reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Kasia :-) szkoda że paputy nie pasują :-( ja nie wezmę bo Monia ma mikrą stópkę a poza tym i tak jej papci zadnych nie ubieram bo zaraz zdejmuje i wywala z wózka :-(

a niekapka nie mamy - Monika pije z kielicha :-) nawet mam fotkę z chrzcin jak wali herbatkę :-) i wszyscy się śmieją że to nie herbatka tylko żołądkowa gorzka :-D:-D:-D

Nawet nie wiecie ja żaluje brałam specjalnie ze wzgledu na te przewiewne dziurki i nic z tego za chiny nie moge wcisnac mu ich na noge

Karincia:) cieszę się ,że mogłam pomóc. Od czego są babyboomowe psiapsiuły:-D:-D:tak::tak:

Zylcia, a może ty zrob zdjecie swoje wózka od tyłu,z uwzględnieniem tej taśmy właśnie do regulacji oparcia. Tak chyba bedzie łątwiej,bo jak my to mamy poprute,to ty i tak nic nie zobaczysz,hm??

Wracam do tematu oparcia w x-landerze
Zrobiłam zdjęcie ale nie wiem czy zobaczycie, że oparcie nie jest w całkowitym pionie. Jest mniej więcej na poziomie tej rury, która przechodzi później w rączkę. Na pewno dziecko nie siedzi w wózku tylko półleży :)
Generalnie z tyłu niewiele widać i nie ma tam czego spruć... Może tak ma być i to zdaniem producenta jest pion? Ale problem w ty, że dziecko mi zjeżdża z tego wózka tak jakby chciało uciec dołem... Może za słabo są naciągnięte pasy ale nie chciałam żeby przylegały tak ściśle do dziecka - w końcu to nie fotelik samochodowy... A jak wy zapinacie dzieci w pasy? Luźno czy ściśle?
w

Ostatnia edycja:
Zylcia załącznik nie działą
Kasia- no przykro z kapciuchami - niestety to nie bardzo przez neta-też kiedyś się nacięłam i już tak z własnych doświadczeń mogę dodać że zetpol i lemigo często mają szczupłe butki z niezbyt wysokim podbiciem-przynajmniej te modele co trafiłam....a ostatnio znalazłam dr fabio fajne wyglądają prawie jak befado (chyba najlepsze kapciuchy robią) tylko kosztują 2,5 raza mniej - befado ponad 2 dychy a te 9,90...akurat na stronce nie ma takich co kupiłam ale zobaczcie jakie dla dziewczynek g\fajne tanie Dr Fabio

no fajne te butki Efe i tanie:tak:

Ja jak na razie żadnych nei kupowałam bo wszytskie na razie mam z podarków:-D Na razie jeszcze póki mi Ala jeszcze nie chodzi dobrze to nie zagłebiam się w te profilowane itd.

Mamy takie na gumeczce z miekkiej skórki.
A teraz w te upały zakładam jej na bose nóżki sandałeczki kolorowe na paseczkach i śłodziutko to wygląda:happy2:

Podepne się jeszcze pod Waszą gadkę o niekapkach. Miałyśmy LOVI(miekki dziubek) - ale wczoraj jzu kupiłam nowy z Canpola, bo cały dziubek był pogryziony aż do dziur, prawie się odrywał:-D. I ten nowy taki średni jak na razie. Ja wyjmuje te zaworki bo inaczej Ala nie umie pić, a nie zajarzyłam i kupiłam taki bez tej nakładki i teraz jak mi się np. w wózku przewóci to wszytsko polane. Chyba bede trzymała z zaworkiem a jak bede dawała piciu Alce to bede go wyciągac:baffled:

reklama
Dzięki Melberka ja też nie wnikałam w butki do czasu aż mała zaczęła chodzić. Choć teraz to na gołe stopy pomyka.

Co do niekapków to u nas porażka:((( Mała nie toleruje. Mam z TT taki z miękkim ustnikiem ale bez zaworka-zachłystuje się. Mam z zaworkiem ale twardym końcem to znowu nie chce z niego pić (raz pociągnie i kręci głową). Więc mam pytanie czy jest jakiś niekapek z miękkim końcem i zaworkiem? Bo na mej wsi to wyboru ni ma:(

Do góry