reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

ja kupiłam 1 opakowanie gazików gotowych do użycia, już nasączonych, zamierzam zabrać do szpitala a jak się nie przydadzą, to przez pierwsze dni będę miała; potem dokupię zwykłe gaziki i spirytus;

dziewczyny pomóżcie, generalnie zamierzam karmić piersią, ale czytałam, że warto mieć ze 2 butelki do karmienia, tak na wszelki wypadek gdybym chciała komuś zostawić, prawda? i nie wiem jakie wybrać, od razu myślę o laktatorze (jednak ręcznym); znalazłam coś takiego:
ZESTAW LAKTATOR + BUTELKI SMOCZKI PASUJE DO AVENT (669137282) - Aukcje internetowe Allegro

no i nie wiem czy warto? butelki są, można w nich przechować pokarm, ale nie znam tej firmy i nie wiem co robić...

reklama
Andariel ja tez nie znam tej firmy i nie pomoge wyglada fajnie ale jak sie bedzie sprawowac wielka niewiadoma. Ja jednak wole sprawdzona firme:tak:

Co do tych gazikow slyszalam a wlasciwie czytalam na czerwcu ze to badziwie bo pepek musi byc mocno spirytusem zmoczony i ze sie ogolnie nie sprawdzaja.

Ja kupuje lawenol to gotowy spirytus lawendowy do kupienia w aptece kosztuje bodajze 2 zl i jest to srodek sprawdzony gdyz dawali nam to w szpitalu pepek odpadl po tym po 7 dniach.

dzięki Kasiu, może i racja, poskąpię parędziesiąt zł a potem mogę żałować...

a coś takiego by było już ok? PHILIPS AVENT ISIS LAKTATOR+BUTELKI+WKŁADKI 12mGW (670021551) - Aukcje internetowe Allegro

czy coś do tego musiałabym jeszcze dokupić? jakieś niezbędne akcesoria:confused:

o właśnie rubi, dzięki, ten drugi mnie interesuje (link niżej na allegro jest ciut droższy bo ma jeszcze jakieś coś w komplecie, wkleiłam w poście wyżej)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kupowalam taki laktator szwagierce jeszcze taniej ;-) napisz moze do uzytkownika qustosz - moze bedzie jeszcze mial tansze laktatory (oryginalne za 112zl).
w zestawie masz wszystko co trzeba ;-)

Co do tych gazikow slyszalam a wlasciwie czytalam na czerwcu ze to badziwie bo pepek musi byc mocno spirytusem zmoczony i ze sie ogolnie nie sprawdzaja.

Ja kupuje lawenol to gotowy spirytus lawendowy do kupienia w aptece kosztuje bodajze 2 zl i jest to srodek sprawdzony gdyz dawali nam to w szpitalu pepek odpadl po tym po 7 dniach.

a ja słyszałam ze gaziki sa fajne, ze nie trzeba sie babrac z butelka itd.

pewnie co mamuska to opinia...

ja kupiłam na razie dwa opakowania jest po 10 szt. i kosztuje 5,20 wiec cenowo napewno bardziej opyla sie ten w butelce:-p

ale czy ten pępuszek sie moczy spirytusem? - bo tez czytałam ze to tylko koło pępuszka sie mazia...:baffled:wtedy te nasaczne by się sprawdziły no a jelsi trzeba moczyc to lepszy jakis gazik zanużony w płynie pewnie

malbertka pepuszek trzeba polewac nie mazac wacikiem. Jedna kobietka w szpitalu miala z tego powodu problemu w szpitalu ze za slabo moczyla i dziecku sie babral pepuszek o malo co przez to do domu po 3 dobach nie wyszla. Potem lala az dziecko plywalo, byle do domu isc.
Co do ceny to pisalam wyzej lewanol kosztuje okolo 2 zl to chyba cenowo wychodzi niezle nie??:confused::confused:

reklama
te gaziki (mam na mysli Leko) sa bardzo sztywne :-( lepiej na prawde kupic waciki i smarowac spirytusem jakims...
u nas polozna od razu kazala przyniesc spirytus - nie mielismy :-( dobrze ze z pepkowego troche wodki zostalo ;-)

Do góry