reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

2352850338.jpg kurcze śliczny, miałam nie kupować staników, bo mam po Kubie 4....ale marzył mi się taki usztywniany, a nie takie worki na ziemniaki:( i chyba się skuszę:-)

reklama
kasia ja do szpitala biorę:
body z dlugim plus polspiochy do tego (dwa takie komplety)
dwa komplety- spiochy plus kaftanik i do tego koszulka
i dwa pajace i do tego body badz koszulka:tak:
jak rodzilam Kubę to bralam glownie komplety (spiochy plus kaftanik z koszulka) ale jakos wygodniejsze dla mnie pozniej byly pajace i polspiochy wiec teraz mam ich wiecej:tak:

klusia rzeczywiście śliczny:tak:

Monika, polaa dziękuję :-) chyba macie rację że bezpieczniej wziąć więcej do wyboru bo w końcu i tak się to wszystko zabierze tylko ciekawa jestem czy tam ktoś się przejmuje i szanuje takie rzeczy :baffled:

Ja Monice do szpitala z ubranek zapakowałam:
1: komplet na po urodzeniu - body z krótkim plus pajacyk z długim i czapeczka bez wiązania
2: na dzień - 3x kompleciki body plus śpiochy
3: na noce 3x pajacyk z długim rękawkiem
4: dodatkowo w razie czego - dodatkowe body z krótkim i z długim rękawkiem, dwie czapeczki, 2 pary skarpeteczek, dwa rampersy...

Ale Szymkowi pamiętam zakładałam po dwa dni to samo, bo takie maluszki to przecież nie brudzą...

do tego w torbie Moniki mam dwie pieluchy tetrowe, jedną flanelową, kocyk, ręczniczek z kapturkiem, butelki, smoczki, laktator.

mamy dziewczynek
macie przygotowany rozmiar 56?
62 chyba za duży?

Napisałam dziewczynek:), bo wydawało mi się, że rodzą się mniejsze, ale na początku to chyba nie ma znaczenia...:-)

Ostatnia edycja:
JA mam na razie przygotowany tylko ten najmniejszy rozmiar i mam nadzieję go "wynosić", bo te maleńkie ciuszki są naprawdę śliczne :tak:

Szymek urodził się 51 cm, 3080 i topił się w 56 ;P no ale to było w 36 tc. Monika jest mniejsza niż Szymek, i pewnie też od razu w 56 wskoczy. 62 to duże na takiego maluszka, chyba że się naprawdę duży urodzi...

reklama
Mój Kuba urodził się 53 i chyba były ok. Już zapomniałam jak to z takim maleństwem...a to tylko 3 latka:)
Ten 3 latek własnie czyta bajeczkę tacie :tak:

Do góry