reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Basia te to są raczej podróbki tych ortopedycznych, bo za takie prawdziwe w sklepie płaci się więcej i maja profilowana wkładkę. I wiem że można je kupić bez recepty w normalnym sklepie dla dzieci.

butki ortopedyczne są na receptę i robione na miarę... no i pieronem drogie - Jaskowe kosztowały 509zł z czego my płaciliśmy prawie 300zł :-( nosi je od stycznia i juz ma dziury na noskach :-( a na rok przysługują tylko 2 pary refundowanych :-(

co do Zabaw FundaMentalnych to mam tylko papierową wersję :-(
ale tak jak napisała baśka - dużo rzeczy robi się z dzieckiem instynktownie ;-)

ja mam jedna czesc ale dla starszych ale wszystkie mam w wersji papierowej-jak byscie czegoś nie mogły znalezc na chomiku (a zazwyczaj wszystko jest:) to moge zeskanować...
Deli posłaąłm ci czesc która mam

Rubi - co do butków to na pewno masz racje, ale własnie takie niby ortopedyczne, nie na miarę ale podwyższone ze sztywną podeszwa chyba polecane dla dzieci które nóżki krzywią czy m uciekaja??? no bo ja nadal trzymam się wersji że nie ma sensu takich profilaktycznie nosić...

mam na myśli te Dr Fabio i z tego co ja słyszałam/czytałam (juz nie pamietam) to ani one wygodne ani zalecane dla dzieci które nie mają problemów ortopedycznych....

No widzicie nawet nie wiedziałam...ja je kupiłam Juli na chrzest Jasia i to na gwałt szukaliśmy, Juli ma strasznie wysokie podbicie i wszystkie lakierki eleganckie kozaczki etc etc nam odpadają...i padło na takie ale jak pisałam nie są one dla niej wygodne i może 3 razy w życiu miała na stópkach. I trochę zła byłam ale teraz się cieszę bo widzę że to nie są odpowiednie buty dla niej:tak:;-)

reklama
Rubi - co do butków to na pewno masz racje, ale własnie takie niby ortopedyczne, nie na miarę ale podwyższone ze sztywną podeszwa chyba polecane dla dzieci które nóżki krzywią czy m uciekaja??? no bo ja nadal trzymam się wersji że nie ma sensu takich profilaktycznie nosić...

osobiscie uważam, że jak dziecko nóżki krzywi to trzeba iść do ortopedy... a profilaktycznie...hmmm...ja bym chyba nie szalała...

moja profilaktyka antyalergiczna na nic się zdała i jakoś już słabo w nią wierzę :-/

Do góry