reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja kupiłam 1 opakowanie gazików gotowych do użycia, już nasączonych, zamierzam zabrać do szpitala a jak się nie przydadzą, to przez pierwsze dni będę miała; potem dokupię zwykłe gaziki i spirytus;

dziewczyny pomóżcie, generalnie zamierzam karmić piersią, ale czytałam, że warto mieć ze 2 butelki do karmienia, tak na wszelki wypadek gdybym chciała komuś zostawić, prawda? i nie wiem jakie wybrać, od razu myślę o laktatorze (jednak ręcznym); znalazłam coś takiego:
ZESTAW LAKTATOR + BUTELKI SMOCZKI PASUJE DO AVENT (669137282) - Aukcje internetowe Allegro

no i nie wiem czy warto? butelki są, można w nich przechować pokarm, ale nie znam tej firmy i nie wiem co robić...

reklama
Andariel ja tez nie znam tej firmy i nie pomoge wyglada fajnie ale jak sie bedzie sprawowac wielka niewiadoma. Ja jednak wole sprawdzona firme:tak:

Co do tych gazikow slyszalam a wlasciwie czytalam na czerwcu ze to badziwie bo pepek musi byc mocno spirytusem zmoczony i ze sie ogolnie nie sprawdzaja.

Ja kupuje lawenol to gotowy spirytus lawendowy do kupienia w aptece kosztuje bodajze 2 zl i jest to srodek sprawdzony gdyz dawali nam to w szpitalu pepek odpadl po tym po 7 dniach.

dzięki Kasiu, może i racja, poskąpię parędziesiąt zł a potem mogę żałować...

a coś takiego by było już ok? PHILIPS AVENT ISIS LAKTATOR+BUTELKI+WKŁADKI 12mGW (670021551) - Aukcje internetowe Allegro

czy coś do tego musiałabym jeszcze dokupić? jakieś niezbędne akcesoria:confused:

o właśnie rubi, dzięki, ten drugi mnie interesuje (link niżej na allegro jest ciut droższy bo ma jeszcze jakieś coś w komplecie, wkleiłam w poście wyżej)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kupowalam taki laktator szwagierce jeszcze taniej ;-) napisz moze do uzytkownika qustosz - moze bedzie jeszcze mial tansze laktatory (oryginalne za 112zl).
w zestawie masz wszystko co trzeba ;-)

Co do tych gazikow slyszalam a wlasciwie czytalam na czerwcu ze to badziwie bo pepek musi byc mocno spirytusem zmoczony i ze sie ogolnie nie sprawdzaja.

Ja kupuje lawenol to gotowy spirytus lawendowy do kupienia w aptece kosztuje bodajze 2 zl i jest to srodek sprawdzony gdyz dawali nam to w szpitalu pepek odpadl po tym po 7 dniach.

a ja słyszałam ze gaziki sa fajne, ze nie trzeba sie babrac z butelka itd.

pewnie co mamuska to opinia...

ja kupiłam na razie dwa opakowania jest po 10 szt. i kosztuje 5,20 wiec cenowo napewno bardziej opyla sie ten w butelce:-p

ale czy ten pępuszek sie moczy spirytusem? - bo tez czytałam ze to tylko koło pępuszka sie mazia...:baffled:wtedy te nasaczne by się sprawdziły no a jelsi trzeba moczyc to lepszy jakis gazik zanużony w płynie pewnie

malbertka pepuszek trzeba polewac nie mazac wacikiem. Jedna kobietka w szpitalu miala z tego powodu problemu w szpitalu ze za slabo moczyla i dziecku sie babral pepuszek o malo co przez to do domu po 3 dobach nie wyszla. Potem lala az dziecko plywalo, byle do domu isc.
Co do ceny to pisalam wyzej lewanol kosztuje okolo 2 zl to chyba cenowo wychodzi niezle nie??:confused::confused:

reklama
te gaziki (mam na mysli Leko) sa bardzo sztywne :-( lepiej na prawde kupic waciki i smarowac spirytusem jakims...
u nas polozna od razu kazala przyniesc spirytus - nie mielismy :-( dobrze ze z pepkowego troche wodki zostalo ;-)

Do góry