reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

reklama
Ja aspirator kupiłam Marimer, różni się tym od Fridy że nie ma wymmienych wkładów tylko kawałek watki się wkłada.
Koleżanka od 2 lat stosuje na swoim synku i mówi, że jest super, dlatego się skusiłam.

Dziewczyny prosiłyście o informację jak zachowa się po praniu ta pościel z mojego koszyka. A więć wypłałam i nic się z nią nie stało tzn, część biała nie zafarbowała od tych pasków. Prałam jednak w rękach, właśnie w obawie że może farbować ale spokojnie można wyprać w pralce. Jedyny minus jaki zauważyłam to materiał po praniu dosyć ciężko się prasuje, nawet na nawyższej temeraturze. Baldachim prałam w pralce bo jest cały biały i dorzuciałm do innych rzeczy, pranie wirowało się na 1300 obrotów i myślę że dlatego też ciężko było go wprasować, radzę tak mocno nie wirować :tak: Pościeli pranej ręcznie jeszcze nie prasowałam, dam znać czy się podobnie zachowa.
Te pościele to chyba tak mają ja kupiłam pościel dwuczęściową za 80 zł i tez wyprałam ją ręcznie.To z prasowaniem to jakaś katorga była ,strasznie się ją prasowało:tak:

a ja nadal w lesie,nie mam nic,ale obiecujęsobie,że jak w niedziele dowiem sie kto mieszka to choć pojade po moje ciuszki i posegreguje je,a jak skończy sie remont to chyba zaczne cospowoli prac i szykować,bo lekarka sie boi ,że do sierpnia moge byc juz w dwupaku,sporo na głowe ostatnio mi spada,skurcze mam od tygodnia,mam nadzieje ,ze choc do końca lipca wytrzymam

Ja juz kupione mam prawie wszystko ale jeszcze nic nie poprane i poprasowane :baffled:
Jak kupię komodę to to chce zrobic i od razu w komodzie sobie układać a część do torby oczywiście :tak:

Czy, którejś z was udało się gdzieś dostać bodziaki z krótkim rekawkiem zapinane kopertowo? Nigdzie nie moge takich znaleźć :dry::baffled:

[/B]
Ja kupilam jak bylam w Anglii ale malo, u nas nie widzialam. A po co Ci takie?

Bo z doświadczenia po Anielce wiem, że takie zakładane przez głowę dla noworodka to porażka. Udało mi się dostać takie z długim rekawkiem ale nie moge nigdzie znaleźć z krótkim a w końcu sierpień to jeszcze lato i takie z długim moga być za ciepłe...

KARINCIA
Mustela Bebe szampon w piance dla noworodków 150 ml.
link pierwszy z brzegu - ale moim zdaniem wstrzymaj się z kupnem, bo Mustela jest w prawie każdej aptece - a może zdarzyć się tak, że nie będziesz potrzebować.

reklama
wiesz ale może nie będzie miał ciemieniuszki i wtedy możesz myć włoski normalnie Oliatum. Ten szampon jest świetny jak jest problem z łuszczącą się skórką.
Ja go kupiłam jak Anieli sie zaczął problem - bo mnie od oliwki odrzuca - babka w aptece mi doradziła i super się sprawdził, potem jak juz się ciemieniucha skończyła to tez go używaliśmy bo generalnie te kosmetyki są super wydajne :tak:

Ale wiesz co, ten sklep co podałam linka - właśnie go przejżałam - ma bardzo dobre ceny - w mojej aptece dwupak płynu do kapieli w promocji kosztuje 1001 a tu widze 80! Chyba sie skuszę i kupię, bo ufam tym kosmetykom - wrazie co to bedą dla Anieli

Ostatnia edycja:
Do góry