi.

Jak tak piszecie o tych plażach to się załamuję że nad zatokę nie pojedziemy jeszcze bo ten syf po powodzi jest a lato już tuż tuż :((((

ja też sobie sprawiłam ten namiot nad morze z myślą o karmieniu czy drzemki Mai
a o stroju tez muszę pomysleć, jak nie to będziemy ubierać bluzeczki i pieluszki, bo w sumie to mam tylko gatki od stroju kąpielowego, tylko nie wiem czy pod nie zmieści się pieluszka
a gdzie dziewczyny kupowałyście stroje kąpielowe dla maluszków?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pokażcie jakie sandałki kupiłyście Waszym Dzieciom :tak:
I powiedzcie jakie firmy sandałków polecacie?? :-)
Zupełnie nie wiem na co się zdecydować... :baffled:

reklama
my mamy Lemigo identyczne jak Efe
ale mam też od szwgierki jedne na moją za duże,ale bedą na zaś ale taki typowo do wózka bo podejrzewam,że cięzko byłoby jej w tym chodzić,

Do góry