reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Tu na szczęście mogę sobie wziąć do szpitala taki strój jaki mi jest najwygodniejszy i będzie to oczywiście PIŻAMA!!!! a nawet dwie,
Jak już Wam pisałam każde łóżko jest oddzielone parawanem i jak jest obchód - choćby tylko z mierzeniem temp. to do każdej pacjentki położne podchodząc, zasłaniają parawan.
A ubiera sie to, w czym Ci jest wygodnie, bo masz sie dobrze czuć.
Klapki jedne sobie wzięłam do chodzenia po szpitalu, a drugie, takie najzwyklejsze, żeby mieć pod prysznic.

reklama
No u mnie to samo, totalna frywolka z ubiorem zarowno do poradu jak i po:-D. To co chce i w czym wygodnie:tak:

Ja mam ręcznie nakręcaną karuzelę:tak: przy Kubie tez taką mialam i pamietam ze jak przygotowywalam lozeczko dla Młodego to ja od razu powiesiłam i wisiala od początku a nie pamietam kiedy zaczęłam ją włączać:zawstydzona/y:

Ja tez chetnie wzielabym piżamkę do szpitala ale wiem ze bede miala cewnik jak to po cc i jakos moze byc niewygodnie:-( mozna brac to co sie chce do szpitala:tak:

IMG_0448.jpgIMG_0449.jpgIMG_0450.jpg
Kilka dni temu przy otwartych drzwiach ciucholandu zobaczyłam to... Zakup zrobiłam w pół minuty,bo lało i sie śpieszyłam. Teraz zastanawiam sie po co??? Czy to jest worek na pieluchy? I jak mam to coś zainstalować??? Czy tak jak na ostatnim obrazku? Jakoś to mi się kupy nie trzyma :-p. Nie ma żadnego suwaka, wiązania...nie kumam:zawstydzona/y:

Zobacz załącznik 466481Zobacz załącznik 466482Zobacz załącznik 466483
Kilka dni temu przy otwartych drzwiach ciucholandu zobaczyłam to... Zakup zrobiłam w pół minuty,bo lało i sie śpieszyłam. Teraz zastanawiam sie po co??? Czy to jest worek na pieluchy? I jak mam to coś zainstalować??? Czy tak jak na ostatnim obrazku? Jakoś to mi się kupy nie trzyma :-p. Nie ma żadnego suwaka, wiązania...nie kumam:zawstydzona/y:

haha bardzo interesujące COŚ :D

a jeśli chodzi o to co pisałam o karuzelkach to mam kilka powodów dla których odradzam ręcznie nakręcane :D :
* krótko gra - dziecko nie zdąży się wyciszyć
* przy każdym nakkręcaniu one " pierdzą" i dziecko się wkurza i od nowa rozbudza
*szybko się psują a przynajmniej ta co ja miałam baby ono posłużyła ok 3 tygodni i później zepsuły się tryby :/

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 466481Zobacz załącznik 466482Zobacz załącznik 466483
Kilka dni temu przy otwartych drzwiach ciucholandu zobaczyłam to... Zakup zrobiłam w pół minuty,bo lało i sie śpieszyłam. Teraz zastanawiam sie po co??? Czy to jest worek na pieluchy? I jak mam to coś zainstalować??? Czy tak jak na ostatnim obrazku? Jakoś to mi się kupy nie trzyma :-p. Nie ma żadnego suwaka, wiązania...nie kumam:zawstydzona/y:[/

QUOTE]

Klusia wkłada się w to pampersy wzdłuż i łatwo je wyjąć gdy są potrzebne a ten worek wisi przy przewijaku. :-)

a jeśli chodzi o to co pisałam o karuzelkach to mam kilka powodów dla których odradzam ręcznie nakręcane :D :
* krótko gra - dziecko nie zdąży się wyciszyć
* przy każdym nakkręcaniu one " pierdzą" i dziecko się wkurza i od nowa rozbudza
*szybko się psują a przynajmniej ta co ja miałam baby ono posłużyła ok 3 tygodni i później zepsuły się tryby :/
FISHER PRICE____KARUZELA ___PANDA (2352856341) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
My mamy tę. Mój Kuba nie wyobrażał sobie zasypiania bez niej. Nawet teraz, jak juz miał prawie 3 lata, sam sobie włączał. No i koniecznie gwiazdki na suficie. Zawsze przypominał o gwiazdkach, jedyny mankament, ze po pewnym czasie się wyłączały i jesli nie zdążył zasnąć, to wołał: skończyły mi się gwiazdki! Projektor służył nam tez jako mini lampka, taki idealny półmrok, by go nie budzić. Jednak później jak spał juz na dużym, to nie było gdzie przymocować i jakoś tak zapomniał. Teraz na piętrowym też mogłabym zainstalować, ale to surowe drewno i zostają wgniecenia. Bardzo fajna sprawa, bo dziecko samo może się obsługiwać jak większe, nie raz ja spałam a on sobie włączał i nie wołał mnie. Fakt, baterie się wyczerpują szybko, ale przy dzieciach trzeba być przygotowanym, by kupowac hurtowe ilości baterii do najróżniejszych zabawek, tego nie unikniemy...lub akumulatorki ;-)

reklama
My kupilismy taka :tak::
FISHER PRICE C0108 KARUZELA Z MISIAMI I PROJEKTORE (2323516256) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Tez przyjaciolka polecila mi takie z pilotem, bo nie trzeba sie z lozka ruszac, zeby ja ponownie wlaczyc ;-)
Planuje powiesic na niej takie czarno-biale plansze, bo przeciez Malenstwo przez pierwsze tygodnie bedzie widzialo tylko kontrastowe kolory - bialy, czarny, z czasem czerwony.

Pilot w tej karuzeli to najmniejszy problem :D bo działa prawie każdy od tv kina domowego itp :)

Do góry