reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wyprawka dla maluszka

reklama
to mam prawie 12 metrów więcej... normalnie będziemy się ganiać po mieszkaniu :D a na poważnie: chcemy schować łóżko w dużym pokoju a'la półkotapczan i z czasem zwolnić mały pokój. Tylko łóżka szkoda, bo w tym roku kupione :) ale pojedzie na wieś i będzie jak znalazł :)
Ja nie chce juz tu inwestowac. W sumie w grudniu mina dwa lata od odebrania kluczy i tez od podstaw robilismy ale duzo prowizorycznie zeby przed narodzinami corki zdazyc i jakos pod koniec lutego sie przenieslismy a ona 24.03 sie urodziła. A inwestowac nie chcemy bo planujemy je sprzedac mimo ze na kredyt jest, dobrac kolejny albo cos pokombinowac i cos większego ;-)(bo jak hipoteka jest i sprzedamy mieszkanie to najpierw caly kredyt musimy splacic i ewentualnie to co jest górką zostaje nam w kieszeni.. a i od tego podatek chyba 19% trzeba zaplacic chyba ze kupi sie kolejną nieruchomosc :p) i to jest mieszkanie w Warszawie.. ceny z kosmosu a i tak okazjonalnoe kupilismy. Teraz juz 1000 więcej za metr kosztują od tego dewelopera.. i jak sie rozejrzalam ile kosztują np w żyrardowie ok 40 km od nas.. w cenie naszego małego kurnika miałabym 70 metrów..

Ja 36 i mega motywacja do zmiany mieszkania w ciągu najbliższych dwóch lat. Aktualnie polujemy na okazję. :)
My tez szukamy i moze cos sie trafi tylko my chcemt w stanie deweloperskim ;-)
My się wprowadziliśmy w grudniu :) więc chcemy tu trochę zostać, a to takie nasze gniazdko, bo remont od początku :)
Ja sie do mieszkan nie przyzwyczajam :d jak bede miała dom pod Warszawą albo segment w Warszawie (ajjj marzenia) to sie przyzwyczaje xD

A wybacz ze pytam.. macie juz dzieci czy to bedzie pierwsze?

Zastanawiamy się z partnerem nad kupnem tego wózka Link do: KUNERT Wózek Dziecięcy Lavado 3W1 + KUFEREK

O jej, jestem w szoku - wyglada super i cena przystepna - ja jak ogladalam ostatnio wozki, to tak od 3 tys w gore (Anex; Quinny), nie mialam wczesniej do czynienia z zadnymi wozkami i nie wiem, czy warto warto wybierac ''makowe'' 2 razy drozsze, czy lepiej zaplacic polowe mniej?

Czy jest na prawde jakas ogromna roznica w tych wozkach?

@aga6 rozumiem doskonale. U nas o tyle lepsza sytuacja, że mamy domek w lesie, 1.5 h jazdy i rodziców z działką blisko. Ja bardzo lubię to nasze mieszkanie, bo jest super ustawne - pokoje prawie kwadrat, spora kuchnia i łazienka. Nie wierzą nam, że to tylko tyle metrów :) trochę problem bo zachód, ale dajemy radę :) I takie typowe osiedle PRL - masa zieleni, linii tram i autobus, ze trzy szkoły i x sklepów :) Warszawa to kosmos... A Legionowo? Bo podobno super dla dzieci.

Nasze pierwsze, ale mamy nadzieję na jeszcze jedno:) zobaczymy :)

Wzięłam kredytu 150 000, przez 10 lat spłaciłam 100 000 i .... mam jeszcze 250 000 plus odsetki do spłaty. Mieszkania spadły i teraz za moje mogę cenić maks 120 000, i trzeba by pewnie opuścić (stary blok, wysokie piętro bez windy). Kredyt pewnie odziedziczą i moje dzieci, ale już nic nie poradzę.

@aga6 rozumiem doskonale. U nas o tyle lepsza sytuacja, że mamy domek w lesie, 1.5 h jazdy i rodziców z działką blisko. Ja bardzo lubię to nasze mieszkanie, bo jest super ustawne - pokoje prawie kwadrat, spora kuchnia i łazienka. Nie wierzą nam, że to tylko tyle metrów :) trochę problem bo zachód, ale dajemy radę :) I takie typowe osiedle PRL - masa zieleni, linii tram i autobus, ze trzy szkoły i x sklepów :) Warszawa to kosmos... A Legionowo? Bo podobno super dla dzieci.

Nasze pierwsze, ale mamy nadzieję na jeszcze jedno:) zobaczymy :)
Chce po tej stronie zostac, w gre wchodzi Piastow, Pruszkow, Brwinów.... do Grodziska Maz. ;-)
A dzialke przy lesie tez mam, 45 min od nas ale malo tam jezdzimy. Predzej w strone tego Grodziska bo tam troche rodziny mieszka :p
Wzięłam kredytu 150 000, przez 10 lat spłaciłam 100 000 i .... mam jeszcze 250 000 plus odsetki do spłaty. Mieszkania spadły i teraz za moje mogę cenić maks 120 000, i trzeba by pewnie opuścić (stary blok, wysokie piętro bez windy). Kredyt pewnie odziedziczą i moje dzieci, ale już nic nie poradzę.
No te kredyty to masakra.. wiecej odsetek niz kapitalu sie placi

My wprowadziliśmy się do nowego mieszkania w styczniu, mam dwa pokoje. Jeden będzie dla dziecka a my będziemy w drugim, ale na samym początku chyba maleństwo będzie z nami w pokoju, łóżeczko będzie przy łóżku. Mam taki mętlik w głowie, że szok.

Wózek będziemy kupować nowy, ale po Nowym Roku.

Musimy jeszcze dokupić łóżeczko, materac, przewijak, wanienkę, kocyki etc. i komodę. Marzy mi się fotel do karmienia, ale nie wcisnę go do naszego małego mieszkania... Część ubranek dostaniemy :) dostaliśmy już dwa worki różnych zabawek i sądzę, że o to się nie będziemy martwić :)

Zastanawiam się nad porządnym laktatorem...Generalnie odkładamy już na wyprawkę, bo inaczej to będzie bankructwo...
My też odkładamy staramy się tysiąc zł miesięcznie odłożyć:) u nas w wyprawke wchodzi też auto dla mnie :D

reklama
Do góry