reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

My mamy przy przewijaku mały koszyczek w którym są maści, kropelki i kremy, których obecnie uzywamy wiec Zocha zawsze z miłą chęcią grzebie tam i wyciąga pokolei wszystko i oglada a czasem chce pakować do buzi ale jej nie daje. Mamy też tam łyżeczke, która jej czasem daje żeby sobie gryzła. Wiec młoda ma zajęcie to i leży w miare spokojnie(tylko nogami strasznie kopie, całe cycki mam już skopane:-( )

reklama
Dominiczka jakbyś opisywała nasze przewijanko :-D A zamiast łyżeczki młoda dostaje czasem rurkę od fridy do gryzienia :sorry:

Ja mam ten pierwszy ale jakos niekapek sie nie sprawdził ciezko leci ja wyjełam ten ogranicznik i zrobiłam z nich kapki

Izabela ja nie mam tych niekapków ale mam z Aventu. Zrobiłam identycznie jak Kasia - tzn wyjęłam zaworek i teraz leci ciurkiem - z zaworkiem nie leciało prawie nic i się dziecko tylko denerwowało.

Mam też taki jakiś zwykły bezfirmowy kupiony w tesco - też u mnie działa lepiej bez zaworka.

Ale słyszałam dużo dobrego o tych kubeczkach balonikach z Canpola.

Nasz 1 kubek to MAGIC KUBEK NIEKAPEK AVENT 200 ml 4 kolory (1055894459) - Aukcje internetowe Allegro. I tak jak dziewczyny piszą słabo leci, więc Zosia uzywała go bardziej jako gryzaka niż kubka:sorry:
2 to CANPOL LOVI_KUBEK 360_9M+ 210 ML + GRATIS, HIT!! (1058479881) - Aukcje internetowe Allegro
na początku było ok, Zosia ładnie z niego piła no ale niestety po kilku razach zaczął przeciekać:no:
jako 3 kupiliśmy bidon z canpola, nie mogę znaleźć identycznego ale coś bardzo podobne do tego k2` CANPOL BIDON ZE SKŁADANĄ RURKĄ!! 56/113 (1049317143) - Aukcje internetowe Allegro i zdało egzamin! Zocha teraz herbatki pije tylko z niego:-)

Ja mam najzwyklejszy przewijak na łóżeczko :tak: i nic mi się z nim nie dzieje, nie pęka cerata ani nic innego.
Teraz tak jak u Was cyrk na kółkach z przewijaniem i przebieraniem bo Adrianek nie uleży tylko cuduje ile wlezie :-D:-D:-D

Natomiast niekapek mam z Nuby ale Adi nie bardzo lubi z niego pić, woli butelki.
Muszę z Nim jeszcze poćwiczyć :tak:;-)

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)
my mamy niekapka z nuby, ale chciałam Mai dokupić drugi :tak:
co do przewijaka, to my mamy taki zwykły usztywniony na łóżeczko i nadal z niego korzystamy-co za wygoda, a żeby Mai nie było w dupkę zimno, to nakładam na przewijak pokrowiec frotte ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry