reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wyprawka dla maluszka

Zerknęłam sobie na olx z moich okolic i wózki 3:1 czy 2:1 są w przystępnych cenach. Już od 350 można kupić z fotelikiem. Za 500-600 są już bardzo fajne. :) Ja kupię używany. Wiecej dzieci nie planuję, a takie wielkie koromysło i tak posłuży z rok, bo potem przerzucę się na lekką parasolkę. :)
Ja tez mam taki plan kupić uzywany najpierw a potem lepsza spacerowke bo czuje ze spacerowka z 3w1 nie będzie za dlugo uzywana

reklama
Wózek będziemy kupować nowy, ale po Nowym Roku.

Musimy jeszcze dokupić łóżeczko, materac, przewijak, wanienkę, kocyki etc. i komodę. Marzy mi się fotel do karmienia, ale nie wcisnę go do naszego małego mieszkania... Część ubranek dostaniemy :) dostaliśmy już dwa worki różnych zabawek i sądzę, że o to się nie będziemy martwić :)

Zastanawiam się nad porządnym laktatorem...Generalnie odkładamy już na wyprawkę, bo inaczej to będzie bankructwo...

Hmmm, dawałam radę bez laktatora lata temu. I teraz pewnie dam radę.

Zamierzam kupić minimalne minimum. Koleżanka obkupiła się, a większości rzeczy nawet raz nie użyła. Sporo to "niezbędne" gadżety. ;)

Hmmm, dawałam radę bez laktatora lata temu. I teraz pewnie dam radę.

Zamierzam kupić minimalne minimum. Koleżanka obkupiła się, a większości rzeczy nawet raz nie użyła. Sporo to "niezbędne" gadżety. ;)
Dlatego staramy się nie szaleć :) laktator dzieli kobiety:) pewnie zamówię go tuż przed porodem :) ale od 2-3 miesiąca planuję wyjścia z domu :)

Co do laktatora to prostu przystawiałam często dziecko i czesto zmieniałam piersi. :)
W nawale lekko ręcznie nadmiar odciągałam, tak aby aby. Pewnie laktator to super sprawa, ale mam tyle sprzętów domowych, że nie ogarniam. I dojdą nowe z wyprawki. :) Do niezbędności laktatora nie jestem przekonana. Natomiast jak ktoś chce, jestem jak najbardziej za. Po prostu mi nie był potrzebny. :)

Ja szukam kogos kto mi uszyje kołderki i poduszki z Minky i bawełny ;-) bo zwykłych kołder jakoś wcale nie używamy..
Tylko musze tez poznac płeć żeby wiedziec w jakiej kolorystyce.
Chce komplet dla córy i komplet dla drugiego dzidziolka ;-)

A tak to musze kupic ochraniacze modułowe na łóżko bo pamiętam że córa o szczebelki sie obijała a nasz ochraniacz sie popsuł.
No i karuzela do lozeczka bo tez sie popsula.. jeszcze jakas zawieszka do smoka bo mi się połamały, i ze dwa ręczniki. No i jak chłopak to ciuszki od A do Z :p

Co do laktatora to prostu przystawiałam często dziecko i czesto zmieniałam piersi. :)
W nawale lekko ręcznie nadmiar odciągałam, tak aby aby. Pewnie laktator to super sprawa, ale mam tyle sprzętów domowych, że nie ogarniam. I dojdą nowe z wyprawki. :) Do niezbędności laktatora nie jestem przekonana. Natomiast jak ktoś chce, jestem jak najbardziej za. Po prostu mi nie był potrzebny. :)
Ja mam ręczny i przy nawale mnie ratował tak to mało używałam bo szybko na mm przeszlismy ;-)

reklama
Ja szukam kogos kto mi uszyje kołderki i poduszki z Minky i bawełny ;-) bo zwykłych kołder jakoś wcale nie używamy..
Tylko musze tez poznac płeć żeby wiedziec w jakiej kolorystyce.
Chce komplet dla córy i komplet dla drugiego dzidziolka ;-)

A tak to musze kupic ochraniacze modułowe na łóżko bo pamiętam że córa o szczebelki sie obijała a nasz ochraniacz sie popsuł.
No i karuzela do lozeczka bo tez sie popsula.. jeszcze jakas zawieszka do smoka bo mi się połamały, i ze dwa ręczniki. No i jak chłopak to ciuszki od A do Z :p
Nie pamietam kto, ale mama jedna z naszych ;) szyje takie cudeńka. Może potem się ogłosi, bo chyba miała krucho z czasem.
Zawsze można zrobić neutralne kolorki, soczyste jakieś.
Szczebelki to była moja zmora, teraz kupuję regulowane łóżeczko turystyczne.
Będę nie tylko najstarszą mamą na wątku, ale i najbardziej wyrodną. Życie ;) :p

Do góry