reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

my też mamy ten, co Dominiczka, ale mała nie skumała, że musi zassać tą słomkę (podałam jej raz na próbę i ją gryzła); za jakis czas znów spróbuję, bo z niekapka nie za bardzo, a z kubeczka ok, ale zawsze coś poleci a mi sie nie chce jej sto razy przebierać w suche ciuszki;
Dominiczka - a Zocha tak od razu pociągnęla jak należy?

reklama
Andariel - ja jak Jasiowi daje pić to obowiązkowo mały ręcznik trzymam mu pod szyją. bo też bym musiała co rusz przebierać ;-) mój kawaler nie rozumie że musi possać dałam mu soczek z rurką i tylko rurkę zgryzł. także odpadają u nas wszystkie niekapki z magicznymi zaworkami cudakami ;-) ;-)

my też mamy ten, co Dominiczka, ale mała nie skumała, że musi zassać tą słomkę (podałam jej raz na próbę i ją gryzła); za jakis czas znów spróbuję, bo z niekapka nie za bardzo, a z kubeczka ok, ale zawsze coś poleci a mi sie nie chce jej sto razy przebierać w suche ciuszki;
Dominiczka - a Zocha tak od razu pociągnęla jak należy?

już jakiś czas tenu robiłam próbę z soczkiem ze słomką z bobovity i się krztusiła, wiec za jakiś miesiąc znów kupiłam ten soczek i młoda ładnie pociągneła i się nie zakrztusiła, czasem tylko za dużo pociągnęła i jej się z buźki wylało. I wtedy wpadłam na pomysł z tym bidonem, na początku tak jak za 2-gim razem z soczkiem jak za dużo to otwierała buźkę i jej wylatywało piciu ale po kilku razach załapała o co chodzi:-) i teraz to jest super:-)

Iza, Mam dokładnie coś takiego więc najbardziej to podobny jest do tego z Twojego ostatniego linka

Załączniki

• P6151470.jpg
    P6151470.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 25
Wybieram się nad morze. I zastanawiam się czy powinnam mieś dla Hani strój kąpielowy taki jednoczęściowy? A może wystarczy tylko pieluszka? A może pieluszka i na nią majteczki bawełniane? A może tylko pieluszka taka do pływania?

W sumie nie mam pojęcia... Wydaje mi się że strój jest niepotrzebny i że wystarczy pieluszka bo boję się Hani bez pieluszki na piasek posadzić.

Co myślicie w tym temacie?

kurde... ja widzialam stroj kapielowy na taka mala damę ale Monia nie może wiec nie bralam ;-)
wsciekle różowy z prosiaczkiem ale na plaże extra - łatwo wypatrzyć szkraba :-)

ja myślę że kąpieluszki wystraczą ale musiałabyś często smarować kremem z filtrem

Ja powiem ze swojego doświadczenia ,że lepiej kupic ja już to du częściowy bo atwiej do pompra sie dostać albo jak bez pampra a coś grubszego sie zrobi to łatwiej zdjąc.To raz a dwa ja mam taki a'la staniczek ale najczęściej nosi gaciory i koszulkę bo moja ma jaśniutką karnację i chronie ją przed słońcem jak tylko mogę

reklama
Do góry